Siniaková v Shenzhenu vykročila za obhajobou titulu drtivou výhrou

31. 12. 2017, 08:07
Aktuality 19
WTA SHENZHEN - Kateřina Siniaková vykročila za premiérovou obhajobou titulu na okruhu WTA drtivou výhrou. V čínském Shenzhenu jednadvacetiletá Češka odstartovala novou sezonu proti Ons Jabeurové z Tuniska, které povolila uhrát pouhé dva gamy.
Profily hráčů
Kateřina Siniaková

Jako první z českých tenistů vstoupila do sezony 2018 Kateřina Siniaková, která už počtvrté startuje v čínském Shenzhenu. A také tentokrát v nejlidnatější zemi světa začala vítězstvím. Na Silvestra předvedla velmi dobrý výkon proti Ons Jabeurové z Tuniska, kterou přehrála jednoznačně 6-1 6-1.

Jednadvacetiletá rodačka z Hradce Králové sice utkání zahájila prohraným servisem, ovšem soupeřka si nedokázala udržet ani jedno ze sedmi podání. Siniaková za necelou hodinu hry vyhrála i čtvrtý vzájemný zápas duel 2-0 na sety.

"Bylo to těžké, protože ona je skvělá hráčka, ale dnes jsem byla lepší. Snažila jsem se být agresivní a jít svou cestou. Nejsem hráčka, která vyhrává body dvěma nebo třemi údery, ale... snažím se být agresivní a chodit na síť. Před sezonou jsem hodně trénovala a doufám, že se to to v mé hře projeví," řekla Siniaková, jež před rokem v Shenzhenu získala svůj první titul.

"Jsem moc šťastná. Je příjemné vrátit se sem a hrát znovu na centrálním kurtu. Opravdu jsem si to užila - byl to první zápas a přišlo tolik lidí," dodala česká naděje, jež letos v létě triumfovala také na antuce ve švédském Bastadu.


Favoritkou bude 47. hráčka světa Siniaková i ve druhém kole, v němž se utká s domácí divokou kartou Yafan Wang, nebo s italskou kvalifikantkou Jasminou Paoliniovou.

Siniaková v Číně startuje také ve čtyřhře, ve které jsou společně s Barborou Krejčíkovou nejvýše nasazenou dvojicí. V prvním kole Češky narazí na duo Koviničová/Rodinová.

Dvouhru na podniku WTA International s navýšenou dotací tři čtvrtě milionu dolarů v Shenzhenu si z českých tenistek zahraje také Kristýna Plíšková, která hned na úvod sezony vyzve vítězku Roland Garros a nasazenou dvojku Lotyšku Jelenu Ostapenkovou. Na jednu z nich může v případném čtvrtfinále narazit Siniaková.

Největšími hvězdami jsou v Číně světová jednička Rumunka Simona Halepová, která loni vypadla už ve druhém kole se Siniakovou, a bývalá nejlepší hráčka světa Ruska Maria Šarapovová.

• WTA INTERNATIONAL SHENZHEN •
Čína, tv. povrch, 750.000 dolarů
nedělní výsledky (31. 12. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Siniaková (6-ČR) - Jabeurová (Tun.) 6-1 6-1
Beguová (4-Rum.) - Liou Fang-čou (Čína) 6-1 6-2
Riskeová (USA) - Qiang Wang (5-Čína) 7-5 6-0
Linetteová (Pol.) - Čepelová (SR) 7-5 2-6 6-4
Sabalenková (Běl.) - Niculescuová (Rum.) 6-4 6-4
Ying-Ying Duan (Čína) - Rodinová (Rus.) 6-2 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
Frick
https://youtu.be/vutZEii0B6I?t=132
Reagovat
FulnekUltras
no ale Přéma docela talent - škoda ho na ihrisku, boha... ;)
Reagovat
Frick
Tuhle jsem nas.ral kamaráda...
nachytal mě při honění a jak přitom čuchám ke kalhotkám jeho sestry.
Skutečný problém asi byl v tom, že je měla pořád na sobě
a ani tomu nepomohlo, že to viděla celá její rodina...
Totálně to zkazilo zbytek pohřbu..
Reagovat
Dobry-den
To je ti podobné.
Reagovat
smazaný uživatel
V nové sezoně první zápas, co jsem si pustil. Aryna se v obou setech nevyhnula zaváháním (hlavně v 1. setu za stavu 3:1 a ve druhém za stavu 5:3), ale nakonec to dotáhla. Někdy tam z její strany bylo až moc razance a málo taktiky, ale výhra se počítá. Sakkari nebo Kovinič by snad taky mohla zvládnout...
Reagovat
EllNino
pokud bude hrát se Sakkari, tak vypnout ruchové mikrofony :D Ale jinak hraje moc dobře a hezky se na ní dívá, když to sviští
Reagovat
skott
na kurtu teď Aryna Sabalenka s Niculescu, poměrně zábavný zápas. Niculescu je takový test dospělosti, pro mladé hráčky:))
Aryna má mimochodem nové tetování na levé ruce, ikdyž ze streamu není úplně patrné co to je.
Reagovat
skott
tak Aryna to zvládá zatím velmi dobře. Nejen že se vypořádala s Niculescu nepříjemným stylem v 1.setu, ale ustála i několik kritckých situací. Nevyužitý brejlbol, kdy vypustila lob, který Niculescu spadnul do kurtu nebo opravu rozhodčího při setbolu v její neprospěch.
Reagovat
EllNino
nakonec to i přes ten paskvil při mečbolu za stavu 5:3 ve druhém setu, kdy se pokusila o nějaký dropshot nebo co to bylo, zvládla velmi dobře :)
Reagovat
skott
mohlo se jí to vymstít jako ty situace v 1.setu, ale dneska to zvládla hlavou opravdu dobře. Nenechala se tím rozhodit na dlouho.
Reagovat
smazaný uživatel
Že by to byl tygr? :)
https://www.instagram.com/p/BcKuwzrFUXm/
Reagovat
skott
nic moc teda, obzvlášť takhle na předloktí:/
Reagovat
smazaný uživatel
Za mě dobrý. Prý už to chtěla dva roky... :D
Reagovat
skott
tak hlavně, že se to líbí jí. Já moc tetování nemusím celkově, málokdo má něco vkusnýho.
Reagovat
a.magerova
Vtipné je, když má někdo vytetováno něco čínsky (bez jakékoli znalosti tohoto jazyka) a hodněkrát blbě... kamarád se vždy baví tím, jaké maj lidi na těle čínské kraviny např datum narození místo 6.10.1990 tam maj dva druhy čínského písma, něco jako by u nás to bylo takto 6.X.M990... a teď naposled viděl mladou maminku, která má na noze vytetovány znaky slova TRH/TRŽIŠTĚ, tak přemýšlel proč a došlo mu, že dcera dotyčné se jmenuje Markéta říkaj jí Markét a google-překladač dělal co mohl.... :-))
Reagovat
Haitik
Tetování se mi strašně líbí, ale tohle nic moc.. :D Barevný se mi moc nelíbí.. Ale líbí se to jí, což je nejdůležitější! :-))
Reagovat
FulnekUltras
tyhle rádobymódní číčoviny jsem ochoten tolerovat jen ve zcela výjimečných případech... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=3V3NNw8atj4
Reagovat
VlS
No, hlavně, že máš ošéfovaný, že se tě někdo bude ptát, jestli jsi ochotný něco tolerovat. Člověk nevychází z údivu, kolik ředitelů zeměkoule běhá mezi námi.
Reagovat
FulnekUltras
Přeju vše dobré do nového roku a pokud možno i klidnou sobotu 13. ledna v podvečer... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist