Siniaková v belgickém Westendu vyhrála druhý turnaj ITF

18. 8. 2013, 22:04
Aktuality 12
ITF WESTENDE-MIDDELKERK - Kateřina Siniaková dnes zaznamenala svůj zatím nejcennější triumf na turnaji žen. Sedmnáctiletá Češka vyhrála turnaj ITF s dotací 25 tisíc dolarů v belgickém Westendu, kde ve finále porazila krajanku Kateřinu Vaňkovou.
Kateřina Siniaková

Turnaj ITF v belgickém Westendu opanovaly české tenistky. Všechny tři zástupkyně v hlavní soutěži se totiž dostaly až do semifinále a v závěrečné fázi turnaje se vyřadily až ve vzájemných zápasech.

Nejlépe si vedla nejmladší z tri Češek Kateřina Siniaková. Sedmnáctiletá rodačka z Hradce Králové v semifinále porazila dvakrát 6-3 Denisu Allertovou a v dnešním finále pak smetla 6-1 6-3 Kateřinu Vaňkovou.

Kateřina Siniaková"Tak jsem to dotáhla do vítěznýho konce! Jsem moc ráda," napsala Siniaková na facebooku komentář k fotografii, na kterém pózuje s pohárem pro vítězku.

Siniaková tak dnes získala druhý titul z turnajů žen, už v únoru totiž triumfovala na podniku s nižší dotací 10 tisíc dolarů ve švýcarském Frauenfeldu. Ve světovém žebříčku se zítra poprvé posune mezi 300 nejlepších tenistek, objevit by se měla kolem 260. místa.

Turnaj v Belgii byl pro talentovanou Češku generálkou na US Open, na kterém se za 14 dní definitivně rozloučí s juniorskou kategorií. Letos byla ve finále Australian Open, s krajankou Barborou Krejčíkovou pak vyhrála čtyřhru na French Open i ve Wimbledonu.

Právě se svou vrstevnicí Krejčíkovou minulý týden získaly i první společný titul z turnaje ITF, když triumfovaly v německém Hechingenu. Čtyřhru Siniaková vyhrála také v červnu ve švýcarském Lenzerheide, kde starovala po boku domácí Belindy Bencicové.

- ITF WESTENDE-MIDDELKERK -
(Belgie, tv. povrch, 25.000 dolarů)
nedělní výsledky (18. 08. 2013)

Dvouhra - finále:
Siniaková (ČR) - Vaňková (6-ČR) 6-1 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
proc se siniakova neposunula do top300?!
Reagovat
smazaný uživatel
vjecinou se turnaje ITF zapocitavaj do rankingu az o tyden pozdeji :)
Reagovat
letityfanousek
Výborně! Příští rok tě čekám ve stovce! Zdá se mi, že jsi pilná tenistka, tak ať ti to vydrží. Taková kombinace české a ruské (nebo ukrajinské já nevím, prostě sovětské) nátury v tenise je zajímavá kombinace. Bude moc dobrá :)
Reagovat
Frick
Při výšce 173 cm uvádí 69 kg. To mi přijde dost. Kor na 17-letou holku. Je to taková ruská medvědice. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
O těchto údajích sice vím, ale těžko říct, jestli jsou přesné... V každém případě, Katka je mladá a asi ještě trochu povyroste. :) Jinak já jsem viděl Katku naživo na letošním Sparta Prague Open a postavu má moc hezkou. Rozhodně to není žádná medvědice, to je blbost. :D
Reagovat
Frick
Jak je na tom s ruštinou vlastně? Když někdo pochází z nár. smíšený rodiny a žije v zemi matky, tak už to bývá se znalostí jazyka otce celkem problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Co vím, tak Katka čte knížky v češtině i ruštině. :) Víc by ti musela říct ona... Měl ses jí zeptat, když tady odpovídala na otázky. :)
http://www.tenisportal.cz/zpravy/katerina-siniakova-odpovida-ctenarum-chci-byt-svetovou-jednickou-11753/
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem Katce gratuloval odpoledne, ale gratuluju ještě jednou, protože je to bezesporu velký úspěch! :) Jinak ty tejpy má Katka už od turnaje v Hechingenu, tak snad to bude v pohodě...

No a co se týče toho účesu, tak jsem si taky všimnul, že Katka byla trochu za rošťandu. :) Tu fotku dala už během dne na svůj FB a takový účes měla asi poprvé... Zdejším "inteligentům" ale přesto musím oznámit, že Katka je moc hezká holka a má opravdu krásné vlasy. :)
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/528580_546135345418071_550777134_n.jpg

Jinak má Katka spoustu fotek na svých stránkách...
http://siniakovakaterina.com/galerie-foto.php

Na svém FB...
https://www.facebook.com/pages/Siniakova-Katerina/496895680342038

Nebo na tomhle fóru...
http://www.tennisforum.com/showthread.php?t=454226
Reagovat
smazaný uživatel
pici, az som sa zlakol :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co to má na hlavě pro Boha, to je účes tak někde do domova hrůzy...
Reagovat
vendulkabendulka
"tak někde do domova hrůzy"
Otazka je, co je horsi: Mit blazinec na hlave nebo vymeteno tamtez..
Reagovat
smazaný uživatel
Teda, tebe radši nečíst, co tvůj příspěvek, to perla. Jenom prudíš, asi se takto duševně mastrubuješ. Jsi ubožák a asi duševně chorý.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist