Siniaková s Krejčíkovou uspěly v českém derby a zahrají si finále Turnaje mistryň

27. 10. 2018, 08:55
Aktuality 52
V českém semifinálovém derby na Turnaji mistryň uspěli nasazené jedničky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková. Světové jedničky v semifinále přehrály krajanky Barboru Strýcovou a Andreu Sestini Hlaváčkovou 6-3 6-2. Postupem do finále si navíc Siniaková s Krejčíkovou pojistily to, že zakončí letošní rok jako světové jedničky.
Kateřina Siniaková Barbora Krejčíková

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková předvedly v českém semifinálovém klání proti Andree Sestini Hlaváčkové a Barboře Strýcové vynikající výkon, zvítězily hladce bez ztráty podání 6-3 6-2 a mají na dosah další velký titul. Letos už slavily grandslamové trofeje na Roland Garros a ve Wimbledonu.

Do stavu 4-3 v prvním setu si oba páry držely podání, pak se Siniakové s Krejčíkovou povedlo sebrat servis Hlaváčkové. První pár světa se snažil hrát co nejvíce míčů přes Hlaváčkovou, která ve druhé sadě přišla o podání ještě dvakrát, jednou i po dvojchybě. Siniaková a Krejčíková při svém servisu naopak ani jednou nezaváhaly.

"Je to pro nás spousta novinek v krátkém čase, ale všechno je pozitivní, takže si to užíváme," řekla po utkání Krejčíková v reakci na to, že si spolu se Siniakovou zahrají finále Turnaje mistryň hned poté, co se minulý týden dostaly do čela deblového žebříčku.

"Ani jedna jsme nečekaly, že by sezona mohla tak dobře dopadnout. Najednou jsme na jejím konci, máme jisté jedničky a dalším cílem je zkusit tady vyhrát. Nechat tam všechno a hezky to dokončit," doplnila poté Krejčíková na tiskové konferenci. "Budeme tomu chtít dodat tu nejlepší tečku," uvedla Siniaková. "Třešničku!" dodala se smíchem na radu spoluhráčky.

Deblovou jedničkou na konci roku byla z českých tenistek naposledy před 26 lety Helena Suková, která byla letos uvedena do Síně slávy.

"Je to úžasný výsledek. Dnes to nebylo snadné. Hrát proti krajankám je vždy těžké, ale myslím si, že jsme tu všechny zanechaly dobré jméno. Jsme malá země, ale hrálo nás tu ve dvouhře i ve čtyřhře tolik, což je super," doplnila Siniaková.

"Jsme spokojené s tím, jak jsme dnes hrály. Hrály jsme agresivně, dobře jsme podávaly a returnovaly, a to byl určitě klíč k vítězství," zhodnotila zápas Krejčíková. "Takticky jsem držely to, co jsme dostaly (za úkol). Dobře jsme podávaly, returnovaly a hodně se tlačily na síti k přeběhům, To rozhodlo," doplnila Krejčíková, kterou vedla loni zesnulá Jana Novotná. Aktuálně spolupracuje s Vladimírou Uhlířovou.

V nedělním finále se dvaadvacetileté Krejčíková a Siniaková střetnou s maďarsko-francouzským párem Tímea Babosová a Kristina Mladenovicová (h2h 0-1), které v druhém semifinále udolaly 6-7 6-3 10-8 australsko-americký tandem Ashleigh Bartyová a Coco Vandewegheová. Maďarka Babosová obhajuje titul, který loni slavila s Andreou Sestini Hlaváčkovou.

"Oba páry jsou hrozně těžké, hodně agresivní a dobře čtou hru. Ať tak, nebo tak, kdo se první bude snažit přeběhnout nebo vytvořit tlak, pro toho to bude lepší," uvedla Siniaková před druhým semifinále.

Český tenis má ve finále čtyřhry na Masters zastoupení potřetí za sebou. Krejčíková se Siniakovou se mohou stát prvním ryze českým párem, který turnaj ovládne. "Jo?" divila se Siniaková. "To by bylo hezké."

Legendární Navrátilová slavila deblový titul na Turnaji mistryň vždy jako Američanka a Hana Mandlíková, Helena Suková, Jana Novotná, Lucie Šafářová i loni Sestini Hlaváčková neměly po boku krajanku.

• TURNAJ MISTRYŇ •
Singapur, tv. povrch / hala, 7,000.000 dolarů
sobotní výsledky (27. 10. 2018)
• Čtyřhra - semifinále •
Krejčíková/Siniaková (1-ČR) - Sestini Hlaváčková/Strýcová (3-ČR) 6-3 6-2
Babosová/Mladenovicová (2-Maď./Fr.) - Bartyová, Vandewegheová (6-Austr./USA) 6-7(5) 6-3 10-8

Komentáře

52
Přidat komentář
Dobry-den
Proč se proboha hraje místo třetího setu supertajbrejk? To takovému turnaji vůbec nesluší...

Hlavně, že se jednotlivé gamy hrají na shody/výhody. Takhle je z toho akorát nepovedený kočkopes...
Reagovat
tommr
tak nakonec je ve finále budou čekat jejich největší konkurentky v boji o pozici světových jedniček. Pokud naše hráčky vyhrajou zvýší svůj náskok na čele žebříčku na 850 bodů. Pokud naopak prohrajou tak sice jedničkami zůstanou, ale jejich náskok se ztenčí na pouhých 10 bodů ...
S Babos/Mladenovic se zatím utkaly jen jednou letos v Birminghamu a těsně prohrály. Je čas na odvetu ...
Reagovat
FulnekUltras
čili nominace Petra, Kája, Katka a Barka by měla být jasná. Andrea už další trofej zadarmo nepotřebuje, Barča za dané situace zřejmě nebude velkým přínosem, a Šafi ať si teď hlavně vyřeší sama sebe.
Reagovat
Fandina
Kdyby chtěl Pála nominovat spešl deblistku, tak těžko sahne po Andrejce, Katka s Bárou K. jsou světové jedničky a tady hrají super.
Reagovat
FulnekUltras
snad už to dotáhnou, i když CoCo bych titul přál taky ;-)
Reagovat
Fandina
Jj, USA miluješ.
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
bIbec
Coco myslím nedorazí. Nechce se jí ztrácet čas nějakým FC, kdy se může už válet na pláži. Vůbec se jí nedivím .-)
Reagovat
bIbec
https://twitter.com/CoCoVandey/status/1053404888187600896
Reagovat
brixner
Du po ulici, nudou kopu svýma najkama do vajglů, pozoruju seschlý čoklí trusy a v duchu vraždim bandu spratků, co na ulici dělaj kravál jako někde na derby Real-Barca a proklínám jejich fotry za neumění použít léty prověřenou a spolehlivou přerušovanou soulož, z čehož vznikaj tydle, dost možná, i antikoncepční vomyly. No a najednou zavostřim zrak jako sokol stěhovavej, přivřu víčka jako Bardotka a zřím sousedku, kráčející vzpříma asi dvacet metrů vode mně! To sou dycky takový štosy na muj hormonální systém, že všechno de stranou, já napnu svalstvo a vodrazem, hodnym Bímona, se vcukuletu přiblížim vonomu vobjektu v touze po akci. No a jak sem před ní přistál a zubil se jak pila, najednou tma a já se po chvilince probral v tůjích u krámu s tlamou bez citu jako vod zubaře. A prej že mi jí flákla za minule a já si uvědomil, že sem si vonehdá zapomněl vzít Cialis a tím pádem se tadle sousedka dostala na kraťoulinkej seznam těch, který sem kapku zklamal, což ale tvrdí furt jenom ony dotyčné. A já zjistil, že sokolskej zrak se pomalu mění na středněvěkovej, což byla ta moje chyba - myslet si to! U nás to teda funguje tak, že kdo blbě myslí, schytá dělo po hubě a mě v tom zachráněj fakt už jen nový brejle...
Jojo, mam toho moc...
:-))
Reagovat
Fandina
:-))
Není chyba, jako chyba. Samozřejmě dostat po hubě, to není nic příjemné, ale osobně si myslím, že v tomhle případě za to nemohl zrak, ale zcela jiný orgán :-)).
Reagovat
Krisboy
KrejSi válec! Sestýny Lahváčková špatná jako Gambrinus. Na Fed Cup nebrat!!
Reagovat
Fransoas
Zvláštní metafora.Ale vážně je Gambrinus špatnej ? To by bylo směrovné k jiné diskusi.
Reagovat
Fransoas
Až nečekaně hladce letos nově složený pár - Hlaváčková - Strýcová prohrály s teenejgerskou dvojicí.To je nadějné do finále.Ať postoupí jakýkoliv pár z druhého semifinále,tak to bude určitě těžší.gratulace k tomuto výkonu.Držim palce ve finále.
Reagovat
smazaný uživatel
Teenejgerskou dvojici?? kam ty na to chodíš? ;)
Reagovat
tommr
byly dneska jasně lepší a zkušenějším soupeřkám nedaly šanci. Překvapila hlavně Bára Krejčíková, která dneska nedělala skoro žádný chyby. Katka byla jako obvykle skvělá ...
Postup do finále jim už zajistil i post světových jedniček na konci roku. Nikdo už je letos nemůže předstihnout ...
Kdybych byl na Pálově místě tak už bych měl jasno i o nominaci na finále FC. Bára s Katkou si jí zaslouží víc než Angry Birds ...
Reagovat
Fandina
Já si myslím, že nejde o zásluhy, co se týká FEDu, Pála bude chtít nominovat tak, aby byla výhra a může třeba sázet na to, že Bára x krát v poslední době ve FEDu udělala rozhodující body. Bude to těžké, ale já doufám, že Pála zase, jako mockrát vybere dobře.
Reagovat
Fandina
Respektive může věřit zkušenosti.
Reagovat
Fransoas
Máte pravdu.na jedné straně tu je hledisko zkušenosti.Na druhou stranu by mohla rozhodovat aktuální forma.Pokud pár K - S vyhrají finále,bude to pro Petra Pálu trochu dilema.Ale on je zkušený matador a rozhodne se pro výtěznou sestavu.Vynechal bych však PK a KP.Nechme se překvapit,kdo nastoupí.
Reagovat
Fandina
Proč pořád píšeš bez mezery za větou a čárkou ve větě? Vždyť jak už to vidím, nechce se mi to číst. Nebo to výtězství.
Já sice taky píšu chyby, ale pak to alespoň opravím. Víš vůbec, že je děláš, nebo to píšeš naschvál.

Jinak pro Petra Pálu je to dilema už teď a je jasné, že když bude chtít nominovat spešl deblový pár, tak to bude KrejSi, i kdyby ve finále TM prohrály. Nenominovat deblové jedničky, hrající momentálně takhle dobře, jako dneska, by byl hřích.
Reagovat
Torn
Fandino, moc se neopravuješ. :D Jinak při otázce patří na konec věty otazník.
Reagovat
Fandina
Hlavně, když ty víš, jestli se opravuji. To mě fakt baví, tihle chytrolínové, kteří si myslí, že nad ně není. A nemusíš mě poučovat, kdy dát za větu otazník a kdy ne. Když se skutečné ptám, tak ho dám vždycky. To ví i průměrně inteligentní člověk.
Reagovat
smazaný uživatel
Byngo! Franczoaz.
Reagovat
bIbec
podle mě sou 2 možnosti. Pála nominuje buď čtveřici Kvitová, Plíšková, Siniaková, Krejčíková nebo místo Krejčíkové Strýcovou.
Reagovat
tommr
ta druhá možnost by ale byla víc za minulý zásluhy než za skutečnou momentální výkonnost. Myslím si, že sehranej debovej pár je pro nás důležitější než čtvrtá singlistka, která si ve finále stejně nezahraje ...
Reagovat
Fandina
Ty to píšeš, jako za zásluhy ve smyslu, že dotyčný nebude potřeba, ale co když víc věří Báře S. pro singl, kdyby to bylo potřeba a některá z předních siglistek třeba nebyla fit. Potom musí nasadit další singlistku do singla a může víc věřit Báře.
Reagovat
smazaný uživatel
i v singlu má větší kvalitu Siniakovou než BZS v současným rozpoložení... dělit deblový pár by bylo nešikovný, ještě k tomu, když ten debl může být sakra důležitý, tři kvalitní singlistky bohatě stačí
Reagovat
Fandina
Já jsem konzervativní typ a pokud vím, že Barča x krát zachránila FED, v singlu, deblu, spíš bych věřila jí. Ale samozřejmě, nemusí být třetí singlistka vůbec potřeba, pokud budou Petra s Kájou k dispozici, v pohodě a fit. Pak by na místě blo nominovat nejlepší pár světa do debla, jako pojistku pro pátý zápas.
Reagovat
tommr
jenže Bára stárne a už není tak spolehlivá. Jednou k tomu střídání stráží stejně musí dojít a momentálně je k tomu ideální příležitost ...
Reagovat
Jan
Jsem zvědavý na nominaci. Je možné, že dá přednost Strýcové, aby měl co nejvíc možností do deblu i singlu. Uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlaváčková v jednom rozhovoru jasně naznačila, že ona hrát fed cup nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
tu by ani nikdo nezval :D
Reagovat
ivecka
Ona zadarmo pracovat nebude...
Reagovat
smazaný uživatel
Zadarmo se fed cup nehraje. A třeba Petra s Karolínou mají slíbený i podíl ze zisku.
Reagovat
Nenela
Oroc vlastne Andrea ve Fedu nehraje? Drive hravala.
Reagovat
EllNino
nikdo ji nenominoval
Reagovat
blixa
Myslím, že Pála tam chce mít univerzálky, které v případě potřeby jsou schopné hrát sigl i dabl. A Andrea už na singl zcela rezignovala a hraje pouze dabl.
Reagovat
tommr
to ale bylo ještě v době kdy se jim s Bárou moc nedařilo. Nedávno jsem někde čet, že jí Pála kontaktoval a že kdyby byla nominovaná tak by hrála ...
Reagovat
Fandina
Já to četla nedavno, Andrejka skutečně naznačila, že je sice připravená, ale že si nemyslí, že bude nominovaná.
Reagovat
pepin
Souhlasím s Tebou, prostě světové jedničky by ve finále FEDu neměly chybět. A pokud by se stalo, že jedna z těch dvou bude nějak indisponovaná /myšleno Petra nebo Karolína/ tak bude muset prostě zaskočit ta ze čtyřhry. Velká naděje na bod ze čtyřhry při finále kompenzuje tu možnost absence některé z výše uvedených.
Reagovat
tommr
přesně tak. A kdyby došlo na nutnost nahradit jednu z dvojice Petra/Karolína tak dneska už je Katka Siniaková lepší než Bára Strýcová jak žebříčkově tak herně ...
Reagovat
historik
naprostý souhlas s oběma. Tři velice kvalitní singlistky - Katka může v pohodě zaskočit a oproti Báře mluví i momentální forma.
Reagovat
jirkaS
https://ctrlv.cz/MFxa
Reagovat
Fandina
Mládí přehrálo ty starší. A moc držím palce do finále.
Byly přesvdčivější než AnriByrds, obě dobře na podání, Katka super na síti a Bára důrazně od základní čáry. Gratulka.
Reagovat
Torn
Angrybirds. :D
Reagovat
Fandina
Kdybych neudělala chyby, neměl bys co opravovat. :P
Reagovat
smazaný uživatel
neříkám nic :-) :D
Reagovat
Fandina
neříkáš, píšeš
Reagovat
Fransoas
Tak tuto drobnou nepřesnost bych přešel.Taky jsem udělal i pár chyb a třeba to nemělo i logiku.
Reagovat
Torn
Mne to celkem pobavilo...vzniklo z toho něco, co evokuje "Švarcika". :D
Reagovat
bIbec
Super výkon. Ve finále ale proti velkým servisům a hrubé síle.
Reagovat
bIbec
to bude asi náročnější.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist