Siniaková vítěznou sérii neprotáhla, s neoblíbenou soupeřkou Mertensovou prohrála i popáté

10. 5., 13:07
Aktuality 14
WTA ŘÍM - Kateřina Siniaková (28) sedmé vítězství v řadě nepřidala a přišla o neporazitelnost po triumfu na podniku 125k ve Španělsku. Rodačka z Hradce Králové v den svých narozenin nestačila ve druhém kole na tisícovce v Římě 1:6, 4:6 na Elise Mertensovou (28), se kterou prohrála i pátý vzájemný souboj a už devět setů po sobě. Své osobní maximum ve Foro Italicu tak nevylepšila.
Siniaková sedmou výhru v řadě nepřidala (© Profimedia)

Mertensová – Siniaková 6:1, 6:4

Kateřina Siniaková slavila v předchozím týdnu na podniku 125k v Lleidě svůj 14. singlový titul napříč všemi úrovněmi, ovšem na hlavním okruhu se jí v letošní sezoně stále nedaří. Přes druhé kolo se podívala pouze na jednom z 11 odehraných turnajů na nejvyšší úrovni.

Na probíhající tisícovce v Římě ztroskotala ve druhém kole na Elise Mertensové. S Belgičankou prohrála i pátý vzájemný souboj a také už devět setů v řadě. Rodačka z Hradce Králové čelila neoblíbené soupeřce v den svých 28. narozenin a z úvodních devíti gamů dokázala získat jen jeden.

V následujícím průběhu sice vzdorovala mnohem více, nicméně pořád dotahovala skóre a ani jednou se nedostala do vedení. V závěrečné hře odvrátila dva mečboly a měla brejkbol na srovnání stavu druhé sady, ovšem Mertensová si v souboji bývalých deblových světových jedniček vypracovala další dvě šance a tu čtvrtou v pořadí už proměnila.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Siniaková se ve Foro Italicu představila pošesté v kariéře a poprvé po čtyřech letech. Jejím maximem je právě druhé kolo, v němž skončila při posledních třech startech. V italské metropoli bude hrát ještě čtyřhru po boku Američanky Taylor Townsendové.

Do třetího kola poslední velké generálky na French Open se tak dostaly jen dvě české naděje, v sobotu budou o postup do osmifinále bojovat Markéta Vondroušová a Linda Nosková.

Mertensová účinkuje na Internazionali BNL d'Italia popáté a teprve podruhé se jí povedlo zvládnout úvodní zápas. O druhé osmifinále v tomto dějišti bude čtvrtfinalistka ročníku 2020 usilovat proti Irině Beguové.


Výsledky turnaje WTA 1000 v Římě

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Nola
LOL, dnes Rebecca Sramkova, nasa kvalifikantka vyradila Boutler, pamatam si ako porazila obe Talianky na FC, ked boli este hviezdy, ako Francescu, tak aj Saru Errani na antuke u nich doma tusim, uz asi musi mat toho dost, kompresny rukav na ruke, ale s Britkou si poradila aspon trochu radosti, ked nas tenis je v totalnych s.ackach, ale vlastne aj ten britsky tak dnes vyzera, ale tam sa tocia ine money v tenise.....
Reagovat
tommr
Šramková dokonale využila příznivej los I další kolo proti Kenin je hratelný ...
Reagovat
Nola
Kenin nie je na antuke jalova, ved hrala finale na FO, to uz velmi neverim na vyhru, ale ten zapas s Boutler som si celkom uzila, je smutne, ze taka velmoc, co organizuje najprestiznejsi tenisovy turnaj na svete nedokaze vychovat kvalitnych hracov, od cias Murrayho zdochol pes, aj to nebol Anglican, ale Skot a najlespiu zenu mali Australanku s madarskymi korenmi tusim, ani sa nedivim, vraj ani kliniec nevedia pribit bez navodu
Reagovat
EllNino
Kompresní rukáv nosí pořád a Katie na antuce je jako koza na ledě, což kromě Emmy Raducanu asi každá Britka ...:)

Takže dvě Slovenky ve stovce po dlouhé delší době, vždycky jsem se divil, že se tam Rebeka nesotala dříve ... tenis hraje koukatelný :) A je to i pěkná baba :))

Jinak Britky po delší době mají celkem komu fandit ... Emma a Katie jsou konkurenceschopné, občas i Harriet Dart ... byla i Katie Swan a Jodie Burrage (ta je těsné za stovkou), ale ty jsou pořád zraněné ... Heather se pomalu loučí, Fran Jones je limitovaná, ale bojuje
Reagovat
Nola
nesledujem vsetky zapasy, Britky velmi nesledujem, Emmu pozna kazdy, Heather si pamatam najma z duelu so Serenou na W, ked mala celkom navrch, take zlaticko, tej je fakt skoda, ale ako som uz naznacila, vsetku slavu im priniesli vlastne nie rodili Anglicania, lebo kazdy si pod pojmom Velka Britania predstavi prave ich, ale prave ine narodnostne mensiny, resp. pristahovalci, byvali kolonizatori to dopracovali, bo to je tusim koliska tenisu
Reagovat
frenkie57
Pamatuju,jak v Praze asi před třemi roky porazila Šrámková Kvítí. Byla z toho ,chudák,tak překvapená,že v pozapasovem rozhovoru ani nevěděla,co říci.
Jinak dneska Šrámková porazila K.Boulter. To jenom pro přesnost.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a úplně pro přesnost to je Šramková
Reagovat
frenkie57
Nacpal mi to tam telefon,to já ne.
Reagovat
Stybnat
Katuše. Po 6 slabých s rovnocennou konečná
Reagovat
com
za tyden zas vyhraje turnaj
Reagovat
Stybnat
Katuše. Po 6 slabých s rovnocennou konečná
Reagovat
PTP
Katko hoď to za hlavu, vyraž k fontáně di Trevi spláchnout tu hořkost a vyčisti si hlavu kapkou Prosecca s Campari. Vše nejlepší k narozeninám.
Reagovat
Otmar
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist