Siniaková se dál trápí, v Istanbulu prohrála s kvalifikantkou. Strýcová po boji postoupila

23. 4. 2019, 12:16
Aktuality 22
WTA ISTANBUL - Kateřina Siniaková skončila na sedmém z devíti letošních turnajů hned v prvním kole. Nasazená sedmička v Istanbulu nestačila na kazašskou kvalifikantku Jelenu Rybakinovou, která v žebříčku WTA figuruje až o 120 míst za českou tenistkou. Naopak prvním kole po boji prošla Barbora Strýcová, jež udolala Slovenku Viktórii Kužmovou.
Kateřina Siniaková

Letošní výsledky Kateřiny Siniakové už jsou opravdu alarmující. Dvaadvacetiletá Češka si loni na podzim ve Wuhanu a Pekingu zahrála svá největší čtvrtfinále, od té doby však v hlavních soutěžích slavila jen tři výhry, přičemž letos na sedmi z devíti turnajů skončila hned v prvním kole.

Poslední porážku utrpěla dnes v Istanbulu, kde zahájila antukovou sezonu. Nasazená sedmička nestačila 6-3 2-6 4-6 na kazašskou kvalifikantku Jelenu Rybakinovou, která v žebříčku WTA figuruje až o 120 míst za českou tenistkou.

Siniaková měla až do stavu 6-3 1-0 jasně navrch, ovšem v druhé sadě poté uhrála jediný game. Do rozhodujícího dějství vstoupila ztraceným servisem, ale získala čtyři hry v řadě a za stavu 4-1 měla čtyři brejkboly. Nevyužití ani jedné šance se jí nakonec stalo osudným, jelikož v dalším průběhu zápasu už neuhrála jediný game. Ve třetím setu nezahrála ani jeden winner, zatímco soupeřka jich trefila osmnáct.

Devatenáctiletá Rybakinová, jež letos třikrát triumfovala na okruhu ITF a výhru v hlavní soutěži na turnajích WTA naposledy slavila loni v květnu ve Štrasburku, bude o vyrovnání svého kariérního maxima bojovat proti obhájkyni titulu Pauline Parmentierové.

Třiatřicetiletá Francouzka, která před rokem v Istanbulu získala svůj první titul na okruhu WTA a před dvěma dny pomohla své zemi k postupu do finále Fed Cupu, v Turecku deklasovala dvakrát 6-1 Rusku Jevgeniji Rodinovou.

Zatímco Siniaková dnes v Istanbulu ztratila dobře rozehraný zápas, Barbora Strýcová postoupila po úspěšném obratu, když devátou nasazenou SLovenku Viktorii Kužmovou udolala 5-7 7-5 6-4.

Kužmová vedla ve druhém setu 7-5, 5-4 a podávala na vítězství, jenže třiatřicetiletá Češka získala tři gamy v řadě. Podobnou sérii předvedla v závěru rozhodující sady, v níž prohrávala 2-4.

O čtvrtfinále si Strýcová zahraje poprvé proti Rumunce Soraně Cirsteaové, která předvedla stylový obrat proti krajance Irině Baraové. První set sice prohrávala, ale v dalších dvou sadách soupeřce nadělila dva kanáry.

Již v prvním kole skončila v Turecku turnajová jednička Carla Suárezová. Hrdinka baráže v Belgii, v níž španělskému týmu zařídila návrat do Světové skupiny třemi body, nestačila na krajanku Laru Arruabarrenaovou.

Zítra do turnaje vstoupí ještě Markéta Vondroušová soubojem s nasazenou Australankou Ajlou Tomljanovičovou.

• WTA INTERNATIONAL ISTANBUL •
Turecko, antuka, 250.000 dolarů
úterní výsledky (23. 4. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Strýcová (ČR) - Kužmová (9-SR) 5-7 7-5 6-4
Rybakinová (Kaz.) - Siniaková (7-ČR) 3-6 6-2 6-4
Arruabarrenaová (Šp.) - Suárezová (1-Šp.) 6-4 7-5
Buzarnescuová (2-Rum.) - Glušková (Izr.) 6-4 6-4
Cirsteaová (Rum.) - Baraová (Rum.) 2-6 6-0 6-0
Babosová (Maď.) - Jorovičová (Srb.) 6-4 6-4
Kuděrmětovová (Rus.) - Sakkariová (8-Řec.) 6-3 6-4
Kuzněcovová (Rus.) - Büyükakcayová (Tur.) 6-3 7-6(4)
Parmentierová (Fr.) - Rodinová (Rus.) 6-1 6-1







Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

22
Přidat komentář
EllNino
Klepe na dveře první stovky a už hraje 4. turnaj 25k v Itálii, sice minulý vyhrála, ale bodově jí to vůbec nic neřeší -_- ... zbytečná námaha za malý body i peníze ... dokonce hraje teď na 25k i kvaldu, kterou musí hrát kvůli pozdnímu přihlášení ....

Její výběr turnajů moc nechápu
Reagovat
EllNino
snad ji tahle výhra nakopne a dojde třeba stejně daleko jako loni Pauline :)
Reagovat
tommr
předvedla ve druhým a ve třetím setu hezký obraty. Kužmová závěry setů nezvládla psychicky a dělala strašný chyby ...
Reagovat
Davor1
Hmm, Cibuľková v Stuttgarte tečie s itf hráčkou z konca druhej stovky, ktorá ju jasne prehráva aj herne. Tento rok má na okruhu jeden vyhratý zápas a vôbec to nevyzerá, že by sa mala nejako zázračne zdvihnúť. Ak vypadne skoro na Wimbledone, tak bude jednou nohou vonku zo stovky a pochybujem, že ona bude obchádzať kvalifikácie a ITF turnaje, ako Hantuchová. Cez víkend sa rozlúčila s repre a myslím, že je dosť možné, že toto môže byť aj jej posledná sezóna celkovo...
Reagovat
Mantra
cibule je tlustá jak manželka od vepře :-) to bude máma
Reagovat
rybicka
Jo, jo. Pěkně Cibuli narostlo pozadí. Když Petra zeštíhlela to tu bylo komentářů.
Reagovat
kada.tom
už aby skončila :-)
Reagovat
misa
postupují ve Stuttgartu dál. Pěkný návrat na WTA Tour!
Reagovat
tommr
vzhledem ke slabší konkurenci by mohly celej turnaj vyhrát ...
Reagovat
Hector21
super...tak moc díky :(
Reagovat
tromas12
Bára už je na place a začla výborně, tak jen tak dál!
Reagovat
Alien
Pane jo! Teď na to koukám. Co se s tou Katkou v poslední době děje? Prosím vás a jak to dneska zvládala po psychické stránce? Nevybouchla zase?
Reagovat
Hector21
Babos včera skreč, dneska hraje...

to mi hlava nebere

ťuk, ťuk pravidla
Reagovat
Mantra
zázrak :-D
Reagovat
Hector21
jo zázračné uzdravení...

teď by ještě mohla vyjít hvězda nad Betlémem...ať to máme komplet
Reagovat
rybicka
Využité brejky z 35%. To je tedy mizérie.
Reagovat
dadaft
fakt nechápu, odešel jsem ve třetím při brejkbolech na 5:1 pro Katku s tím, že už je to hotové,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, a ono toto!!!

podle toho co říkal Bidrman na konci začala hrát naprosto pasivně,,,,,,,,,, a co jsem viděl, před posledním gemem na lavičce už i moldánky...
mnó, hodně studená sprcha.

Katka je ve slušné krizi a tžěžko říct, jak z ní ven...
Reagovat
misa
Musí vydržet. Když ani pak nepřijdou výsledky, tak asi změna trenéra.
Reagovat
tommr
ostudná porážka s průměrnou hráčkou, která ani nehrála nijak zvlášt dobře. Katka v závěrečným setu vedla už 4:1 40:15 a stejně to nedokázala dotáhnout. Opravdu nevím co by ještě chtěla ...

Její chování na kurtu už navíc začíná bejt opravdu odpudivý což obzvláště vynikne ve srovnání s tak sympatickou hráčkou jako je Rybakina ...
Reagovat
gigin
Třetí set na winnery 0:18.
Reagovat
Ela-fon-isi
má psychické problémy. Proč ji její tým nenajde terapeuta, který ji dokáže pomoct, netuším. Bez toho, aby se měla ráda, i když se nedaří a nechovala se jako vzdorovité dítě, se výš nedostane.
Reagovat
Mantra
howgh
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist