Sinner suverénně vyhrál první zápas po triumfu na Australian Open, v Rotterdamu ztratil šest gamů

14. 2., 21:27
Aktuality 2
Jannik Sinner (22) suverénně vyhrál svůj premiérový zápas v roli grandslamového šampiona. Italský mladík absolvuje v Rotterdamu svůj první turnaj po triumfu na lednovém Australian Open a v nizozemské hale začal obhajobu loňského finále snadnou výhrou 6:3, 6:3 nad domácím Boticem van de Zandschulpem (28). Ve druhém kole změří síly s Gaëlem Monfilsem (37), který v tomto dějišti vyhrál posledních 11 utkání.
Sinner vyhrál první zápas v roli grandslamového šampiona (© AFP)

Sinner – Van De Zandschulp 6:3, 6:3

Jannik Sinner prožívá od loňského léta životní období. Italský mladík zaznamenal v posledních měsících ohromný progres, když poprvé triumfoval na turnajích Masters, zahrál si finále Turnaje mistrů a porazil alespoň jednou všechny ostatní členy TOP 4 žebříčku, světovou jedničku Novaka Djokoviče dokonce třikrát.

V aktuální sezoně je stále neporažen. Do nového tenisového roku se rozhodl vstoupit až na Australian Open, kde po cestě do semifinále neztratil set, v souboji o finále vyřadil 10násobného šampiona Djokoviče a ve svém prvním finále na grandslamech otočil stav 0:2 na sety proti Daniilovi Medveděvovi.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Jako teprve druhou zastávku v letošní sezoně zvolil pětistovku v rotterdamské hale. V nizozemské metropoli se v minulosti ukázal dvakrát, v roce 2020 skončil ve čtvrtfinále a loni padl až ve finále po porážce s Medveděvem. V uplynulé sezoně zvládl na halových betonech 17 z 19 duelů.

Obhajobu loňské finálové účasti odstartoval suverénním vítězstvím nad trápícím se domácím zástupcem Boticem van de Zandschulpem a protáhl svou aktuální neporazitelnost na 11 zápasů. Poslední nezdar zaregistroval ve finále Turnaje mistrů proti Djokovičovi.

Van De Zandschulpa, který si zhoršil bilanci s hráči TOP 5 na 1:10, potkal v prvním kole na druhém turnaji v řadě. Po souboji v Melbourne Parku mu nedal šanci ani v Rotterdamu. V utkání odvrátil všechny tři brejkboly, které měl Nizozemec za stavu 40:0 v úvodním gamu druhé sady, a na postup potřeboval jen 87 minut.

Ve druhém kole se utká s Gaëlem Monfilsem. Francouzský veterán, který při posledních dvou návštěvách Rotterdamu triumfoval, zdolal ve dvou tie-breacích trápícího se Denise Shapovalova a připsal si 11. vítězství v řadě v tomto dějišti. Proti nasazené jedničce Sinnerovi, s nímž prohrál čtyři z pěti měření sil, zabojuje o své první letošní čtvrtfinále.


Výsledky turnaje ATP 500 v Rotterdamu

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
woody
Vždycky, když někde vidím,že hráč prožívá životní období, tak vypadám asi takhle nebo takhle protože člověk nidky neví, zda nepříjde ještě lepší období... stejně jako oslovení trenéra tenistů jako svěřenec, což je ještě větší pitomost...
Reagovat
FedError
Vitaj späť Hriešnik
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist