Sinner je letos stále neporažen. Po Australian Open ovládl i Rotterdam a bude v TOP 3

18. 2., 17:51
Aktuality 48
ATP ROTTERDAM - Jannik Sinner (22) ve finále halového klání ATP 500 v Rotterdamu složil úspěšný reparát a po triumfu na Australian Open ovládl i svůj druhý turnaj v roce 2024. Celkově 12. titul italský tenista získal po výhře 7:5, 6:4 nad Australanem Alexem de Minaurem (25), s nímž vyhrál i šestý vzájemný zápas, udržel letošní neporazitelnost a zajistil si premiérový posun na post světové trojky.
Profily hráčů
Jannik Sinner letos vyhrál všech 11 zápasů. (© Profimedia)

Sinner – De Minaur 7:5, 6:4

Jannik Sinner loni zaznamenal několik milníků a definitivně se usadil mezi užší světovou špičkou. Slavil první tituly z turnajů Masters 1000, ve Wimbledonu si zahrál poprvé v semifinále grandslamu a v závěru sezony získal dva skalpy Novaka Djokoviče. První mu pomohl k postupu do finále Turnaje mistrů a druhým dovedl Itálii k triumfu v Davis Cupu.

Před sezonou 2024 se tak zařadil mezi hlavní aspiranty na velké triumfy a hned na první akci prognózy naplnil. Na Australian Open se stal po finálovém obratu z 0:2 na sety proti Daniilu Medveděvovi první italským šampionem.

Pak si oproti původním plánům naordinoval o týden delší pauzu a vynechal turnaj v Marseille, formu z Melbourne ale neztratil. Na halové pětistovce v Rotterdamu se poprvé v kariéře představil jako grandslamový šampion a ve všech pěti zápasech potvrdil roli favorita.

Jediný set dvaadvacetiletý Ital ztratil ve druhém kole s francouzským veteránem Gaëlem Monfilsem. V nedělním finále si poradil se světovou jedenáctkou Alexem de Minaurem a složil úspěšný reparát za nezdar z loňska, kdy v boji o titul podlehl Medveděvovi.

Sinner se na dvousetové vítězství proti oblíbenému soupeři nadřel. V obou setech neudržel výhodu brejku, v úvodní sadě dokonce za stavu 5:4 nevyužil čtyři setboly při svém podání. Klíčové okamžiky ale zvládnul lépe, po více než dvou hodinách bojě zvítězil 7:5, 6:4 a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 6:0.

Statistiky zápasu Jannik Sinner – Alex der MinaurStatistiky zápasu Jannik Sinner – Alex der Minaur (@ Livesport)

"Byl to velmi těžký zápas. Alex se určitě se brzy dočká dalšího titulu, pokud bude pokračovat ve výkonech, jako tady v Rotterdamu," řekl během slavnostního ceremoniálu Sinner, jenž vyhrál i 12. letošní zápas a svou neporazitelnost protáhl na 15 utkání.

V celkově 16. finále Sinner získal už 12. titul, který mu ve světovém žebříčku zajistil posun na nové kariérní maximum. V pondělí se vyhoupne na 3. místo před Medveděva a za Carlose Alcaraze a Novaka Djokoviče, na kterého bude ztrácet 1585 bodů.

De Minaur si den po oslavě 25. narozenin zahrál patnácté finále a byť na osmý titul nedosáhl, stane se světovou devítkou a o jednu příčku vylepší své nejlepší umístění.

Zatímco Sinner by se měl znovu představit až na březnových podnicích Masters 1000 v Indian Wells a Miami, De Minaur bude příští týden obhajovat finále v mexickém Los Cabos.

Výsledky turnaje ATP 500 v Rotterdamu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

48
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Tennisfan77
Kámoš mi jednou řekl "Tvl aby ten Sinner nebyl nakonec lepší než Alcaraz".
Reagovat
Pe3k
Vypadá to, že Alkáč na sebe začal klást roli favorita, že musí vyhrát atd. a to ho hodně svazuje. Před koncem zápasu hodil raketu dost nevybíravým způsobem a nebylo to poprvé a nikde žádné záběry, žádné pozdvižení. Udělat to samé Gyros nebo Djokovic média by to řešila úplně jinak než v případě Carlita.
Reagovat
Tennisfan77
Hele tak Hewitt měl 2 GS a Federer žádný. Dál už ten příběh známe. Ono to může dopadnout nějak podobně. Sinner bude n.1, udělá 10 GS a Alcaraz bude rád za ty dva.
Reagovat
srnecek
tréner J.C.Ferrero o svojom zverencovi...

https://sport.aktuality.sk/tenis/clanok/krmia-sa-navzajom-stvrte-dieta-ma-vsetky-ingrediencie-musi-sa-naucit-vhodne-ich-spajat-2024021909484560028
Reagovat
Nola
"Před koncem zápasu hodil raketu dost nevybíravým způsobem a nebylo to poprvé a nikde žádné záběry, žádné pozdvižení. Udělat to samé Gyros nebo Djokovic média by to řešila úplně jinak než v případě Carlita."

LOL, Nike , Rolex...... predsa mu nebudu kazit profil, musi byt za dobreho chlapca, mne sa to prieci , ked sa snazia nejake emocie, ktore k tenisu proste patria zakryt a tym vlastne klamat tenisovu komunitu, je to iba clovek a nie stroj.....Gyros nepotvrdil, co od neho ocakavali, tak ho hodili cez palubu, Novaka nikdy nesponzorovali.....
Reagovat
turista
Už půl roku Sinner jede na vítězné vlně. Zákonitě musí přijít výkyv dolů, který budou mít všichni jeho hlavní soupeři možnost využít.
Reagovat
australan.tenis
Já jsem tak moc rád za Jannicka. Pe3k mu nikdy nevěřil, že vyhraje GS. Já tu minulou sezonu tvrdil, že Sinner je budoucí 10+ GS holder.

Pe3k pořád... Aliassime sem, Felix tam... Přitom Felix je technicky horší než Tom Berdych. To není nic proti Pe3k, ale doufám, že teď už vidíš, že Sinner není žádný vtip. Viděl jsem ho naživo proti Nolemu, Nole hrál pod své možnosti, ale Jannick je stroj! Na stadionu to vyniká ještě víc.

A kde je naše Amputacia? Bádal se zase odhlásil pro zranění xDDDDD , tak ho asi tenis přestal bavit. Nadal a jeho bajky o zranění, je ok, ale zase se bál, že by dostal další ponižující nakládačku v Dauha. Rafael Nadal, podporovatel režimu, který neuznává práva žen.
Reagovat
Amputace
Ty jsi hrozný kus trotla. Že tady stále jsi, je výsměchem adminskému řemeslu.
Reagovat
Krisboy
...a oba dva jste zakomplexovaná parodie na tenisového fanouška.
Reagovat
Amputace
Nepostýskal sis tady nedávno na absenci ignoru? Tak proč na mě vůbec reaguješ? Zakomplexovaně pak působíš jedině ty sám.
Reagovat
Krisboy
Kdo jseš, ty šašku, že na mě štěkáš rozkazy?
Já si budu reagovat na koho chci, kdyby ses rozkrájel a vzteky poprskal klávesnici.
Reagovat
Amputace
Kde v tom příspěvku vidíš rozkaz? Neumí to pořádně psát, nerozezná to otázku od rozkazu, těžké, přetěžké. Reaguj si klidně na všechno, co napíšu, celé, co říkám, že pak působíš jako zakomplexované hovádko.
Reagovat
Krisboy

Ještě, že mám svého Djokoviče.
Reagovat
australan.tenis
Aha, takže to že Nadal podepsal smlouvu s režimem (ďáblem), který nechává zabíjet a rozřezat investigativní novináře na ambasádách v zahraničí a neuznává lidská práva žen, je OK? Jsi nechutný barbar.

Kdyby jsi měl aspoň špetku morálky, tak se tu od Nadala distancujes.

Teď už alespoň dává smysl, proč Nadal nechal svou nebohou ženu při US Open samotnou při rizikovém těhotenství. Ženy jsou pro něj nejspíš podřadným stvořením. Jaký Nadal, takoví fanoušci.
Reagovat
Amputace
Jediný, kdo Nadala neustále vytahuje, jsi TY. Už se vážně prober.

Jak se od někoho distancuje na anonymním tenisovém fóru?
Reagovat
australan.tenis
Hezky tady a teď řekni, že přestáváš oficiálně podporovat Nadulla po jeho nechutném bezpáteřním kroku se Saudy. Tohle je tvá poslední šance, jak si zachovat tvář a nestat se místo nevzdělaného ňoumy.... nevzdělaným bezpáteřňákem.

Začni.

"Já, zkrachovalý ochotnický zvukař a herec, Amputace se distancuji od..."
Reagovat
Amputace
Měli by tě někam zavřít.
Reagovat
Krisboy
Já bych vás zavřel spolu do jedný místnosti
Reagovat
Pe3k
Já sem psal, že nevyhraje 12 gs no a i kdyby jich vyhrál 12 nebo více či méně, je mi to tak jedno...Felixovi fandím a co? Je každého věc komu fandí. Po odchodu Djokovice bude velká prázdnota a uvidíme kdo z toho nejvíce vytěží.
Reagovat
australan.tenis
V pohodě, jenom mi přišlo, že si že Sinnera dělal vždycky druhého Berdycha. Že to vypadalo , že Sinner je nekompetentní vyhrát GS. To je celé.
Reagovat
Patik
Asi jeden z najnesympatickejsich hráčov..nech si dá aspoň tu šiltovku bez nej je to katastrofa. Ak je Sinner Alcaraz budúcnosť tenisu no tenisovo to prekusnem ale čo sa vyzoru oboch týka dovidenia..samozrejme je to len môj subjektívny názor..Alcaraz tam je ešte nejaká estetika účes obliekanie muskulatura figúra spolu so štýlom obliekania pohode ale Sinner vyšiel po roku z izby od počítača vyhladovany v ubore na telesnú..ach.
Reagovat
Amputace
Tak jasně. Ale já to spíš vidím tak, že někomu může být naopak ta absence důrazu na zevnějšek v dnešním přeestetizovaném světě sympatická. Jak píšeš - prostě se zvedl od PC a šel vyhrát AO. Za mě právě super kontrast oproti tomu, co je dnes ve sportu norma.
Reagovat
Patik
Ja to mam tak nejak dané v hlave ze lídri rebríčku by mali proste vyzerať ako ikony tohoto športu ktoré proste prezentujú kvalitu po všetkých stránkach..a Janik mi príde ako hráč na úrovni ôsmej stovky ktorý si horko ťažko privyraba na letenku.
Reagovat
Amputace
Prostě vypadá normálně. Ani Djokovič či Federer nepůsobili od začátku jako ikony se skvěle vyladěnými outfity. Jediný Nadal se z těch tří vymykal, pokud jde o celkovou image a ostatně ne každému se to líbilo. I já jsem si dlouho zvykal na jeho třičtvrťáky :)
Reagovat
Nola
LOL, ale tak, kto by nepochvalil vlastneho konika....s tym Fedexom a jeho copikom mas tak trocha pravdu, ale Novak sa vobec nezmenil za celu dobu, stale ostrihany nakratko, nikdy nenosil ziadnu celenku ala Nadal a Fedex a siltku iba proti slnku...... mne nejde do hlavy kvoli comu nosia tenisti siltovku v hale, celenky mozno sluzia proti potu, ale v siltovke sa musi hlava neskutocne parit, aj tie celenky mi pridu ako pocta indianom, ale mozno su ucelne a u niekoho skor sluzia ako propagacia znacky
Reagovat
Amputace
Nemyslel jsem to právě že moc jako pochvalu, ale to bych ti těžko vysvětloval. Je tady vytýkáno Sinnerovi, že vypadá obyčejně a nijak zvlášť si nepotrpí ani na výrazné outfity. (Četla jsi to vůbec?) Že nemá vzhled tenisové ikony. Celé, co říkám, že i Djokovič vypadá vcelku obyčejně a tenisová ikona to rozhodně je. To je jedna z mála, z velice mála věcí, které mi jsou sympatické na Djokovičovi a naopak mi nejsou příliš sympatické u Nadala.
Reagovat
Nola
OK, podla mna bol Rafa v mladosti dost extravagantny, nieco ako Agassi s jeho priceskom a riflovymi trenami, ludia proste miluju inakost a ak sa k tomu este pridaju vysledky, tak su neprehliadnutelni, a ano Jannik je uplne obycajny, ci uz vzhladom, alebo outfitmi, a mozno preto bude raz najlepsi
Reagovat
Krisboy
Je pravda, že Federer v těch o dvě čísla větších tričkách vypadal trochu jako uklízečka.
Reagovat
Patik
Aj Alcaraz som si všimol ze potom čo vyhral GS trosku zmenil vizual.. Dobre sa ostrihal už nenosí hrivu ako predtým.. Je vidieť že si doprial aj nejake kozmetické procedúry všimol som si ze aj pokožku už nemá ako pubertak opálený z dovoleniek.. Outfit má už pravdepodobne na mieru celkovo má dobrú figúru a v kombinácii s tenisom mam z neho dobrý esteticky dojem ale Sinner mňa osobne herne nezaujal a v kombinácii s vzhľadom nič premna.
Reagovat
Nola
Sinner hra ako mlady Novak, nikto dnes uz nehra ako Fedex - jednorucak je dnes na ustupe a hrat ako Nadal sa nikto nenauci, to je o rozbiti hlavy pritom FH, to dokaze iba on, vlastne skoro kazdy mlady hrac sa snazi napodobnit Novaka, ti, ktori napodobnovali Fedexa, to nikam nedotiahli - Grisha, momentalne d Artagnan..... ale kazdy mlady hrac bude tvrdit, ze jeho vzor je Federer, alebo Nadal
Reagovat
Amputace
To bych teda neřekl ani náhodou, že hraje Sinner jako Novak. Djokovič byl v 21 letech daleko defenzivněji laděný, Sinner je naopak těžká ofenziva. I servis má na úplně jiné úrovni než měl kolem dvacítky Djokovič. Stylově daleko víc připomíná klasické bijce od BL typu Del Potra či Berdycha. On Djokovič je vražedná syntéza Nadala s Federerem. Kromě hry na síti (a i tu v poslední době docela zlepšil, co jsem si tak všiml) má většinu herních vlastností na dost komplexní a vysoké úrovni, ale stylově není tak specifický jako ti dva, proto se mu může plno hráčů něčím zdánlivě podobat. Prostě každý hráč s dobrým pohybem, rychlostí a vyrovnanou kvalitou úderů bude tak trochu připomínat Djokoviče. Jenže Djokovič nikdy nebyl ani není v pravém slova smyslu ofenzivní hráč, na druhou stranu Sinner ano a v tom mezi nimi vidím dost stěžejní rozdíl.
Reagovat
Patik
Mne Sinner nepríde ako vyslovene ofenzívny..podla mňa je skôr neutrál..herne premna ako berdych.. Občas pasívny občas aktívny niekedy udržiava a niekedy sa tlačí do koncovky v závislosti od toho co potrebuje a proti komu hra.
Reagovat
Pe3k
Djokovice se nedá jednoduše postavit do kolonky defenzivní ofenzivní. Oproti Fedexovi se může zdát defenzivní, ale jeho styl určitě není čistá defenziva. Pust si zápasy z roku 2007 kde prvně porazil Nadala a uvidíš jak ho vytřískal z kurtu winerama. Sinner má zase svůj styl, spíše útočný, ale přilepený u bl.
Reagovat
turista
Djokovič praktikuje jiné údery než Nadal, hraje méně topspinů, více plochých drive. Jinak je ale jeho tenis podobný tenisu Nadala jako vejce vejci. Ale vliv Ivaniševiče na jeho hru je znát podobně jako kdysi Ljubičič ovlivnil hru Federera.
Reagovat
turista
Souhlas.
Reagovat
Patik
Ale beriem to je to jeho osobnosť a niekomu to imponuje.. Mne osobne nie..
Reagovat
Nola
je obycajny aj Alcaraz je, ked si vsimnes trebars osobnost Tsitsipasa s dlhymi vlasmi a osobnost Sashu s retiazkami a momentalne s chvostom, tak to su take protipoly, su ovela zaujimavejsi svojim vyzorom, su celkom pohladni, taki narcisi, a mozno prave kvoli tomu sa az tak velmi neposunu dalej a ti obycajni ich budu valcovat, trebars ani Sampras nebol nicim zaujimavy, taky obycajny, ale dosiahol toho ovela viac ako extravagantny Agassi
Reagovat
Amputace
Tak to mně teda Alcaraz připadá daleko charismatičtější a celkově výraznější jak vzhledem, tak chováním na kurtu (když teda pominu Tsitsipasovy meltdowny či epizody s tatínkem). I takový Medvěděv mi utkví v hlavě spíš. Zverev s Tsitsipasem jsou nejspíš sice v konvenčním slova smyslu pohlední, ale z mého pohledu naprosto zaměnitelným způsobem. Kdybych tenis nesledoval a náhodou viděl jejich zápas, druhý den si nejspíš ani nevzpomenu, jak vypadali. Ve srovnání s charismatem big4 či hráčů jako byl Tsonga, Verdasco, Monfils vůbec nemají šanci. Ale možná je to dáno i výsledky a obrovskými očekáváními, která s nimi byla spojována a která ani zdaleka nenaplnili, takže - alespoň v mých očích - tak nějak zapadli do průměru.
Reagovat
annah
Mně je Sinner hodně sympatický, ale je fakt, že zásah nějakého šikovného kadeřníka by neškodil. Asi to časem přijde. Takový Roger zkraje s těmi dlouhými vlasy taky nevypadal nic moc.
Reagovat
Pe3k
Reagovat
Patik
To som chcel povedať ze oni ešte dozreju v mužov . Federer je ukazkovym príkladom.
Reagovat
Nola
Jannik vali, klobucik
Reagovat
Mark976
Nebyly ty zápasy jen čtyři?
Reagovat
Krisboy
Sinner - Killer - Winner!!!

Forza!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Mrkváč jede!smile
Reagovat
vavrinec
Jannik !!!
Reagovat
NovacekTP
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist