Siniaková vyhrála bitvu s Vekičovou a v Petrohradu postupuje

29. 1. 2018, 15:09
Aktuality 23
WTA PETROHRAD - Kateřina Siniaková první kolo na halové akci WTA Premier v Petrohradu zvládla. Jednadvacetiletá Češka v něm po dvou hodinách zdolala Donnu Vekičovou z Chorvatska a dočkala se premiérové výhry v hlavní soutěži petrohradské akce. Ve druhém kole si zahraje s vítězkou domácího derby mezi Anastasií Pavljučenkovovou a Jekatěrinou Makarovovou.
Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková vstoupila do letošní sezony stejně jako do té loňské skvěle. Po roce si znovu zahrála finále v Shenzhenu, přestože po prohře se světovou jedničkou Halepovou na titul tentokrát nedosáhla. Na Australian Open přerušila černou sérii grandslamových porážek a další etapu letošního roku odstartovala v hale v Petrohradu.

Na právě probíhající akci série WTA Premier předloni vypadla již v prvním kole, které ale letos zvládla. Po dvouhodinovém boji v něm přehrála 6-3 2-6 6-4 Donnu Vekičovou a s Chorvatkou si poradila i ve třetím vzájemném duelu.

Tentokrát však měla s o měsíc mladší soupeřkou plné ruce práce. V úvodním dějství nevyužila ve druhém gamu sérii tří brejkbolů a vzápětí o svůj servis sama přišla. V dalším průběhu prvního setu ovšem dominovala a Vekičové už povolila jedinou hru.

Rovněž ve druhé sadě šla jako první do vedení brejku Chorvatka. Siniaková dokázala zareagovat rebrejkem, ovšem následující tři gamy prohrála a musela do rozhodujícího dějství.

V něm česká hráčka výborně podávala, svůj servis si hájila s přehledem a čekala na šanci na returnu. Ta přišla v sedmé hře, v níž Siniaková využila hned první brejkbol. Náskok si pohlídala až do konce utkání a po dvou hodinách i s pomocí deseti es slavila postup.

V dalším kole čeká jednadvacetiletou rodačku z Hradce Králové lepší z domácího derby mezi nasazenou šestkou Anastasií Pavljučenkovovou a Jekatěrinou Makarovovou.

V ruské metropoli se z českých tenistek představí ještě Petra Kvitová a Tereza Martincová. Kvitová bude ve středu čelit nasazené sedmičce Jeleně Vesninové, kterou předloni porazila v Madridu. Martincová se zítra v souboji kvalifikantek premiérově střetne s bývalou šampionkou Robertou Vinciovou.

Do Petrohradu už dorazila čerstvá vítězka Australian Open a světová jednička Caroline Wozniacká, jež má v prvním kole volno. Titul bude obhajovat turnajová čtyřka Kristina Mladenovicová, která prohrála posledních 15 zápasů.

• WTA PREMIER PETROHRAD •
Rusko, tv. povrch / hala, 733.900 dolarů
pondělní výsledky (29. 1. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Siniaková (ČR) - Vekičová (Chorv.) 6-3 2-6 6-4
Cornetová (Fr.) - Barthelová (Něm.) 6-3 7-5
Potapovová (Rus.) - Mariaová (Něm.) 6-2 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

23
Přidat komentář
Fandina
dobře. V prvním setu byla lepší, pak se Donna zvedla a celkem jsem se o Katku bála až do stavu 4:3 ve třetím. Tam už jsem věřila, že to dá. A jinak, i když tam bylo dost chyb, tak se mi zápas líbil. V dalším kole jak už tu bylo psáno radši Jekatěrinu než Nasťu. Nasťa se umí sice vyházet, ale obávám se, že doma jen tak ne.
Reagovat
EllNino
Vyhrála první zápas v hlavní soutěži WTA turnaje :) Tatiana Maria k tomu byla ideální příležitost, protože ta letos ještě v singlu nevyhrála a po tomhle turnaji se to nezmění... pěkný výkon, za odměnu pravděpodobně souboj s Caroline Wozniacki, pokud nastoupí, pokud ne, tak si zahraje s Natou Vikhlyantsevou :)
Reagovat
lvicek
Tak to je teda dost divny, ze ona uz svuj zapas hrala a dalsi s Wozniacki naplanuji az na ctvrtek... No, obcas tem organizatorum uplne nerozumim ;).
Reagovat
tommr
v tomhle případě je ale vše nad slunce jasný. Organizátoři chtějí aby Wozniacká hrála a proto jí logicky dávají maximální možnej čas na to, aby se po vyčerpávajícím finále AO zotavila a mohla nastoupit ... :)
Reagovat
lvicek
No to chapu, ale proc teda davali tenhle zapas dneska? Meli tam hromadu jinych, co se mohly hrat dneska a tenhle mohl byt zitra.
Reagovat
EllNino
tak má Nasťa 2 dny volna, o nic nejde :) 1. kolo je rozložené do 3 dnů, kvůli AO
Reagovat
smazaný uživatel
Mám na turnaji dvě oblíbené hráčky a jako na potvoru proti sobě musí hrát už v 1. kole... Katka potvrdila, že je momentálně o něco dál než Donna, ale bylo to vyrovnané. Rád bych, aby Katka ukázala, že umí hrát i jinde než v Shenzhenu. Vzhledem ke vzájemné bilanci s Nasťou bych si do 2. kola radši přál Káťu...
Reagovat
EllNino
Bohužel Káťa doma hraje hodně bídně, takže to spíš vypadá na Nasťu, která už by se potřebovala někde letos chynout, zatim je to s tou změnou oblečení dost bída :D ....

Donna má nového coache ?
Reagovat
Hector21
to bude první kolo pouze o tom, která z nich utrpí vítězství...

sezóna v kýblu zatím

netrénuje Donnu bývalý coach Kerber?
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, Torben Beltz.
https://twitter.com/DatGoneIt77/status/935821897710915585
Reagovat
EllNino
Vika Kužmová dostala Dashu Kasatkinu, takže asi ani tentokrát nepřejde 1. kolo...
Terka s Robertou, to bude dost pekelny, ale šance je ..
Timea dostal na rozjezd Elenu Rybakinu, asi přijatelné....
Petko měla kliku a podívá se nakonec do MD, reálně hrozí opakování 1. kola z AO Kvítí - Petkovic :D
Reagovat
lvicek
Wozniacki je porad v pavouku, ale je asi uplne nerealne, ze by hrala, ne?
Reagovat
EllNino
prý má čtvrteční start, ale uvidí se, jak na tom bude její kotník, opravdu nechápu, co tam chce hledat za štěstí
Reagovat
EllNino
takže je reálný, že ji nakonec ve čtvrtek nahradí LL, to mi přijde úplně nepředstavitelný čekat tam do středy, až se milá Caro uráčí rozhodnout, zda nastoupí po GS na malý Premier ...

Navíc, pokud odstoupí, tak je jasný už teď, že ji nahradí Nata Vikhlyantseva, protože Caro (teoreticky) odstoupí v pruběhu turnaje a to se pak už nelosuje ze 4, ale jede se podle pořadí těch, co vypadly ve 3. kole a Nata byla 2. nasazená, losuje se jen, pokud je ještě před skončením kvaldy jasné, že bude nějaký LL (třeba 5 míst pro 4 kvalifikantky a teprve se bude hrát 3. kolo kvaldy, tak se dřív taktizovalo a vypouštěly se zápasy, protože třeba nasazená jednička už měla jasné místo v MD) ...

Takže Nata se klidně může připravovat na 2. kolo, protože je celkem pravděpodobné, že Caroline nebude hrát :D
Reagovat
tommr
tak snad je dost jasný, že Wozniacká ted bude hamounit body, aby se udržela na postu jedničky ... :)
Reagovat
tommr
nakonec tu výhru přece jen vydřela i když to dneska s Vekicovou neměla vůbec jednoduchý ...
O výsledku zápasu symbolicky rozhodla sedmá hra třetího setu ve který rozhodčí Katku zcela bezostyšně okradli o bod. Vekicový to ale nijak nepomohlo a naopak do tý doby zbytečně vystresovanou Katku to paradoxně uklidnilo ... :)
Reagovat
lvicek
Co se tam stalo? Na treti set mi uplne vypadl stream.
Reagovat
tommr
Katka dobře zareturnovala a následnej úder Vekicový skončil v autu. Vekicová se ale hned začala hádat, že ten return byl aut a i když jestřáb prokázal, že byl dobrej tak rozhodčí Katce bod upřeli a výměna se opakovala ...
Podobnejch podivných výroků tam dneska bylo víc a ani se Katce moc nedivím, že z toho byla dost otrávená ...
Reagovat
EllNino
oni jí ho upřeli, protože údajně jeden z čárových zahlásil aut.... Donna se ohrazovala slovy 'Someone called it out' a ukazovala za sebe a vedle sebe, pak se Nouni ptal toho rozhodčího, jestli zahlásil aut, on řekl, že ano, tak to říkal Katce, že sice hodně potichu, ale zahlásil ...a to byl důvod toho opakování, jinak by s tim Donna těžko uspěla pouz z vlastního pohledu
Reagovat
tommr
Vekicová ten return brala hned po dopadu a prakticky ze země a i kdyby někdo hlásil out tak to určitě nemohlo její reakci nějak ovlivnit ...
V každým případě to byl zlomovej moment, protože do tý doby nebezpečná Vekicová se pak už prakticky na nic nezmohla a Katka naopak odehrála zbytek zápasu překvapivě klidně až profesorsky ... :)
Reagovat
kada.tom
Výhra dobrá, ale teda pachtit se takhle s poběhlicí, no nevim :-)
Další kolo asi končírna ..
Reagovat
tommr
Vekicová hrála dneska dobře ...
Reagovat
turista
No nadřela se fakt pořádně na tu výhru.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist