Sinner obhájil finále v Rotterdamu a letos zatím nenašel přemožitele, v souboji o titul ho vyzve De Minaur

17. 2., 21:15
Aktuality 9
Jannik Sinner (22) šampion nedávného Australian Open zopakoval v Rotterdamu loňského finále a letos je stále neporažen. Domácího Tallona Griekspoora (27) porazil 6:2, 6:4 druhým rokem v řadě v semifinále. V souboji o titul se světová čtyřka utká s Australanem Alexem de Minaurem (25), který oplatil loňskou porážku Grigoru Dimitrovovi (32).
Sinner obhájil finále v Rotterdamu.(@Profimedia)

Sinner – Griekspoor 6:2, 6:4

Jannik Sinner prožívá od loňského léta nejlepší období své kariéry. Italský mladík poprvé triumfoval na podnicích Masters, zahrál si finále Turnaje mistrů, dovedl svou zemi k prvenství v Davis Cupu a na nedávném Australian Open získal svůj premiérový grandslamový vavřín. Nadále se mu daří i v rotterdamské hale, kde si znovu po roce zahraje o titul.

V letošní sezoně je aktuálně čtvrtý hráč světa stále neporažen. V Nizozemsku protáhl svou momentální neporazitelnost už na 14 zápasů. Na cestě do finále si poradil s domácím zástupcem Boticem van de Zandschulpem, poté ztratil set s veteránem Gaëlem Monfilsem a ve čtvrtfinále mu za stavu 7:6, 1:1 vzdala bývalá světová trojkou Milos Raonic, který v posledních letech neustále bojuje se zraněními. V semifinále čelil dalšímu zdejšímu hráči Tallonu Griekspoorovi, s kterým se ve stejné fázi turnaje potkal i minulý rok a vyhrál s ním i třetí vzájemný zápas bez ztráty setu.

Ital sebral soupeři podání hned v prvním gamu, když Griekspoor poslal míček do pásky, a za stavu 3:1 přidal Sinner další brejk. V šestém gamu odvrátil jediné dva brejkboly soupeře a set hladce získal na svou stranu.

Druhá sada byla podstatně vyrovnanější. Oba dva hráči si drželi své gamy na podání, přestože Sinner musel mazat v průběhu setu tři brejkboly. V deváté hře sebral domácímu hráči servis čistou hrou a následně zápas bez větších komplikací dopodával.

V nizozemské hale obhájil loňskou finálovou účast a v případě triumfu vylepší své žebříčkové maximum, jelikož by ze třetího místa odsunul Daniila Medveděva.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Dimitrov – De Minaur 3:6, 4:6

Alex de Minaur zazářil na začátku sezony v týmovém United Cupu, kde přemohl Taylora Fritze, Novaka Djokoviče a Alexandera Zvereva a potvrdil, že se mu od začátku loňské sezony mnohem více daří v soubojích s hráči TOP 10. Další skalp takto vysoko postavených soupeřů slavil v pátek v rotterdamské hale proti Andrejovi Rubljovovi, kterého v nizozemské metropoli porazil i loni, kdy na turnaji skončil právě s Grigorem Dimitrovem ve čtvrtfinále po dvou nevyužitých mečbolech v tie-breaku rozhodující sady.

Letos se spolu potkali v boji o finále. Pátý vzájemný zápas začal lépe Australan, když sebral Dimitrovovi podání hned v první hře zápasu, náskok brejku už si udržel až do konce sady a po využití třetího setbolu získal první set.

Stejně začal De Minaur i druhou sadu, ve které se znovu ujal vedení 2:0. V devátém gemu vzal svému soupeři servis po třetí a v den svých narozenin oplatil Bulharovi loňskou porážku.

De Minaur se proti Bulharovi ujal vedení ve vzájemné bilanci a postoupil do prvního finále v sezóně. Zároveň si zajistil, že se v pondělí stane 9. hráčem světa a vylepší své žebříčkové maximum. Ve své celkově 15. finále a prvním od srpna zabojuje proti Janniku Sinnerovi.

Dimitrov na svých posledních třech turnajích ATP postoupil do finále a v lednu v Brisbane ukončil čekání na svůj první triumf od Turnaje mistrů 2017. V Rotterdamu byl jednu výhru od zopakování finále z roku 2018 a také přišel o možnost stát se znovu hráčem TOP 10.

Výsledky turnaje ATP 500 v Rotterdamu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

TenisPortal.cz, Jakub Hájek

Komentáře

9
Přidat komentář
Stippy
Finále- to je tenis! Nevím, jestli Nole ještě bude stačit. Stejně mu budu dál fandit.
Reagovat
turista
Nole na to ještě stačit bude. Měl by jen víc hrát aby se nepotýkal s nerozehraností.
Reagovat
Nola
Jannik dnes hral velmi dobre, aspon co som videla, oproti vcerajsku velke zlepsenie, nekazil tolko, rastie z neho vyborny hrac, sice bol prirovnavany k Tomasovi, ale s tym ma spolocnu asi len tu siltku, nozicky ma chuducke, nenosi prebytocne svaly, a ma rysavu sticu ako Courier, ale je krajsi
Reagovat
Patik
Je naladený.. podľa mňa je len otázka času kedy skončí jeho jazda a uvedomí si ze cesta k titulom nieje šprint ale beh na dlhú trať.. je síce mladý ale aby mu nevyskocila kontrolka nemyslím tu fyzickú ale po mentálnej stránke sa nemusí podľa mňa dostatočne pripraviť dobre na každý turnaj.. Bude v podstate adeptom na titul na každom turnaji a pri jeho tenise je schopný dôjsť do finále reálne. úvod sezóny hneď dva tituly vyhrá Rotterdam možno IW Miami antuka.. AO určite stalo kus psychických síl.. sezóna len začala niekde po Rg si môže povedať ze fúú mam dosť už to nedávam a dokonca sezóny zhasne ako sviečka.. Bude naozaj kľúčové ako naloží s mentalnou energiou lebo podľa mňa ešte nevie co to je robiť pravidelne finále a nevie ešte co je to konzistentnost..vyletel síce rýchlo ale do neprebadanych vôd.
Reagovat
vavrinec
Ale houby, Jannik jde postupnými kroky, zvyká si na všechno, žádná rychlokvaška, na rozdíl právě od Alcaraze, který je skoro o dva roky mladší.
Reagovat
Patik
Myslíš ? no neviem neviem..od TM samé finále ..keď bude takto pokračovať ešte pár mesiacov raz to na neho dolahne myslím si.
Reagovat
turista
Je rozehraný. V Rotterdamu asi vyhraje titul. V IVV už může být unavený. Pokud DjokerNole překoná nerozehranost na začátku turnaje tak může Sinnera osolit za to AO.
Reagovat
Patik
no neviem..myslím si že Djokovič začne nachádzať svoje optimum až niekde v Madride..
Reagovat
turista
Snad ano. Ale Sunshine Double vyhrál několikrát tak by tam mohl udělat solidní výsledek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist