Siniaková s Krejčíkovou na US Open vyřadily duo Bucie

1. 9. 2018, 00:16
Aktuality 2
Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková zvládly ve 2. kole čtyřhry na US Open těžkou překážku. Turnajové jedničky si dnes poradily s předloňskými šampionkami Lucií Šafářovou a Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou 6-4 a 6-3.
K. Siniaková a B. Krejčíková

Dvaadvacetileté Siniaková s Krejčíkovou si připsaly na konto už čtrnáctý vítězný zápas na grandslamu v řadě. Před cestou do Flushing Meadows totiž ovládly čtyřhru na antukovém Roland Garros i na trávě ve Wimbledonu. "Možná díky tomu hrajeme jistěji, ale je to i díky tomu, že prostě hrajeme. Snažíme se to míň řešit a každý balon bojujeme. Nevzdáváme se za žádného stavu," řekla Krejčíková.

Do utkání měly dobrý vstup. Šafářové vzaly podání a po dalším brejku vedly 5-2. Pak sice Siniaková přišla o servis, ale set s Krejčíkovou ovládly poměrem 6-4. Ve druhém setu už prohrávaly 1-3, ale ziskem pěti her v řadě si zajistily postup.

"Bylo to těžký utkání. Publikum víc fandilo holkám, protože Bethanie je Američanka, ale my jsme předvedly velice dobrý výkon. Nedělaly jsme moc chyb a uhrály jsme všechny příležitosti, co jsme dostaly," řekla Krejčíková.

Jejich soupeřkami v utkání o postup do čtvrtfinále budou Ukrajinka Ljudmila Kičenoková a Němka Laura Siegemundová a znovu budou muset potvrdit roli jedniček. "Je super být nahoře (v pavouku) a super, že se holky proti nám snaží vytáhnout a hrát nejlíp. My se tím pádem zlepšujeme. To je nejdůležitější," řekla Krejčíková.

Pokud Krejčíková se Siniakovou ovládnou čtyřhru i na US Open, zkompletují hattrick, který už mají z roku 2013 z juniorské kategorie.

Tři grandslamové deblové triumfy v jedné sezoně naposledy získaly americké sestry Serena a Venus Williamsovy v roce 2009. Vyhrát v Paříži, Londýně i v New Yorku v kalendářním roce jako poslední dokázaly v roce 1998 Jana Novotná se Švýcarkou Martinou Hingisovou.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
VlS
No, a mám po starostech, komu fandit. Tak to holky dotáhněte k titulu, jo?
Reagovat
smazaný uživatel
konec jednoho hezkeho pribehu a zacatek noveho hezkeho pribehu...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist