Skvělý Murray v Rotterdamu vyřadil čerstvého šampiona z Montpellier Bublika

9. 2. 2022, 22:22
Aktuality 19
ATP ROTTERDAM - Andy Murray vstoupil do halového turnaje ATP 500 v Rotterdamu velmi dobrým výkonem a výhrou nad Kazachem Alexandrem Bublikem, který v neděli v Montpellier po životním skalpu Alexandera Zvereva slavil premiérový titul. Britský šampion z roku 2009 se ve druhém kole utká s Kanaďanem Félixem Augerem-Aliassimem.
Andy Murray

Andy Murray si v lednu v Melbourne zahrál první finále na turnaji ATP po více než dvou letech, na následném Australian Open ale nečekaně vypadl už ve druhém kole s Japoncem Tarem Danielem. 

Poprvé po návratu z Austrálie se na kurtu objevil dnes v Rotterdamu a hned v prvním kole čelil Alexandru Bublikovi. Ve formě hrajícímu Kazachovi, který v neděli v Montpellier zaskočil Alexandera Zvereva, poprvé porazil hráče Top 5 a získal premiérový titul na okruhu ATP.

Oba tenisté divákům v rotterdamské hale předvedli velmi kvalitní tenis. K zisku úvodního setu měl jako první blíže Bublik, ale za stavu 6-5 nepotvrdil svůj jediný brejk v zápase a v tie-breaku dějství po více než hodině ztratil. 

Ve druhém dějství Murray dominoval na servisu. Vyhrál po něm 20 z 22 bodů, zápas ukončil čistou hrou a zvítězil 6-4 7-6. Během hodiny a tři čtvrtě zaznamenal 26 winnerů a dopustil se pouze 12 nevynucených chyb. Aktivně hrající Bublik měl bilanci 36 winnerů a 36 chyb.

Zatímco za poslední čtyři sezony měl Murray proti hráčům Top 50 mizernou bilanci 14 výher a 23 porážek, z toho 7-10 v loňském roce, letos proti nim vyhrál 5 ze 6 zápasů.

"První set byl opravdu těžký pro nás oba. V závěru se mi povedlo několik skvělých returnů, odvedl jsem skvělou práci. Není vůbec snadné hrát proti někomu, kdo má tak skvělý servis a často hraje dropshoty. Musíte se neustále soustředit a to se mi dnes povedlo," pochvaloval si 34letý Brit, který se nedávno poprvé od roku 2018 vrátil do Top 100.



Ve druhém kole bude 95. tenista světa Murray čelit světové devítce Félixi Augeru-Aliassimemu z Kanady, s nímž jediný vzájemný souboj předloni na US Open prohrál hladce 0-3 na sety. Hráče Top 10 porazil od jara 2017 zatím jen třikrát.

"Na ten zápas se těším. Félix měl skvělý začátek roku a je jedním z nejlepších mladých hráčů současnosti. Pokud ho chci porazit, musím hrát svou hru. Bude to pro mě skvělá zkouška," uvedl Murray, jenž v roce 2009 v Rotterdamu získal jeden ze svých 46 titulů.

Pokud Murray postoupí do čtvrtfinále, narazí v něm na krajana Camerona Norrieho. Šestý nasazený Brit v nočním zápase druhého kola porazil 6-4 7-6 Rusa Karena Chačanaova.

Ze hry venku je překvapivě čtvrtý nasazený Hubert Hurkacz. Polský favorit podlehl 3-6 7-5 3-6 Lorenzu Musettimu, který tak poprvé od loňského French Open vyhrál dva zápasy po sobě. Ve čtvrtfinále se 19letý Ital utká s českým tenistou Jiřím Lehečkou, nebo domácím Boticem Van de Zandschulpem.



• ATP 500 ROTTERDAM •
Nizozemsko, tv. povrch / hala, 1.349.070 eur
středeční výsledky (09. 02. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Auger-Aliassime (3-Kan.) - Gerasimov (Běl.) 3-6 6-2 6-2
Murray (Brit.) - Bublik (Kaz.) 7-6(6) 6-4
Fucsovics (Maď.) - Krajinovič (Srb.) 3-6 6-3 6-2
Ivaška (Běl.) - Harris (JAR) 6-2 6-3
Soon Woo Kwon (Korea) - Gaston (Fr.) 6-3 6-3
• Dvouhra - 2. kolo •
Musetti (It.) - Hurkacz (4-Pol.) 6-3 5-7 6-3
Norrie (6-Brit.) - Chačanov (Rus.) 6-4 7-6(5)
De Minaur (Austr.) - McDonald (USA) 7-6(6) 1-6 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
Pe3k
Ven De Chlup je borec. Viděl jsem ho goatit v Ostravě proti Karatsevovi. Dneska je náš šlehačka bez šance. Jedná se o halový turnaj, ale oba borci v kšiltovce, tak nevím.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jirka narazil na nejkvalitnejsiho soupere turnaje. Je to smula...a asi predcasne finale:)
Reagovat
sojka1
36/35 vek dvoumetru; 30/26 na esa... hezky John, konecne vyhra na strelnici - ale videt jsem to nemusela.... :-))
Reagovat
Pe3k
Takže v 11 hraje Lehečka i Martincová, pak o půl 12 Kvítí a v 7:30 večer máme chuťovku v podobě utkání Můra vs Felix smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile Caspersmile
Reagovat
Fandina
Andy měl v boxu Daniho Vallverdu. Úspěšná dvojka je zase spolu.
Reagovat
sojka1
jj, Daniho jsem si hned vsimla, dobri holubi se vraceji.... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
smile to je pravdasmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak aby se jeho rozlet nezastavil. Hned se mi vybaví Tom...
Reagovat
sojka1
to mas ale nejak spatne zafixovane, prave s Danim vletl na kurty uzasne, byla to naprosta smrst, hral agresivne, sako... a i kdyz plachtil, tak nadherne. Jo a na sobe mel ty argentinske pruhy, na ktere tak nostalgicky vzpominal Vlcek. Jenze postupne uz to nebylo o holubech ani orlech, ale o psech - stareho novym kouskum nenaucis... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Skvelý Murray :)

Je uplne bezne ze po vyhranom turnaji prichádza hrac na dalsi turnaj len z povinnosti a zvacsa konci v prvom kole. Obavam sa, ze to dnes nebolo o skvelom Andym. A to mu pritom fandim.
Reagovat
Hector.Salamanca
Koukal jsem na to a musím říct, že zahrál solidně. Bublik možná trošku bez šťávy, ale Andy si to uhrál sám.
Reagovat
sojka1
zapas jsem videla cely, take jsem cekala od Bublika po predchazejicim uspechu mensi nasazeni, ale neverim, ze krome uplneho konce zapasu, kdy uz byl zklamany, neco nejak zamerne a ocividne vypustil... snaha byla, ale nic nedotahl a s jeho povahou ocekavam, ze to bude obvykly obrazek jeho hry i rozpolozeni. Ma vysku, takze servis, ma napady, sikovnou ruku, umi zazarit, ale je v tom cista lemplovina, chybi mu vule i preciznost, chce se jen bavit a na to herne dojede. Navic mi prislo te srandy uz prilis, zacala vyznivat az do vysmechu... muj nazor. Andy me zase rozciluje svym neustalym "vztekem" a pyskovanim, jenze si me ziskava svym odhodlanim... zahral nejen soustredene, ale vyborne, v poli byl lepsi, delsi vymeny chodily za nim... navic take lapat 220 na servisu a behat jak cokl za kratasy neni zadny med. Pritom to zvladl zkusene, byl dobry, jeho vykon gradoval.... :-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Viděl jsem to také a postřeh je to přesný. Povahou a údery je sice Bublik jinde, ale říkal jsem si, že když DelPo odchází, někdo podobný výškou i některými herními prvky a i zábavou na kurtu tu zase je (samozřejmě je nechci srovnávat).
FH zápas evidentně nevidělsmile
Byla to poměrně vysoká úroveň a jen neschopnost Bublika dopodávat set po breaku ho možná připravila o vítězství. Nicméně Sér běhal jak zamlada, smečoval, hrál crossy jako žiletky včetně několika výstavních bh výměn.
Koncovky Bublik neudržel hlavou, je to v tomhle směru takový kříženec Gyrose a Medvědasmile
Mě se zápas celkem líbil.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
*mně
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu ver, že nevidel. Mám príliš málo času, aby som pozeral halu v Rotterdame. Navyše február pokladám spolu s novembrom a decembrom za odpočinkové mesiace, kedy sa v podstate nehrá. Síce je tam nejaké spotené Acapulco, kde je Rafa prihlásený, ak sa dostane do SF, resp. F, to by som si chcel odsledovať, zvyšok je vata.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak entry list je veľmi solídny. Medvedev, Zverev, Tsitsipas, Nadal, Berrettini, takže v podstate špička. Neviem, či sa Rafovi tu oplatí nahánať v tejto konkurencii, ked sa o nič veľké nehrá.
Reagovat
Vlk-v-trave
Bublik se uz min. 2x dusoval, ze to zacne brat vazne.
Cekam na dalsi cca. treti prohlaseni.:)
Reagovat
Krisboy
Finále minulý týden rozhodně vážně bral. Hrál sqěle, tak snad mu to vydrží.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist