Siniaková si na antuce v Bastadu poradila s Bejgelzimerovou

13. 7. 2015, 20:16
Aktuality 65
WTA BASTAD - Kateřina Siniaková na antuce v Bastadu porazila 6-2 6-4 Julii Bejgelzimerovou z Ukrajiny a postoupila do 2. kola. V něm je i druhá nasazená Australanka Samatha Stosurová a obhájkyně titulu Mona Barthelová.
Kateřina Siniaková (© jtbopen.cz)

Kateřina Siniaková ze čtyř posledních turnajů zvládla svůj úvodní zápas pouze v Birminghamu, kde ovšem přešla hned přes tři soupeřky až do čtvrtfinále. Naposledy opouštěla zklamaná Wimbledon, kde prohrála v 1. kole s krajankou Allertovou.

Z porážky se však dokázala oklepat a přechod z trávy zpět na antuku zvládla. Ve švédském Bastadu vyhrála první vzájemný zápas s Ukrajinkou Julií Bejgelzimerovou, kterou porazila 6-2 6-4. 

Devatenáctiletá Siniaková ve třetím gamu přišla o servis a prohrávala 1-2, ale od té chvíle byla na podání suverénní. Za stavu 6-2 a 5-3 měla první mečbol, ale postup si ještě zkomplikovala. Podruhé v zápase přišla o servis a soupeřka se vrátila do hry. Siniaková ale v následné hře zdramatizování utkání odmítla, proměnila pátý z deseti brejkbolů a po hodině a čtvrt slavila postup.

Ve druhém kole se šestá nasazená Češka utká buď s domácí Rebeccou Petersonovou, nebo s lucemburskou kvalifikantkou Mandy Minellaovou, s níž je přihlášena do čtyřhry.


Vedle Siniakové hrají v Bastadu také turnajová trojka Barbora Strýcová, jež se v prvním kole střetne s Američankou Grace Minovou, s níž jediný vzájemný duel loni v Indian Wells vyhrála, a Klára Koukalová. Ta se může v druhém kole utkat v repríze předloňského semifinále s tehdejší šampionkou a čerstvou wimbledonskou vítězkou Serenou Williamsovou.

Obhájkyně titulu Barthelová ukončila šňůru porážek
Sérii devíti porážek v Bastadu ukončila Mona Barthelová. Pětadvacetiletá německá obhájkyně titulu do 2. kola turnaje WTA postoupila poprvé po více než čtyřech měsících poté, co zdolala 6-7 6-2 6-3 Nizozemku Kiki Bertensovou. Tu v desátém vzájemném souboji porazila už poosmé. 

Barthelová přerušila sérii osmi turnajů, na nichž nepřešla přes 1. kolo. Od začátku dubna měla na kontě pouze tři vítězné zápasy v bundeslize. 

"V tomto roce jsem měla trochu smůlu. Byla jsem často zraněná, trápily mě nemoci," posteskla si Barthelová. "V posledních týdnech jsem měla ze své hry dobrý pocit, ale neměla jsem štěstí. Měla jsem setboly, měla jsem mečboly, ale přesto jsem zápasy nevyhrála," vrátila se k duelům na trávě proti Bencicové a Pavljučenkovové.

"Ale někdy vám pomůže, když se vrátíte na místo, kde víte, že jste hráli dobře. Často je to ten kousek, který vám chybí ke štěstí. Jsem ráda, že jsem dnes vyhrála, protože to byl těžký boj," dodala Barthelová. V dalším kole si zahraje s krajankou Siegemundovou, s níž je přihlášena do čtyřhry, nebo s Ukrajinkou Zanevskou. Ve čtvrtfinále by se mohla utkat se Siniakovou.


Svůj premiérový zápas na antuce v Bastadu si hladkým vítězstvím osladila Samantha Stosurová. Druhá nasazená Australanka smetla dvakrát 6-1 Julii Glushkovou z Izraele a postoupila do osmifinále.

 

• WTA INTERNATIONAL BASTAD •
Švédsko, antuka, 250.000 dolarů
pondělní výsledky (13. 07. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Siniaková (6-ČR) - Bejgelzimerová (Ukr.) 6-2 6-4
Stosurová (2-Austr.) - Glušková (Izr.) 6-1 6-1
Barthelová (4-Něm.) - Bertensová (Niz.) 6-7(4) 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

65
Přidat komentář
VlS
No, Barča postupuje, ale dobrej výkon to nebyl. Barčo, zvedej se trochu sakra.
Grace má tedy podvozek jak off road, asi vydrží hrubý zacházení :-)
Reagovat
sprchon
Double break ve druhém, tak to už snad bude v pohodě. ;)
Reagovat
EllNino
ale teda je to utrpení :D
Reagovat
sprchon
No tak občas jí něco nevyšlo, ale jinak hrála slušně a na soupeřku to v pohodě stačilo. Navíc po trávě zase antuka, nedal se čekat od začátku úplně hladký průběh. Gratulace Báro, come on! :)
Reagovat
EllNino
já to neviděl, právě sleduju Malečkovou a docela se mi líbí jak hraje a je i docela pěkná :) ...ale Báře gratulace
Reagovat
EllNino
achjo ...počasí se nějak kazí ...
Reagovat
sprchon
To by měla být jen přeháňka... Tak za půl hodiny bude zase klid. ;) U nás to je to samý.
Reagovat
EllNino
jojo Jessica to nakonec zvládla i s kanárkem, postupuje i Katka Vaňková :)
Reagovat
EllNino
Čautě :) v Olomouci je pěkně, zatím jsem viděl jízdu Pernilly Mendesové, ta přejela Bulharku Kostovu opravdu rychle 6:2 6:1 ....teď sleduji zápas Martiny Borecké proti Ukrajince Ianchuk, ale víc mě zajímá souboj Vaňková - Zálabská, tak uvidíme, zachvíli začnou ....kolem 3 by měla hrát i Petra Cetkovská :)
Reagovat
sprchon
Hezký, tak přeju příjemnou podívanou. :) Už se těším za měsíc do Prahy na 75.
Reagovat
EllNino
jj díky moc :)
Reagovat
skott
taky přeju dobrou zábavu a pokud budeš mít chuť poděl se o zážitky;)
jinak Elitsa Kostova není nějaká vyjímečná tenistka, ale má úžasně krásnou a milou mladší sestru, která s ní občas cestuje po turnajích. Pokud tam je, určitě se s ní dej do řeči:-)
Reagovat
EllNino
jojo, já ji viděl utoho kurtu, kde hrála :) teď se koukám na Jessicu Malečkovou, která právěvyhrála 1. set, docela temperamentní slečna :))
Reagovat
sprchon
Tak jsem konečně zpátky...
Může mi prosím někdo vylíčit, co je tu nového?

Samozřejmě nemám na mysli rozhřešení Wimbledonu, o tom jsem dostával pravidelně informace. Garbine mě potěšila, určitě si finálový zápas pustím ze záznamu. Serena podle plánu vyhrála, gratuluji jí ke kalendářnímu GS. Djoker zvládl finále lépe než Roger. Mám rád oba, ale přál jsem a i jsem víc věřil Fedexovi. Nevadí, gratulace Nolemu k vyhranému Wimbledonu, k čemuž nepotřeboval Petru K. :D Dál gratulace Martině Hingis k double debl GS. :)
Reagovat
blixa
Vítej zpátky, místopředsedo. Doufám, že sis řádně odpočinul, čeká nás spousta práce ! ;-) Nového celkem nic. Jen Kvitovka a Jimbo dostali od admina ban. Zvláštní, přitom nic mimořádného oproti minulosti nenapsali. Serena ještě nemá kalendářní GS, jen "Serena GS", na kalendářní musí vyhrát ještě USO.
Reagovat
sprchon
Nějakej náznak toho, že je Kvitovka pryč jsem zaznamenal... Ale že admin někomu udělil řád banána, to tu vidím poprvé. :)

Aha, já myslel, že sezonní GS jsou vyhrané všechny 4 GS v jedné sezoně, ale kalendářní 4 vyhrané GS v řadě. Takže platí, že kalendářní = sezonní? Ale i Serena Slam je obdivuhodný výkon. ;)
Reagovat
blixa
No to já také, já myslel že něco takového admin vůbec nedělá. Ale on ji snad někdo naprášil a něco se v něm hnulo či co ? :-o

Já nevím, já jsem termín "sezonní GS" snad nikdy neslyšel. Kalendářní je snad od toho, že je to v jednom kalendářním roce. Ale víš co, pořád stárnu a dementním, třeba si to myslím blbě :D
Reagovat
smazaný uživatel
čistý/kalendářní Grand Slam = 4 GS v jedné sezoně

špinavý/nekalendářní Grand Slam = 4 GS vyhrané za sebou napříč sezonami

kariérní Grand Slam = vyhrané všechny 4 GS během kariéry

Golden Slam = 4 GS + OH v jedné sezoně

Little Slam = 3 GS v jedné sezoně

Snad jsem na nic nezapomněl :-)
Reagovat
sprchon
Díky, takže tedy špinavý GS. ;) :D
Reagovat
blixa
Je to čuně ta Serena ... Ani si ten GS neumeje :D
Reagovat
sprchon
Já myslím, že možná umeje. :)
Reagovat
blixa
No doufám že ne ! USO jsem rezervoval pro Káju ;-)
Reagovat
sprchon
Sakra, tos měl napsat dřív, než jsem Sereně na začátku roku předpověděl zisk všech 4 GS. Ale tak uvidíme ve finále Plíšková vs Williams, tam se může stát cokoliv... ;)
Reagovat
blixa
No nevím, ve finále by asi Kája Serenu nezdolala, ale kávová sedlina něco mlela o tom, že Serena vypadne ve druhém kole. Tak uvidíme ;-) :D
Reagovat
sprchon
Já měl na mysli samozřejmě finále Venus vs Kristýna. :P

Kdo je kávová sedlina?
Reagovat
blixa
Jehhhh :D :D
Jak kdo ? Snad co, ne ? :D To co ti zbude když vypiješ turka. Já turka sice nepiju, ale i po french pressu tam něco zbude ;-)
Reagovat
sprchon
Tak to mi nedošlo. :D :D
Samozřejmě vím, co je kávová sedlina a že se z ní dá číst budoucnost. Ale nenapadlo mě to, jsem myslel, že tak říkáš někomu na TP. :D
Reagovat
lars
ne Sere bude mit problem az v 3. kole :))
Reagovat
lars
ty komentare jim mohly byt smazany
Reagovat
blixa
No ony byly smazány. U Jimba to byl ten fór s babičkou utopenou ve studni, u Kvitovky už si to přesně nepamatuju, ale na ní nic neobvyklého.
Reagovat
sprchon
Koukal jsem na highlighty z toho finále. Garbine začala dobře, Serena nehrála nic světoborného. Za stavu 2:4 se to ale zvrátilo, Serče začalo fungovat turbo a jela až do stavu 5:1 ve druhém. Pak ale dokázala, že je taky jen člověk a dvakrát nedopodávala. Garbine už byla rozjetá, odvrátila MB, dohnala oba breaky, ale pak ztratila podání za stavu 5:4 a byl konec. Ale krásnej druhej set, ty předposlední tři gamy.
Ale Garbine překvapila, že dokáže hrát takhle na úrovni na trávě (podobně jako Lucka na FO). Úžasné tažení, na trávě super skalpy, když se na to podívám. Mirjana jako travařka, to byla asi první těžká zkouška. Pak Angie, což pro mě bylo hodně velké překvapení, Caro, Timea, Aga... Všechno top hráčky, super výkon od Garbine. :)
Reagovat
blixa
Jojo, koťátko překvapilo, hlavně tím že dokázala pořád držet ten potřebný level. S tím mívá největší problém. Finále nebylo špatné, ale hrála tam lepší utkání. To se ale dalo čekat, první velké finále proti Sereně, to je skoro mission imposible. Konečně se naučila hrát taky na trávě, ještě trochu tu výkonnost stabilizovat a Marfuše se Simonou začnou cvakat půlky :D
Reagovat
lars
a Petre pribyla konkurence :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak dramaticky bych to neviděl, pořád platí, že tou největší soupeřkou pro Petru je ona sama.
Reagovat
VlS
No, na Mugu bude Petra muset mít dobrej den. Souhlasím, že Koťátko pro Petru může být konkurence pro účast na TM.
Reagovat
lars
ty mas jine videni - odlisne od vetsiny :))
Reagovat
slacker
ne jine videni ale vidiny
Reagovat
sprchon
Jojo, to by bylo super. :D
Dneska jsem zvědavej hlavně na Anu Kareninu, jestli se konečně zase chytne. A taky na Denču. Obě mají rozehrané kvalifikantky...
Reagovat
VlS
No, taky.
Reagovat
Jabadu
Potká Fricek Prcka:
"Tak co, Prcku, prcáš, prcáš? ..."
"Aááále jo, Fricku, a co ty?"
"Aáááááááááále ...."
Reagovat
Frick
Je aktivní na vzkazníku stránek o Nicole. Nemyslím si, že by to byl fake a psal za tím nějaký chlap.
Reagovat
Frick
"Jo a Fricku už oslavuješ, na TP mám ban :-( tak budu alespoň tady a držet palce Nicole Vaidišové aby jí comeback vyšel"
Reagovat
EllNino
já vím, jsem tam taky :)
Reagovat
smazaný uživatel
A nevíš, na jak dlouho má ban? :)
Reagovat
Frick
Snad na dlouho.
Reagovat
smazaný uživatel
Než se vrátí fandina a ten ban jí zruší :)
Reagovat
blixa
No, tak to je něco čím jsem si opravdu takřka jist. Jestli si pozorně sledoval a četl její/jeho alter ego Havláta, tak nemůžeš mít pochyb. Řádově 25-30ti letej chlap si může hrát na 17ti letou holku, ale 17ti letá holka opačnou roli nezvládne. Navíc z role "kvitovka" poměrně často vypadl, kdežto z role "Havlát" nikdy. Do kvitovky se občas musel trochu nutit, občas nechytil míru, přeháněl či naopak nedoháněl, zatímco Havlát byl vždy naprosto konzistentní. Opravdu se mi zdá prakticky vyloučené, že by tohle mohla nějaká reálná "kvitovka" zvládnout.
Reagovat
lars
kvitovka ma byt na tom turnaji v Plzni. tak by se to melo poznat :)
Reagovat
Jabadu
Sedmnáctiletá slečna se těžko přehlédne. Jsem její fanoušek a bude-li třeba i její ochránce.
173cm, 80kg, bicák 44cm. :-)
Reagovat
blixa
Havlát ukecá nějakou kámošku, aby dělala "kvitovku". Musíš ji přísně vyslechnout, jestli to není fyzický fake ;-)
Reagovat
Jabadu
Podle mě je to skutečně dívka, éééé ... možná trochu "lety mimo", ale to znamená, že my, muži, ji budeme chránit!
Kopretinku. Jestli v tom má pazoury Fricek, ať si mě nepřeje. :-)
Reagovat
Frick
Nevim, kdo jí "udal". Já to nebyl.
Reagovat
Jabadu
No, jen aby. Jinak si mě nepřej!
Reagovat
Jabadu
Mně psala, že jsi neskutečné HOVADO. ... Nebo, že máš neskutečné HOVAdo? ... ??? :-)
Reagovat
Jabadu
Ale jestli v tom máš pazoury, tak se těš!
Já ti dám!
Reagovat
EllNino
Gratulace :)

Zítra uvidíme na centrálním kurtu jak Barču (od 11:00), tak Kláru jako 4. zápas v pořadí :)
Reagovat
Frick
Docela si řikám, že třeba Kláru ten pohled na pavouka demotivuje či naopak. Tedy, že si bude moci zahrát proti Sereně nebo naopak, že bude hrát se Serenou, čímž se její možnosti reálně zmrskly jen na boj o 30 bodů za postup do 2. kola...
Reagovat
EllNino
pro Kláru jei těch 30 bodů cennejch :) každá výhrapro ní v současný situaci je cenná :) a proti Sereně už jednou uspěla a pokud to Serča pojme stejně jako tehdy v Marbelle, tak třeba zase překvapí :D to by byla bomba, kdyby porazila uřadující Wimbledonskou vížězku :D
Reagovat
smazaný uživatel
Byla by to sranda. Akorát si myslím, že když Serena shrábla asi ne zrovna malý balík od pořadatelů, tak tam nějakou grotesku nepředvede.
Reagovat
EllNino
no uvidíme :) to tehdy v Marbelle určitě shrábla taky :)
Reagovat
Frick
Pokud to nevyhraje, tak z toho udělá ještě větší frašku než která to je nyní.
Reagovat
EllNino
ale nevadilo by nám to ne ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Buď vyhraje celkově, nebo vyletí v 1. zápase třeba 4-6 3-6 a svede to na únavu, přechod mezi povrchy a minimální čas na adaptaci.
Reagovat
EllNino
nene, ve 2. kole to svede na to, že nestíhala dobíhat Kláry servisy ...:)
Reagovat
horska.kraslice
:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist