Siniaková v Dubaji nedopodávala úvodní zápas s Navarrovou, servis ji zradil pětkrát v řadě

18. 2., 13:37
Aktuality 5
WTA DUBAJ - Kateřina Siniaková (27) teprve podruhé v sezoně prohrála úvodní zápas, vstup do hlavní soutěže v neděli nezvládla na svém nepříliš oblíbeném turnaji se štědrou dotací v Dubaji. Česká tenistka na podniku WTA 1000 vedla nad ve formě hrající 23. hráčkou světa Emmou Navarrovou (22) 6:4 a 5:3, ale pak ztratila šest her po sobě, pětkrát v řadě prohrála game při svém podání a Američance po více než dvou a půl hodinách boje i vinou 55 nevynucených chyb podlehla.
Kateřina Siniaková (© Profimedia)

Siniaková – Navarrová 6:4, 5:7, 4:6

Kateřina Siniaková na předchozí akci v Dauhá vyřadila dvě soupeřky včetně světové trojky Coco Gauffové a vypadla v osmifinále s Danielle Collinsovou. Jen o čtyři dny později již vstoupila do dalšího turnaje WTA 1000 v Dubaji, dobře rozehraný zápas proti Emmě Navarrové ale do vítězného konce dotáhnout nedokázala.

Sedmadvacetiletá Češka začala parádně a v úvodu zápasu vedla 5:1. Soupeřka se sice dostala na dva fiftýny od smazání manka, ale rozdíl čtyř her nezlikvidovala. A když Siniaková po hodině a půl po čisté hře vedla 6:4 a 5:3, zdál se být konec zápasu nadohled.

Rodačka z Hradce Králové ale i vinou větru vypadla z rytmu a ztratila koncentraci. "Já už nevim, co mám hrát. V takovém větru by se tenis neměl hrát," hudrovala na kurtu 42. hráčka světa, nešla daleko ani pro několik peprnějších výrazů a po ztrátě šesti gamů v řadě rázem prohrávala v rozhodující sadě 0:2.

Siniaková pětkrát po sobě neudržela podání a byť ve třetí sadě zaznamenala tři rychlé rebrejky a také díky několik milimetrovým úderům na lajnu potvrzených jestřábím okem vyrovnala na 4:4, obrat o pět let mladší Američanky nezastavila. Zápas ukončila 55. nevynucenou chybou.

Statistiky zápasu Kateřina Siniaková – Emma NavarrováStatistiky zápasu Kateřina Siniaková – Emma Navarrová (@ Livesport)

Siniaková neuspěla v prvním kole teprve podruhé ze šesti turnajů v roce 2024 a po sérii čtyř úspěchů. Zato v Dubaji nezvládla své úvodní vystoupení již pošesté z osmi pokusů a potřetí v řadě.

Ve Spojených arabských emirátech je siniaková přihlášena ještě do čtyřhry, ve které se představí po boku třetí deblistky světa Storm Hunterové. Také Australanka se už může v Dubaji soustředit jen na jednu disciplínu, ve dvouhře uhrála proti Anně Kalinské pouhé tři gamy.

Navarrová má už 13. výhru v sezoně

Dvaadvacetileté Navarrové se proti Siniakové povedla odveta za debakl z loňského Bad Homburgu, kde uhrála jen čtyři gamy a Siniaková si nakonec v Německu dokráčela pro první titul na trávě.

"Dnes to bylo dlouhé a děkuju všem, že vydrželi. Ona (Siniaková) je těžká soupeřka a má spoustu zkušeností. Donutila mě bojovat do posledního míčku," hodnotila Navarrová.

Americká tenistka, která před měsícem v generálce na Australian Open v Hobartu získala premiérový titul na okruhu WTA, vylepšila skvělou letošní bilanci na 13:3 a jako jediná v sezoně 2024 vyhrála už sedm třísetových zápasů, z toho pět po obratu z 0:1 na sety. Více výher v tomto roce zaznamenaly jen Kazaška Jelena Rybakinová (16) a Lotyška Jelena Ostapenková (14).

Ve druhém kole se Navarrová střetne s Mariou Sakkariovou (h2h 1:0). Řecká tenistka tento týden v Dauhá nevyužila mečboly proti jiné Lindě Noskové, po šesti letech ukončila spolupráci s trenérem Tomem Hillem a po dvou a půl letech vypadne z TOP 10.

Ve hře jsou ještě tři Češky

Další tři Češky v Dubaji odstartují soutěž singlistek až v následující dvou dnech. Devět zápasů neporažená Karolína Plíšková, jež v pátek kvůli bolestem zad nenastoupila k semifinále v Dauhá, v pondělí narazí na oblíbenou čínskou soupeřku Shuai Zhang (h2h 8:0). Marie Bouzková bude čelit Rusce Anastasii Pavljučenkovové (h2h 0:0).

Předloňská semifinalistka Markéta Vondroušová odstartuje v úterý soubojem druhého kola s Peyton Stearnsovou (h2h 2:0), s níž se během necelého roku utká potřetí. Loni ji porazila cestou za wimbledonským triumfem triumfem i na US Open. Americká tenistka v prvním kole nečekaně porazila 6:2, 2:6, 6:1 talentovanou šestnáctiletou Rusku Mirru Andrejevovou.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Dubaji


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
EllNino
Kenin jediná z amerických hráček na centru nevyhrála, měly to od rána pěkně rozjeté - Stearns, Navarro, Stephens, Krueger :))
Reagovat
Dobry-den
To musel být zase zážitek.

Ale stejně ji máme rádi, že ano?
Reagovat
TSP
Siniaková neprohrála na kvalitu úderů, ani na pohyb, ale pouze kvůli své nevyrovnané psychice a neinteligenci své hry. Hraje a mydlí do toho prostě zcela bezhlavě a tupě, zatímco její soupeřka, i když taky nehrála nic moc, alespoň věděla co a proč hraje. Takto toho Siniaková nikdy mnoho nevyhraje a hlava je to, v čem se od ní třeba i Bára velmi odlišuje.
Reagovat
Mony
Emma vůbec nechybovala, je to jako hrát proti zdi, docela nápor na palici
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist