Siniaková v Miami potřetí přešla přes první kolo. Brenda Fruhvirtová má první výhru z tisícovky

19. 3., 20:45
Aktuality 47
Kateřina Siniaková (27) v prvním kole turnaje WTA 1000 v Miami vyřadila Anu Bogdanovou 6:2, 6:4, vyrovnala s ní vzájemnou bilanci a potřetí na Floridě přešla přes úvodní kolo. O dorovnání zdejšího maxima v podobě účasti ve třetím kole v roce 2022 si zahraje s finalistkou Australian Open Qinwen Zhang. Brenda Fruhvirtová (16), která stejně jako loni dostala od pořadatelů divokou kartu, potvrdila roli favoritky v souboji s kvalifikantkou Maríou Lourdes Carléovou (24).
Kateřina⁠⁠⁠⁠⁠ Siniaková si na úvod turnaje v Miami poradila s Anou Bogdanovou. (@ Profimedia)

Bogdanová –⁠⁠⁠⁠⁠ Siniaková 2:6 4:6

Kateřina Siniaková si vylepšila úspěšnost v utkáních prvního kola turnaje Miami Open na 3:6. Proti Aně Bogdanové ztratila jen jednou servis, zvítězila ve dvou setech a vyrovnala vzájemnou bilanci na 2:2.

Siniaková začala svůj první zápas na Floridě ztrátou servisu, na kterou okamžitě zareagovala čtyřmi vyhranými hrami v řadě, během kterých soupeřce povolila jen tři body. Náskok už si česká hráčka pohlídala a při podání soupeřky využila druhý setbol.

Statistiky zápasuStatistiky zápasu (@ Livesport)

Ve druhém dějství si obě hráčky držely svá podání. V osmém gamu si Siniaková vypracovala první brejkboly tohoto setu. Ani jeden však nevyužila a dovolila Rumunce srovnat. Další dva gamy Češka získala suverénně, po využití prvního mečbolu slavila postup do druhého kola a Rumunce uštědřila třetí porážku v řadě.

Češka sice i letos exceluje v deblových soutěžích, nicméně ve dvouhře překročila jen na jednom z osmi turnajů druhé kolo. Na Floridě se pokusí o dorovnání zdejšího maxima z roku 2022, kterým je třetí kolo, proti sedmé nasazené finalistce Australian Open Číňance Qinwen Zhang.

Fruhvirtová – Carléová 6:3, 6:3

Brenda Fruhvirtová, která stejně jako loni dostala od pořadatelů Miami Open divokou kartu, potvrdila roli favoritky v souboji s kvalifikantkou Maríou Lourdes Carléovou a po výhře 6:3, 6:3 si připsala první výhru na turnajích WTA 1000. Teenagerka, která hraje svůj první turnaj od Australian Open, i na třetím turnaji v probíhající sezoně přešla přes první kolo hlavní soutěže.

Fruhvirtová získala hned první podání soupeřky a utkání začala ziskem tří her vřadě. Za stavu 4:2 si šestnáctiletá hráčka neudržela servis, ale více komplikací už do konce sady nepřipustila a úvodní dějství získala poměrem 6:3 po využití hned prvního setbolu.

Podobný scénář měl i druhý set, ve kterém Češka začala ziskem podání soupeřky a později vedla 3:1. V šestém gamu podruhé v zápase zaváhala na podání a dovolila soupeřce srovnat. Následující tři hry už patřily Češce a po využití třetího mečbolu si zajistila postup do druhého kola.

Statistiky zápasuStatistiky zápasu (@ Livesport)

Fruhvirtová tak letos schytala porážky pouze od dvou hráček TOP 5, Sabalenkové a Gauffové.

Výsledky kvalifikace turnaje WTA Masters 1000 v Miami

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

47
Přidat komentář
George_Renel
Mně se líbila délka Brendiných úderů. Skoro neomylně je sázela k baseline. Překvapilo, že jí nešly kraťasy, které jindy často a úspěšně používá.
Reagovat
makro99
v tom 2. setu už z těch kraťasů nějaké body získala.. ale IMO to bylo tím, že je hrála hodně na sílu, kvůli snaze měnit rytmus, co nejčastěji zkracovat výměny kvůli té fyzické indispozici... naopak když Carle párkrát zkrátila hru, tak Brenda se ani nerozběhla, a přitom standardně je v pokrývání kurtu výtečná...
Reagovat
tommr
hrát kratasy proti motorový myši jako je Carle je špatná taktika. Je ale možný že to bylo vynucený Brendinou indispozicí jak píšeš ...
Reagovat
makro99
Brenda měla tu "lóži" nakonec pěkně zaplněnou - Massu, Linda, rodiče.. ten holohlavej týpek byl Mike James, nebo ne? koukal sem na web a z oficiálního profilu Lindy už zmizel; a on má teď na instagramu samý fotky s Mouratoglem a Runem, takže se transformoval k němu, nebo ne?
Reagovat
tommr
Lindu jsem tam teda neviděl. Určitě tam byla?
Reagovat
Sinuhet1
Po zapase byl zaber jak se Linda s Brendou objima
Reagovat
makro99
jj, hezké to bylo :)
Reagovat
frenkie57
jj, hned jako první gratulantka.
Reagovat
Otmar
Jsem hlavně rád, že Brenda vyhrála a zahraje si další kolo, i když složité. Sestru nezapře ani pohybem ani stylem hry. Zdá se mi razantnější a agresívnější než Linda, tak uvidíme jak se to bude vyvíjet. Nepoznal jsem, jestli její potíže byly dány jenom teplem, nebo tam byly i svalové problémy, každopádně v plné kondici nebyla. Tím líp že vyhrála!
Reagovat
makro99
uff, no oddechli sme si s Brendou - fyzicky nevypadala vůbec dobře.. i přesto její herní rutina na hráčku á 100 s rezervou stačila;
Carle taková dělnice tenisu, upracovaný až upachtěný tenis, dva gamy solidních výměn střídaly 2 gamy plné nikoliv chyb, ale vyslovených kiksů.. a ty dnes Brendě hodně pomohly přežít, viz i ten poslední game od stavu 40:15 pro servírující Carle..
Reagovat
Kandinsky1
Carla u některých chyb vypadala jak špatná amatérka, to bylo fakt strašný.
Reagovat
tommr
mě se teda nezdálo že by Carle dělala příliš mnoho nevynucených chyb. Hodně jich bylo vynucených protože Brenda jí tam pěkně honila z rohu do rohu a dávala docela slušný rány ...
Reagovat
makro99
nejmarkantnější to bylo po obou těch re-breacích; ty gamy na 2:4 a 3:4, resp. 2:3 a 3:3 ve druhým setu odehrála Argentinka solidně, byly tam dlouhé výměny, ve kterých Brendu dokázala přehrát.. ale vzápětí ty následující 2 gamy v 1. i 2. setu Brendě doslova odevzdala, dvojchyby, kiksy, uhrála tam vždy max. 1 fiftýn...
Reagovat
SydneyOpen
Skvěle Brenda, další výhra by ji výrazně přiblížila hlavní soutěži FO
Reagovat
tommr
Hodně se mi ulevilo když to Brenda ukončila na returnu ve dvou setech
Brenda ke konci vypadala hodně zdrchaně a bál jsem se že jí Carle uštve tak jako uštvala předchozí dvě soupeřky ...
Brenda má podobně jako Katka v Miami v podstatě splněno. Oproti loňsku si už bodově polepšila a každá další výhra bude jen cennej bonus navíc ...
Reagovat
makro99
ne ke konci, ale v podstatě od začátku - viz i ten odchod do šatny po vyhraném 1. setu...
Reagovat
frenkie57
Ano a navíc se vrací do stovky, přesně na stou pozici.
Reagovat
tommr
ještě by to ale chtělo aspoň jednu výhru aby si tu stovku posichrovala ...
Reagovat
Dobry-den
Gratulace Brendě, zvládla to s přehledem.
Los jí přál, ve druhém kole jedna z těch hratelnějších nasazených, šance tam je.

Katka potěšila a překvapila, dneska žádné blbnutí, uvidíme, co předvede dál proti favoritce, kterou už ale dokázala porazit.
Reagovat
Yonaash
Ano, za nevyrovnanou Boulter může být ještě ráda.
A Zheng v poslední době taky nezáří, šance tam je.
Reagovat
Serpens
Brenda měla s motorovou myší plné ruce práce, pochvala za trpělivost Snad nebude mít žádný problém s nohou nebo s něčím dalším. Zakulacení je skutečně znát hlavně v obličeji, snad bude spalovat více než Linda
Reagovat
Ondřej.Jirásek
vajltkárt from čéčija
Reagovat
EllNino
Brenda

Problémy s horkem a slajzovaným BH soupeřky, ale zvládla to
Ve 2. kole Katie Boulter, to bude těžká prověrka

Hezký vstup našich holek do turnaje, ale dál už to půjde jen velmi těžko
Reagovat
Sinuhet1
Brenda v prvnim setu dobry vykon, utocila a strilela to tam pekne
Ted jsem prepnul na Halep, hraje jak za starych dobrych casu, nevidim zadne znamky zhorseneho vykonu kvuli pauze
Reagovat
Sinuhet1
mimochodem Halep pekne modre saty
Reagovat
Sinuhet1
prvni set Halep - Badosa 6:1
Reagovat
Kandinsky1
Co ten Menšík vyváděl, že v závěru prohrál 12 míčů v řadě ?
Reagovat
EllNino
tam nešlo nic moc dělat
Reagovat
hanz
Menšík se mi nelíbí v pojetí hry... servis má dobrý, ale jinak tam chyby tah na branku, je to od něj spíš vyčkávání na chyby soupeře než snaha zakončit sám... to by chtělo rychle změnit, protože postavu na útočný tenis má...
Reagovat
Serpens
Ty kraťasy bude muset Brenda ještě hodně trénovat. Z těch deseti snad žádný ještě nebyl opravdu účinný.
Reagovat
makro99
Brenda se fyzicky necítila, tak se snažila zkracovat hru...
Reagovat
frenkie57
Hrozný kopce, čitelný od samého počátku, Argentinka je všechny dobíhala a většinou z nich bodovala. Souhlas, to je určitý nedostatek, ale Brenda na nich určitě zapracuje. Také by mě zajímalo, proč Brenda nechodí na síť? Několikrát soupeřku pěkně zatlačila, úplně si to říkalo o náběh na sako a nic.
Reagovat
Yonaash
Zato Menšík už balí kufry, to jsem upřímně nečekal. Ale neviděl jsem ani míček, nemůžu hodnotit, co se tam děje
Reagovat
EllNino
Kleinovi tam padalo skoro vše, Kuba stále bez servisu, ta ruka je asi špatná, měl by si dát pauzu ...

Byl z toho frustrovanej, je teď 2. v pořadí jako LL, takže uvidíme, jesti se někdo neodhlásí
Reagovat
tommr
Brenda zvládla první set líp než jsem čekal. Soupeřka je hodně otravná ...
Jediný co bych Brendě asi vytknul je to že příliš často zkouší kratasy i když je to proti rychlonohý Argentince beznadějný ...
Reagovat
Yonaash
Přesně, Brenda se s tou otravnou slajzbabou pere celkem statečně. Tak není to Sabalenka, aby ji vystřílela, ale zvládá to.
Reagovat
Yonaash
Tak Kačenka poměrně v suchým triku, podání ztratila jen v úvodu a pak už držela. To je na ni hodně slušný výkon. Zheng bude větší oříšek.
Brenda už taky na kurtu. Jak ji tak pozoruju, měla by si dát pozor aby nedopadla jako ségra - nějak se nám zakulatila. Ale zatím to tam střílí pěkně.
Reagovat
Esgalnor
Je jí šestnáct. Těla (nejen dívčí) v pubertě se chovají dost všelijak. Hraje pořád velmi pěkně, tyhle komentáře nepomáhají ničemu.
Reagovat
Kandinsky1
Se ségrou a Lindou N by se měly dát nějaké kondiční soustředění.
Reagovat
Yonaash
No je pravda, že i Linda N je kus baby. Ale té to zatím hraje letos pěkně, myslím, že pro svůj agresivní styl potřebuje trochu silnější základnu. Se podívej na Sabču
Reagovat
Kandinsky1
Tak Saba je kulturistka, to o Linde při nejlepší vůli říct nemůžeš.
Reagovat
Astarin
No to budou asi ty palačinky, krupicové kaše a další pochoutky, které má Brenda asi hodně v oblibě. Aspoň teda podle jejího instagramu
Reagovat
frenkie57
Postavy obou sester jsou podle mě daný geneticky, oni nikdy nebudou jak Twiggy. Jde o to, jak už někdo psal, jak budou jezdit nohy. Když ano, tak je všechno cajk.
Reagovat
Astarin
Jo já si taky nemyslím, že budou tlusté nebo tak. Jen si dělám srandu.
Reagovat
frenkie57
Pochopil jsem, neboj.
Reagovat
Kandinsky1
Tohle se říkalo i o Kvitové a jak dokázala zhubnout.
Reagovat
Blondie
Veřejně řešit naprosto zdravé tělo 16letého děcka.
Co se asi může stát špatnýho?

Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist