Siniaková ve Wuhanu vyřadila i Muguruzaovou a je ve čtvrtfinále!

26. 9. 2018, 18:28
Aktuality 43
WTA WUHAN - Kateřina Siniaková v čínském Wuhanu den po světové čtyřce a obhájkyni titulu Garciaové vyřadila i čtrnáctou hráčku světa Garbiñe Muguruzaovou. Dvaadvacetiletá Češka zdolala o tři roky starší Španělku ve dvou tie-breacích a postoupila do svého největšího čtvrtfinále. V něm vyzve Estonku Anett Kontaveitovou.
Kateřina Siniaková (© j48tennis.net)

44. hráčka světa Kateřina Siniaková musela na hvězdně obsazeném turnaji ve Wuhanu začínat už v kvalifikaci, své místo elitou si však bez problémů vybojovala a nyní potvrzuje, že mezi ní má zaslouženě své místo. 

Dvaadvacetiletá rodačka z Hradce Králové v prvním kole vyřadila Francouzku Kristinu Mladenovicovou, včera zaskočila po odvrácení mečbolu a tříhodinovém maratónu loňskou šampionku a čtvrtou ženu světového žebříčku Caroline Garciaovou a dnes se nezalekla ani bývalé světové jedničky a dvojnásobné grandslamové šampionky Garbiñe Muguruzaové.

Siniaková zdolala o tři roky starší Španělku dvakrát 7-6. Přitom v prvním setu prohrávala 1-5 a za stavu 5-6 čelila při podání soupeřky setbolu. Ve druhé sadě prohrávala 2-4, ale vývoj znovu otočila. I když zápas dvakrát nedopodávala, i druhou zkrácenou hru zvládla lépe a po více než dvou hodinách boje využila hned první mečbol.


"Konečně se mi daří takové hráčky nejen porazit, ale porážet," pochvalovala si Siniaková. Dodala, že se na sobě snaží neustále pracovat a teď se jí to vyplácí. "Chce to udržet hlavu klidnou, hrála jsem tady snad víc tie-breaků než za celý život. Jsem fakt výborně připravená a zvládnu běhat tak dlouho, jak potřebuju. Snad to vydrží," prohlásila.

Siniaková na podniku WTA Premier 5 postoupila do svého největšího čtvrtfinále. O celkově deváté semifinále na okruhu WTA se utká s Estonkou Anett Kontaveitovou (h2h 1-1), kterou před měsícem zdolala po třísetové bitvě v prvním kole US Open.

Z českých tenistek Siniaková zůstala poslední nadějí, neboť Petra Kvitová dnes v osmifinále podlehla Rusce Anastasii Pavljučenkovové. O případné finále by si Siniaková zahrála proti domácí Qiang Wang, nebo Portoričance Monice Puigové. Poslední nasazenou hráčkou v pavouku zůstala šestnáctka Ashleigh Bartyová z Austrálie.

• WTA PREMIER 5 WUHAN •
Čína, tv. povrch, 2,746.000 dolarů
středeční výsledky (26. 9. 2018)
• Dvouhra - osmifinále •
Siniaková (ČR) - Muguruzaová (14-Šp.) 7-6(3) 7-6(3)
Pavljučenkovová (Rus.) - Kvitová (5-ČR) 3-6 6-3 6-3
Puigová (Portor.) - Wozniacká (2-Dán.) 7-6(10) 7-5
Bartyová (16-Austr.) - Kerberová (3-Něm.) 7-5 6-1
Cibulková (SR) - Kasatkinová (13-Rus.) 6-3 7-6(3)
Qiang Wang (Čína) - Gavrilovová (Austr.) 7-5 6-2
Sabalenková (Běl.) - Keninová (USA) 6-3 6-3
Kontaveitová (Est.) - Shuai Zhang (Čína) 6-4 4-6 6-1
• Čtyřhra - 2. kolo •
Sestini Hlaváčková/Strýcová (2-ČR) - S. Hsieh/Matteková (Tchaj-wan/USA) 7-6(1) 2-6 10-7
Pavljučenkovová/Sevastovová (Rus./Lot.) - Hradecká/Makarovová (8-ČR/Rus.) 6-4 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

43
Přidat komentář
Fandina
Angry Birds mají set nad Květa Melichar.
Reagovat
tommr
a už i celej zápas ...
Reagovat
Carloss
nevíte někdo, jestli existuje žebříček hráček ve čtyřhře které mají šanci hrát v Singapuru? jde mi o to, jestli mají šanci např. Hlaváčková se Strýcovou?
Reagovat
Krisboy
https://live-tennis.eu/en/wta-doubles-race
Reagovat
Carloss
dík.
Reagovat
Carloss
a postupuje jich tam 8 nebo jen 4? kdyby 8 tak by se tam mohla dostat i Květa s Melicharovou.
Reagovat
Krisboy
8 párů, takže momentálně by se tam dostaly.
Reagovat
tommr
Hlaváčková/Strýcová už mají po dnešní výhře účast na TM na 90% jistou. Pokud by ve Wuhanu získaly titul měly by už 100% jistotu ...
Zatím to vypadá, že letošní TM budou hrát dokonce tři české páry: Krejčíková/Siniaková, Hlaváčková/Strýcová a Melichar/Peschke ...
Reagovat
Krisboy
WTA Czech doubles Finals, Singapore 2018.
Reagovat
Mayo
Čo z toho, keď Dominika je v beast mode. Tento turnaj patrí jej.
Reagovat
tommr
dneska jí budu přát, ale obávám se že jí Sabalenková vypráší kožich ...
Reagovat
Fandina
Pavlju prohrála set s Barty a ve druhém teď podává na udržení.

Přišel jí radit trenér Simon Goffin, bratr Davida. Hledala jsem podobu, něco tam bude. :-))

https://o1.ldh.be/image/thumb/51b741eee4b0de6db977391a.jpg
Reagovat
Krisboy
Katka = easy money :)
Reagovat
Aussie
Toho mi připomíná už dlouho, teď když se už tolik nevzteká, si jej ale teprve plně zaslouží.
Reagovat
Krisboy
To její roztomilý vztekání bylo nejlepší. Ale ano, je to andílek a hraje opravdu skvěle, ještě jednou gratuluji. Snad jí to vydrží.
Reagovat
Fandina
Čertík se vzhledem andílka :-)).
Reagovat
Dobry-den
Zápas jsem neviděl, ale jsem rád, že Katka dokázala navázat na předchozí skalp Garcii a zažívá tak svůj nejlepší turnaj v sezóně. Hlavně je potěšující, jak zvládá vypjaté koncovky.
Ona Katka celkově v té Číně prostě hrát umí (viz Šen-Čen), ale zatím bych z ní nedělal bůhvíjakou hvězdu. Důležité bude, aby své zlepšení potvrdila i na dalších turnajích. O tom ale dost pochybuju... ;-)
Reagovat
lars
jeste umi hrat ve Svedsku
Reagovat
Dobry-den
Bastad jí zrušili :-(
Reagovat
lars
https://ibb.co/emveU9

pekny aut :)
Reagovat
EllNino
maj to správně, ten míček se otřel o sigl lajnu kousek za polem pro podání, na tom druhém obrázku je tence ta singl lajna vidět
Reagovat
lars
a napsal jsem, ze to maji spatne ?
Reagovat
ttopi
Ne, ale z nějakého důvodu to sem dáváš. A opravdu to vypadá, jako by nebylo pochopeno, z jakého úhlu je ten obrázek vpravo.
Reagovat
VlS
Pohřebiště papírovejch favoritek ve Wuhanu. Katko, gratulace.
Reagovat
EllNino
tiebreaková královna :D Určitě má šanci i v dalším kole :) Zlepšila skoro všechno, už se tolik nevzteá, možná to je tím, že nechává taťku doma :) Snad se vyrovná a nebude už mít takové výkyvy nálad, výsledků,... :)

S Anett to bude těžké, ale věřím, že může ještě přidat :)
Reagovat
turista
Anett je přetěžká soupeřka.
Reagovat
slacker
ma pres metrak?
Reagovat
tommr
postup do čtvrtfinále ve Wuhanu znamená, že se Katka v žebříčku posunula na 40.místo ...
Pokud by se dostala do semifinále tak by se posunula na 35.místo což by bylo její nové kariérní maximum ...
Pokud by se dostala do finále tak by se posunula na 28.místo ...
Pokud by získala titul tak by se posunula na 25.místo a stala by se novou českou trojkou ...
Reagovat
vendulkabendulka
Kačka se podle mě mentálně neuvěřitelně posunula. Herně získala spoustu zkušeností v deblech a nebojí se jít do výměny. Ale hlava ji v minulosti blokovala a teď, i když má slabší chvilky, je schopná se rvát do poslední kapky krve. A v nesmírně těžkých momentech se už nevzdá, ale zabojuje.

Strašnou radost z ní mám, roste z ní úžasná bojovnice.
Reagovat
Fransoas
Tak toto je další překvapení na úkor tentokrát španělské hráčky. Je to bomba. Jeden podstatný rozdíl by tu byl. Bylo to na dva sety. Málo hráčkám se může podařit ze stavu 1 : 5 tento nepříznivý stav zvrátit a vyhrát set, ikdyž v TB. Byla to bitka o každý míč. V těchto dvou zápasech byla znát bojovnost na doraz se šťastným koncem. Určitě to bylo hodně těžký, ale je to prozatím famózní jízda. Ohromná gratulace
Reagovat
Nola
asi dlho nesledujes WTA :D 5:1 to sice bolo, ale Katka bola na servise za tohto stavu, u Garbine to zase nie je az take prekvapko, tento rok proste nezvlada slubne sa vyvijajuce zapasy, nema plan B, dnes hrali obe vyborne, Katka ale takticky ovela lepsie, jej hra dnes nemala slabinu, vyvazena obrana vs utok, to u bab nie je velmi vidiet, bud to tam mlatia ako zmyslov zbavene, alebo iba behaju a vracaju, dnes klobucik, presne takyto tenis sa mi paci
Reagovat
tommr
dneska odehrála parádní zápas a pro ní trochu netypicky ho ukončila už ve dvou setech. Obdivuhodnej byl zejména obrat v prvním setu z 1:5 a oba TB ...

Soupeřka v příštím kole bude sice těžká, ale určitě ne více než byly Garcia a Muguruza takže doufám, že Katka ještě neřekla na turnaji poslední slovo ... :)
Reagovat
Kytka
Velká gratulace, to je super jízda. Kam se na ní tady naše dvě hlavní hvězdy hrabou. Může si hodně polepšit v žebříčku, aby nemusela přes kvalifikace.
Reagovat
tommr
a na GS by mohla být mezi nasazenýma ...
Reagovat
Fransoas
Naprosto souhlasim, že Katka ukázala daleko větší bojovnost. Sezóna je sice hodně dlouhá. Můžou se projevit zdravotní bolísky. Ale svým přístupem ukázala KP i PK velké nasazení, které KP chybí a někdy i PK.
Reagovat
lars
Katka ma lepsi fyzic. prepoklady k pohybu KP a PK
Reagovat
lars
* nez KP a PK
Reagovat
smazaný uživatel
Chybí mi tam Petra, přebývá Aryna. Jinak zajímavé složení.
Líbily by se mi semifinálové dvojice Ash vs Domi a Monica vs Katka.
Reagovat
tommr
Sabalenka je tam zaslouženě ...
Reagovat
smazaný uživatel
To je. Zvykám si na ni...
Zítra ale jednoznačně podporuju Domi - pome!
Reagovat
Jaju
Jak je mladá a krásná, tak je i dobrá. Doufám, že půjde ještě dál....
Reagovat
Jaju
Myslím tím Katku, když vyklepla španělku.
Reagovat
Jaju
Myslím tím Katku, když vyklepla španělku.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist