Skončí Šafářová s tenisem? Bude záležet na mém žebříčku, naznačila

28. 8. 2018, 10:55
Aktuality 28
Lucie Šafářová si už delší dobu pohrává s myšlenkou na konec kariéry. O její prodloužení bojuje jednatřicetiletá Češka, kterou v posledních letech limitovaly vleklé zdravotní potíže, na US Open. První kolo proti Chorvatce Martičové úspěšně zvládla, pokud však neobhájí loňské osmifinále, v žebříčku znovu klesne a do další sezony možná nenastoupí. Na podzim má totiž v plánu už jen Québec, do Asie se bojí.
Profily hráčů
Lucie Šafářová

Šafářová po zdravotních problémech z úvodu sezony, kdy vynechala tři měsíce, omezuje svůj program. Po Wimbledonu hrála jen v Montrealu. "Tělo díky prořídlému program drží. Dbala jsem, abych regenerovala," vysvětlila Šafářová.

Chorvatku Petru Martičovou zdolala dvakrát 6-4 a pochvalovala si servis. "Držela jsem si ho až na jeden případ dobře. Na první utkání spokojenost, bylo to fajn. Cítím se dobře, snad se budu ještě zlepšovat," řekla jednatřicetiletá Šafářová.

Nejen ve Wimbledonu naznačovala, že přemýšlí o konci kariéry. Rozhodnutá zatím není, ale jisté je, že po US Open má zatím v plánu jen Quebeck. "Nepojedu letos na turnaje do Asie, protože se prostě bojím," konstatovala Šafářová.

Pokračování kariéry nechává zatím otevřené. "Bude dost záležet na mém žebříčku (dvouhry), jestli budu pokračovat," naznačila, co bude hrát roli.

Proto nyní asi hraje o svoji tenisovou budoucnost. Z loňska na US Open obhajuje osmifinále a v případě prohry ve 2. kole klesne k 90. místu. Hodně tak naznačí zápas 2. kola s osmnáctou nasazenou Ashleigh Bartyovou. "Hraje poslední měsíce hodně dobře. Výborně servíruje, mixuje údery. Bude to výzva," řekla Šafářová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

28
Přidat komentář
Dobry-den
Lucko, když nebudeš hrát turnaje, tak zákonitě nebude ani žebříček. To jsou spojené nádoby, víš?

Jestli tě tenis už nebaví, tak to řekni narovinu, zabal to a nech si ty kydy.
Reagovat
FulnekUltras
Mladá generace je čím dál změkčilejší. Třicítka se považuje pomalu za konec života, a teď do toho ještě ta zkoukalovatělá Šoukalka.
Reagovat
Pavlis
Šafi byla na okruhu fajn. Těch prohranejch velkejch zápasů, neproměněnejch mečbolů a promarněných šancí, co měla. Její zdravotní lapálie zřejmě vychází z toho, že ten tenisový šrumec se na jejím těle negativně podepisuje. Navíc složení střevní mikroflóry mají všude na světě jiné. To platí i o stravování a pití. Šafi by musela mít svého kuchaře. A jak trpěla při olympiádě v Riu. A nízký žebříček povede k nemožnosti hrát na prestižních turnajích, to už pak zbývá jen kvalifikace. Nikdy nezapomenu na semi ve Wimbledonu 2014, mohla tam Petru porazit. Ten tiebreak, jeden pokaženej míček, kterej změnil všechno. Sport je o příležitostech, dostanete je, ale nemusíte dotáhnout. Ale určitě bych Lucce nějakou výhru nad Petrou přál. Škoda loňské skreče v Birminghamu.
Reagovat
misa
Petra by tehdy ve Wimbledonu asi otočila i po prohraném prvním setu. Na Lucku si vždy věřila.
Reagovat
misa
A taky spoustu skoro prohraných zápasů otočila z mečbolu.
Reagovat
Holahej
Lucko, je spousta hráček, která byla v popředí, propadla se po zraněních, zdravotních problémech žebříčkem a hraje kvalifikace, je škoda opustit WTA tour, když tam ještě můžeš hrát a užívat luxusní život na túře, tenis tě těší a vyděláváš dobré peníze, běžného života ještě užiješ?.a už nebudeš mít na výběr.

?.a spojovat to s výsledkem na US OPEN, to je nerozumné, záleží hodně na losu, tvoje soupeřka je vysoko, 17., daří se jí letos a mnoho hráček by ji asi neporazilo, naposledy ji porazila Halep v Cincinnati 7-5 6-4, Bára měla 236.,nyní 85., KP 62., 2 kolo 74., ty v 1.kole 47.,prostě na stovku máš a můžeš si tenis a závěr kariéry užívat bez stresu z ambicí, které už nejsou reálné...., je to prostě sport.

Je to samozřejmě tvůj život, ne vždy se ale člověk rozhodne správně a když to zjistí, nelze to ani čas vrátit ?..a sužuje ho to pak ještě celý život.
Reagovat
Padme
...
Reagovat
horska.kraslice
Ano, ano, moc dobře napsáno.
Reagovat
a.magerova
Ovšem luxusní život na túře je vykoupen velkou dřinou na trénincích a odříkáním si kdečeho v Životě... třeba už se taky chce jen dívat na to hemžení z povzdálí a tribun... ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=3v9MSSqTXs8
Reagovat
Padme
To rozhodně. Ovšem ve stínu posledních dní to vypadá nějak prapodivné kolem ní, přijde mi to škoda takhle skončit.
Reagovat
a.magerova
Každý svého štěstí strůjcem... měla si rozmyslet, zda si začít se ženatým s malými dětmi... a pokud jo (když třeba i bylo jasno, že rozvod je blízko), tak se NEMĚLI ukazovat spolu na veřejnosti, dokud Pleky neměl rozvod dovyřešen... takhle z toho maximum vytěží Vondráčková (protože začla chytře hrát hru podváděné manželky a matky, která neměla ani tušení) a ani ji tolik nepoškodí, že podrazila Plekance a nedodržela jakési dohody, které si prý stanovili... za mrchu, která odvedla otce malým klukům, bude Šafářová ať za to může nebo ne... ;-)
Reagovat
Padme
Tenhle článek mě rozesmál... ;)

https://zpravy.tiscali.cz/jak-plekancovi-zhorkla-marmelada-a-repkovi-zustal-jen-kachni-pysk-317409?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Reagovat
a.magerova
Člověk si myslel, že Řepka už nemůže níž klesnou a ono jo... vidělas ty dva u Krause před 10 lety?

https://youtu.be/J-9bmvmXTsE?t=21m42s
Reagovat
misa
Pokud její nový vztah nevadí jejím nejbližším, tak Lucii nemusí názor veřejnosti nebo sociálních sítí vzrušovat. Navíc se v Česku asi stejně nebude moc zdržovat.
Reagovat
misa
Pro Lucii je (nebo bylo) výzvou usilovat o velké trofeje a vysoké postavení v žebříčku. Objíždět kvalifikace nebo turnaje bez ambicí nemá cenu...
Reagovat
GaelM
To by mě zajímalo, čeho se v Asii bojí.

Jinak bylo by trochu zbytečné končit úplně s tenisem. V singlu už to opravdu nemá moc cenu, pokud by vypadla ze stovky, ale v deblu pořád můžou s Beth útočit na grandslamy. Ještě mají nějakou práci na Wimbledonu... :)
Reagovat
Andrew89
Daleko od Canady...taky bych se bál :D
Reagovat
a.magerova
Tak tak, láska je láska... ;-)
Reagovat
Andrew89
já jim to přeju. Lucka jako Lucka :) :D
Reagovat
a.magerova
Klasické chlapské zaklínadlo: "Moje žena mi nerozumí."
Lucka Šafářová není první ani poslední, která podlehla... ale nebude to mít lehké, bývalka s malými dětmi je těžký soupeř VŽDY... ;-)
Reagovat
blixa
Tak ono co taky říct, že ... "moje žena mi rozumí" by byla pustá lež ... ;-) :D
Reagovat
a.magerova
Reagovat
tedi
predpokladam, ze se boji, ze zase onemocni
Reagovat
com
a kdo se boji, nesmi do Asie :D
Reagovat
tommr
taky to moc nechápu. Pokud vím tak tu svojí nejtěžší nemoc nechytla v Asii ale v Řecku ...
Reagovat
SwissMaestro
Ještě nedávno by mě to mrzelo...? dále raději bez komentáře.
Reagovat
d@ve
...tak budeme Lucko doufat aspoň v pokračování v deblu, když už nepůjde ten singl. ;)
Reagovat
a.magerova
No... spíš to vypadá, že tenisová raketa půjde k ledu... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist