Siniaková ve Wuhanu postupuje a vyzve obhájkyni titulu. Vondroušová po boji padla

23. 9. 2018, 12:14
Aktuality 39
WTA WUHAN - Poloviční úspěšnost měly české tenistky první den na turnaji WTA Premier v čínském Wuhanu. Kateřina Siniaková dokázala postoupit přes Francouzku Kristinu Mladenovicovou a zajistit si duel proti obhájkyni titulu Francouzce Caroline Garciaové, naopak Markéta Vondroušová startující jako lucky loser prohrála vyrovnanou bitvu s Němkou Julií Görgesovou.
Kateřina Siniaková

Ze dvou kvalifikačních zápasů rozehraná Kateřina Siniaková nezačala duel s Kristinou Mladenovicovou dobře a po dvou ztracených podáních prohrávala už 1-5. Ale podařilo se jí hru vyrovnat, za stavu 4-5 odvrátila setbol a po tie-breaku v poměru 7:4 získala první set.

Ve druhém dějství duelu hraného v obrovském poledním vedru vzala francouzské soupeřce hned v úvodu servis a i přes zaváhání při vlastním podání v šestém gamu dotáhla zápas k vítězství. Za hodinu a 45 minut ho ukončila čistou hrou a zvítězila 7-6 6-2.

"Trápila jsem se s vlastním servisem. Ale nepřestávala jsem bojovat a jsem ráda, že jsem to otočila," komentovala dvaadvacetiletá rodačka z Hradce Králové, jež by se ráda do konce sezony dostala do Top 30. Aktuálně je 44. hráčkou světa.

Další soupeřkou Siniakové bude loňská šampionka a světová čtyřka Caroline Garciaová, s níž má vyrovnanou bilanci 2-2. Porazila ji loni na antuce a předloni na trávě, na tvrdém povrchu s ní však dakrát prohrála.

Naopak Markéta Vondroušová, která se Siniakovou prohrála v posledním kole kvalifikace a do hlavní soutěže se dostala jako lucky loser místo nemocné Viktorie Azarenkové, úvodní duel nezvládla. S jedenáctou nasazenou Julií Görgesovou z Německa prohrála 3-6 6-3 6-7.

Devatenáctiletá Vondroušová se s Görgesovou přetahovala takřka dvě a tři čtvrtě hodiny. Ve třetím setu šla po brejku hned v prvním gamu do vedení, náskok ale neudržela a za stavu 5-5 nevyužila celkem šest brejkbolů. Rozhodovala tedy zkrácená hra a Němka v ní odskočila na 4-0. Přestože Vondroušová odvrátila dva mečboly, při třetím zahrála do autu a s turnajem se loučí.

 

Ve Wuhanu, kde startuje téměř kompletní světová špička, bylo v hlavní soutěži celkem pět Češek. V pondělí nastoupí Barbora Strýcová proti další Francouzce Alizé Cornetové. Dvojnásobná vítězka turnaje Petra Kvitová a čerstvá vítězka z Tokia Karolína Plíšková mají v prvním kole volný los.

• WTA PREMIER 5 WUHAN •
Čína, tv. povrch, 2.746.000 dolarů
nedělní výsledky (23. 09. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Siniaková (ČR) - Mladenovicová (Fr.) 7-6(4) 6-2
Görgesová (11-Něm.) - Vondroušová (ČR) 6-3 3-6 7-6(4)
Petersonová (Švéd.) - Babosová (Maď.) 6-7(0) 6-4 4-1 skreč B.
Puigová (Portor.) - Flipkensová (Belg.) 7-5 5-7 6-3
Saisai Zheng (Čína) - Collinsová (USA) 2-6 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

39
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Jabadu
Důležité je, že panovnice může sledovat cvrkot v relativním klidu a pak je v Singapuru ztříská na jednu hromadu.
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Simona by si vítězství na TM zasloužila.
Reagovat
EllNino
vypadá to, že si za Lucku už našel náhradu :)
Reagovat
d@ve
Že by?? :)
Reagovat
com
tak Stephens taky potesila :) ..a ted by ji klidne by devcata mohli z toho prozatimniho umisteni na TM pekne vystrnadit :)
Reagovat
tommr
jj po dnešku to vypadá, že se bude bojovat o dvě postupový místa mezi Stephensovou, Karolínou a Bertensovou ...
Reagovat
blixa
Mohly by přibrat do party i Elinu ;-)
Reagovat
com
no ona i Woznacka ted nic moc nehraje.. Tak aby se taky nepridala do party :D
Reagovat
tommr
na tu možná dojde v úterý ...
Reagovat
PetaM
Jedna z devítky (resp. 7, když první 2 už jsou kvalifikované) dostane černého Petra. Možná bych si troufnul říct, že Ósaka a Petra se tam dostanou, tak ty další budou tvrdě bojovat a podle mě se rozhodne až v Moskvě. Čeká nás celkem zajímavý měsíc :D
Reagovat
dadaft
v zápase najdeme nějaké ty chybky, ale taky spoustu úžasných výměn -- Anett k tomu od začátku přistupuje vážně, Sloane vypadala zprvu znuděně, ale teď už je taky "in".

třetí set by mohl být lahůdkový.

((( let´s go Anett )))
Reagovat
dadaft
gratulka Anett, dala jsi do toho hodně, ale těžký zápas bolí míň, když se vyhraje. ))
Reagovat
turista
No a v dalším kole Anett nejspíš pošle domů Donnu Vekič.
Reagovat
PetaM
Stephens rozmlátila raketu, strašná blbka :D Kdyby si ji radši omlátila o hlavu :D
Reagovat
tommr
zřejmě se inspiruje u Sereny ... :)
Reagovat
PetaM
Bývávala její vzor. Pak jí to přešlo a teď už zřejmě opět je :D

No a je out, konečně pozitivná zpráva :D
Reagovat
tommr
to rozbíjení raket nějak nefunguje ... :)
Reagovat
Frick
Tři zápasy a stejně má bodů míň, než kdyby v Taškentu porazila jednu šmudlu. Chjo.

Za mne prostě udělala velkou chybu. I body potřebuje - na upevnění se v TOP 100 nebo i lepší.

Než se patlat v kvaldách na Premierech, P5 a PM...
Reagovat
Frick
Po Viktorii Azarenkové se z turnaje v čínském Wuhanu odhlásily kvůli virovému onemocnění také Slovenka Magdaléna Rybáriková a světová sedmička Japonka Naomi Ósakaová, která dnes v Tokiu prohrála finále s Karolínou Plíškovou.

-------------------------------------

No, Lucka se nebála bezdůvodně.
Reagovat
PetaM
Kdyby Lucka chytla virózu, už je na smrtelné posteli. Minimálně.
Reagovat
com
Osaka se odhlasila.. Asi ji zmohla unava :D
Reagovat
tommr
asi toho už má po USO dost. Myslím si, že by se nejspíš odhlásila už z Tokia kdyby se za každou cenu nechtěla předvést před "domácím" publikem. A trmácet se do Číny už pro ní nemá vůbec žádnej smysl ...
Reagovat
Hector21
Pff, jedinej pěknej výsledek tu nemáte uveden...;)

Nastík jde dál...
Reagovat
George_Renel
Tak to přilepím ještě sem.
Opět mi to nedá se nevrátit k Markétě. Znovu ukázala, že je z nejmladší generace největším talentem. Potřebuje však pevné zdraví, aby chytila nějaký zápasový a turnajovž rytmus. Zatím je to skoro vždy turnaj, zranění 3-4 týdny pauza a zo už je do zblbnutí.
Navíc jsem tam dnes opět neviděl nikoho, kdo by se o ni postaral, koho by si mohla zavolat. Takhle se ten talent zabíjí.
Reagovat
tommr
a k tomu ještě připočti to, že jsou u nás lidi, který jí vyloženě škodí. Nedávno jsem někde čet, že jí Černoškova mafie neumožnila trénovat na Spartě když byl právě opravovanej kurt na Štvanici a nemohla se tam tak normálně připravovat před asijským turné ...
Reagovat
Fandina
To jsem četla také, ale nějak nerozumím tomu, proč by to Černošek dělal, když je jejím manažerem.
Reagovat
EllNino
mohl bys to prosím někde najít? to by mě zajímalo :(
Reagovat
com
staci si zadat do googlu vondrousova a je to :D https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/1022030-valka-v-ceskem-tenise-vondrousovou-nepustili-na-kurty-sparty.html
Reagovat
Krisboy
Černošek je "padrino"?
Reagovat
George_Renel
Takže pro pořádek.
1- nemyslím si, že je pan Černošek jejím manažerem
2- ten trenink měl být v době kdy byly již kurty obsazeny Kvitovou a spol z domácího klubu. Takže vidím opět chybu spíše na ČLTK, který nedokázal Markétě zajistit v předstihu, i když věděl, že vlastní klub nemá beton k dispozici.
Reagovat
Fandina
Já se domnívám, že Černošek je manažerem Markéty, tedy alespoň před třemi lety se psalo tohle.

https://sport.idnes.cz/cernosek-na-us-open-0of-/tenis.aspx?c=A150906_234132_cyklistika_par
Reagovat
blixa
Řekl bych že není přímo její manažer, ale jeho agentura ji marketinkově zastupuje. Možná. Aspoň to tak bývalo, taky se mohli rozejít.
Reagovat
Fandina
Agent, manažer, osobnostní zastoupení, jak se píše v článku. Samozřejmě, je starý tři roky, všechno může být jinak.
Reagovat
PetaM
A já zase někde četl, že si vybrala termíny, které už byly zarezervované po jiné hráče (Kvitová, 2x Plíšková, Strýcová) a jiné nechtěla. Co tedy měli udělat? Postavit speciální kurt pro Markétu, aby nenaštvali ostatní lidi? Udělal se z toho skandál a přitom nemuselo o nic jít :D
Reagovat
PetaM
Dokonce je to i v tom článku, který přiložil com :D Takže se opět udělala hysterie z hovínka. Ne nadarmo se říká - kdo dřív přijde, ten dřív mele. Já si taky nemůžu jít na tenisové kurty, když už je má někdo zarezervované. A nedělám z toho třetí světovou, nevyřvávám do světa, že je to nespravedlnost a třeba bych do toho mohl zaplést i rasismus, diskriminaci, apod. ...
Reagovat
George_Renel
A já přidám, že se mi vůbec nelíbí, že komentátor na O2 šíří o tomto polopravdy.
Reagovat
Fandina
Přesně, někdo hledá problémy i tam, kde nejsou. A pak věř novinářům. Já co si neověřím, tomu nevěřím. Kdo chce, dělá dusno.
Reagovat
EllNino
Je to tak, bohužel ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist