Siniaková ve Štrasburku vyřadila nasazenou Alexandrovovou a po více než roce si zahraje čtvrtfinále

23. 9. 2020, 15:51
Aktuality 18
WTA ŠTRASBURK - Kateřina Siniaková na antuce ve Štrasburku porazila nasazenou Jekatěrinu Alexandrovovou, poprvé v sezoně vyhrála dva zápasy hlavní soutěže v řadě a poprvé od loňského srpna si zahraje čtvrtfinále. V něm se zítra utká s turnajovou čtyřkou Arynou Sabalenkovou.
Kateřina Siniaková (© j48tennis.net)

Kateřina Siniaková hraje svůj desátý letošní turnaj na hlavním okruhu. Na těch předchozích se dočkala pouhých dvou výher v hlavních soutěžích. Dvě taková vítězství v řadě zaznamenala až na poslední generálce před grandslamovým French Open ve francouzském Štrasburku, kde po třísetové bitvě s Bernardou Peraovou dnes v souboji o čtvrtfinále přehrála 6-2 6-4 nasazenou sedmičku Jekatěrinu Alexandrovovou.

Siniaková dnes podala velmi dobrý výkon. Jedinou komplikaci musela řešit v závěru utkání, kdy za stavu 4-4 ve druhé sadě likvidovala brejkbol. O svůj servis dnes přišla pouze jednou, a to za stavu 5-1 v úvodním dějství, kdy měla v zádech náskok dvou brejků. Po 81 minutách využila třetí mečbol.

Siniaková, která na dvě výhry v řadě v hlavní soutěži čekala bez týdne jeden rok, bude ve svém prvním čtvrtfinále od loňského srpna, kdy se na generálce v New Yorku dostala do semifinále, bojovat se světovou dvanáctkou Arynou Sabalenkovou z Běloruska, s níž se dosud neutkala.

Kiki Bertensová i na druhém letošním antukovém turnaji končí na úvodní soupeřce. Po překvapivé porážce v Římě s Polonou Hercogovou dnes nezvládla ani druhé kolo ve Štrasburku, v němž sice vedla o set a brejk, ale za stavu 6-2 4-6 2-4 musela vzdát Jeleně Ostapenkové. Vítězka French Open 2017 se ve svém prvním letošním čtvrtfinále střetne s Nao Hibinovou.

Další čtvrtfinálové dvojice již včera utvořily Shuai Zhang s Jelenou Rybakinovou a Jil Teichmannová s Elinou Svitolinovou.

• WTA INTERNATIONAL ŠTRASBURK •
Francie, antuka, 225.500 eur
středeční výsledky (23. 9. 2020)
• Dvouhra - 2. kolo •
Siniaková (ČR) - Alexandrovová (7-Rus.) 6-2 6-4
Ostapenková (Lot.) - Bertensová (3-Niz.) 2-6 6-4 4-2 / skreč B.
Sabalenková (4-Běl.) - Blinkovová (Rus.) 1-6 6-4 6-2
Hibinová (Jap.) - Dijasová (Kaz.) 7-5 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

18
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
FulnekUltras
https://www.super.cz/722213-vitezka-grandslamu-neztratila-ani-jako-maminka-nic-ze-svych-puvabu-tenistka-se-ukazala-v-plavkach.html#seq_no=1&source=hp&dop_ab_variant=0&dop_req_id=p0pept9x2Bf-202009231930&dop_source_zone_name=super.sznhp.box&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Reagovat
FulnekUltras
a nebojte se toho, serenka to není smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Blinková Aryně zle zatápěla a ta se vzpamatovala až v polovině druhého setu. Z třetího jsem viděl jen začátek, předpokládám, že se Aryna rozjela.
Skoro neuvěřitelná, že se s ní Katka ještě neutkala. Čím by jí Katka mohla přehrát nevím. Snad se ji snažit rozběhat a vytáčet ji obětavou obranou
Reagovat
jranda
Blahopřeji k vítězství nad Alexandrovou, to jsem nečekal, je to příjemné překvapení. Katka si to opravdu vybojovala svou hrou. To už dost dlouho chybělo,aby se tak snažila,snad jí to vydrží na delší čas. Káťo, na ně!!!
Reagovat
tommr
takže Katku smile čeká ve čtvrtfinále zase nasazená hráčka. Tentokrát je to Sabalenka, která je spolu s Rybakinou a Svitolinou zatím největší kandidátka na titul. V prvním setu to ale dneska moc nepotvrzovala ...
Reagovat
brixner
Moc jí to přeju, mám jí fakt rád, holubičku mojí! Blixa, je to takový moje poněkud víc kozatý koťátkosmilesmile
Reagovat
tommr
na Katku to označení sedí opravdu víc, ale taky dovede bejt pěkně vzteklá ... smile
Reagovat
FulnekUltras
a úplně stejně jednoho dne skončí kovid
Reagovat
com
ten uz tu bude strasit na furt jako Serena smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
akorát už nebude nikoho zajímat smile
Reagovat
Blondie
Super! smile
Reagovat
Mantra
slušný výsledek, jen se trochu bojím, že v Paříži to pak hned dodrbe, klasicky v prvním kole čau
Reagovat
tommr
bude záležet na losu. Pokud dostane do prvního kola nějakou schůdnou soupeřku tak by se mohla chytit a překvapit ...
Reagovat
tommr
cenná výhra po solidním výkonu ... smile
Katka se dneska ani moc nevztekala a to je podle mě dobrý znamení, že by se mohla pomaličku zase začít drápat zpět tam kde kdysi byla. Zdravý sebevědomí je u ní naprostej základ ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Alexandrová sice celkem v lese, ale Katka i tak pěkně a gratulkasmile Některé výměny z její strany daly zavzpomínat na lepší časy...
Reagovat
Fransoas
Přejme si aby to bylo jako dříve.
Reagovat
makro99
Tak konečně :) a ten poslední míč, to byla lahůdka :) A po všech těch litániích na Katku tady si zase po čase zkonstatujme to pozitivní - Katka má (na rozdíl třeba od "zlatých ruk" Markéty a Karolíny) fantastickou fyzičku - tu zdravotní i tu vytrvalostní. Což je taky jeden z klíčových předpokladů pro to v dnešním tenise uspět nejen jednorázově, ale i v dlouhodobější perspektivě...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist