Skvělý nástup, ztracené vedení. Štěpánek prohrál s Jazírím

30. 7. 2014, 07:17
Aktuality 22
ATP WASHINGTON - Radek Štěpánek ve Washingtonu loňské třetí kolo neobhájil. Šampion z roku 2011 ve svém prvním letošním zápase na US Open Series neudržel vedení 6-2 a 4-2 proti Maleku Jazírímu z Tuniska a s turnajem se rozloučil.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek neměl v posledních týdnech vůbec špatnou formu, před dvěma týdny v Bogotě však kvůli potížím s kolenní šlachou odstoupil ze čtyřhry a ve čtvrtfinále dvouhry pak prohrál s Karlovičem. Minulý týden se raději odhlásil z Atlanty a dal noze čas na odpočinek.

Tento týden si ale už nenechal ujít turnaj ve Washingtonu, kde v roce 2011 triumfoval a získal zatím svůj poslední pátý titul ve dvouhře. V prvním kole měl navíc jako nasazená jedenáctka volný los a do soutěže tak vstoupil prvním vzájemným zápasem s třicetiletým Tunisem Malekem Jazírím, který je 114. hráčem světa.

Pětatřicetiletý Štěpánek zápas rozehrál výborně. V prvním setu ztratil po svém podání jediný fiftýn, proměnil dva z pěti brejkbolů a po brejku v druhé sadě vedl už 6-1, 4-2 a 40-0 při svém servisu. O ten ale v sedmé hře poprvé v utkání přišel, vzápětí neproměnil dva brejkboly na 5-3 a nakonec zápas po dvou hodinách prohrál 6-2 6-7 1-6.

V rámci středečního programu vstoupí do turnaje Tomáš Berdych, který měl stejně jako Štěpánek na úvod volný los. Nejvýše nasazený tenista se utká s domácím Robbym Gineprim. Toho zatím ve všech třech vzájemných duelech porazil bez ztráty setu, naposledy v roce 2009.

Na triumfu z Bogoty ve Washington nenaváže Bernard Tomic. Jednadvacetiletý Australan ve druhém kole nestačil na Uzbeka Denise Istomina, kterému podlehl 4-6 6-7 a utrpěl tak první porážku po šňůře šesti výher.

Naopak poražený finalista z kolumbijské metropole Ivo Karlovič svůj úvodní zápas zvládl, byť se na ukončení tie-breakové bitvy s Benoitem Pairem pořádně nadřel. Chorvatský obr zdolal francouzského protivníka 7-6 6-7 7-6 poté, co v druhém setu nevyužil pět mečbolů a nakonec proměnil svou celkově až sedmou příležitost.

Do 3. kola už postoupil také šampion z roku 2004 Lleyton Hewitt. Třiatřicetiletý Australan si poradil 6-4 6-3 s krajanem Marinkem Matosevicem a zápas ve Washingtonu tak vyhrál poprvé po pěti letech. V sezonách 2010 a 2013 skončil po svém úvodním vystoupení.

"Oba navzájem dobře známe své hry. Zjeména v posledních čtyřech až pěti letech jsem se Marinkovi snažil pomáhat, aby udělal další krok vpřed. Takže nebylo snadné proti němu hrát," řekl bývalý nejlepší tenista světa Hewitt, který se o postup do čtvrtfinále utká s Raonicem, nebo Sockem.

- ATP 500 WASHINGTON D.C. -
(USA, tv. povrch, 1.654.295 dolarů)
úterní výsledky (29. 07. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Becker (Něm.) - Kavčič (Slovin.) 6:3, 7:6 (9:7)
Estrella (Dom. rep.) - Kamke (Něm.) 6:2, 4:6, 7:6 (7:4)
Sock (USA) - Berrer (Něm.) 7:6 (7:2), 6:4
Sela (Izr.) - Groth (Austr.) 7:6 (7:3), 3:6, 6:4
Querrey (USA) - Russell (USA) 6:4, 6:3
Johnson (USA) - Duckworth (Austr.) 6:3, 7:6 (7:4)
• Dvouhra - 2. kolo •
Jazírí (Tun.) - Štěpánek (11-ČR) 2:6, 7:6 (7:3), 6:1
Anderson (7-JAR) - Donskoj (Rus.) 6:3, 6:4
Karlovič (9-Chorv.) - Paire (Fr.) 7:6 (7:5), 6:7 (11:13), 7:6 (7:2)
Smyczek (USA) - Chardy (12-Fr.) 7:6 (7:5), 3:6, 6:4
Hewitt (14-Austr.) - Matosevic (Austr.) 6:4, 6:3
Istomin (15-Uzb.) - Tomic (Austr.) 6:4, 7:6 (8:6)
Lacko (SR) - Lu Yen-Hsun (16-Tchaj-wan) 6:1, 6:4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
kada.tom
Zvládl své úvodní utkání v Kitzbüehlu, což je jedině dobře, dalším soupeřem bude Maximo Gonzales, kterej se sice nějak rozjel, ale pro Lukáše by to měl být schodný soupeř :-)

Jinak pěkné, že bude otcem :-) Sice Ochotskou nemusím, ale kdo ví - třeba ho fakt nemá jen kvůli prachům ... i když nevim :-D
Reagovat
EllNino
Luky bude mít potomka s Míšou ;) :D
Reagovat
smazaný uživatel
fakt jo? Tak to dneska projede :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ve čtvrt na čtyři by se mělo začít hrát v Rakousku. Haleluja.
Reagovat
tommr
předpokládám, že ten odklad je kvůli dešti?
Reagovat
smazaný uživatel
jj, pršelo tam.
Reagovat
tommr
Lukáš je už na kurtu. Vypadá to, že se počasí konečně umoudřilo ... :)
Reagovat
tommr
dnešní nepochopitelná porážka s Jazirim nejspíš znamená konec jeho nadějí na nasazení na USO ... :(
Radek navíc není ve Washingtonu přihlášenej do debla i když na turnaji hraje jeho obvyklej parták Paez. Znamená to, že Radek už na debla úplně rezignoval? Byla by to škoda, protože Radek je pořád ještě v první desítce deblovýho žebříčku. Pokud ovšem debla nebude pravidelně hrát tak z ní brzo vypadne ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Štěpcovi se tak zkomplikuje snaha být nasazeným hráčem na US Open. Díval jsem se na web live-tennis.eu, Štěpec je 33. pozici, za takového stavu by byl 31. nasazeným turnaje, ale do UO schází ještě měsíc a věci se můžou ještě změnit. Od + k - ...
Jinak mě překvapuje, že hráč, který před měsícem ve Wimbledonu trápil budoucího vítěze turnaje Djokoviče, ve Washingtonu s jakýmsi Jazírím, nad kterým vedl 4-2 ve druhém setu a při podání 40:0...
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, vypadlo mi slůvko "vypadne" ;-)
Reagovat
kada.tom
Ten kluk umí zahrávat parádní kraťasy!
Reagovat
kada.tom
nj, ale asi se zranil ... mezi sety si vzal MTO a ve 2. setu už nevypadal tak živě, škoda
Reagovat
EllNino
No, ale jako 6:2 4:2 a 40:0 na servisu, co by Radek chtěl víc ? ...
Reagovat
Roger_Federer
Nedavno se tady resil senzacni obrat v zapase Savcuk- Pervak..Tohle je jeste lepsi..
Reagovat
Cico93
Za tohto stavu kurz na Jaziriho tak 100;)
Reagovat
kada.tom
kdyby byl Jaziri nějakej lepší tenista tak OK, ale takhle ... tohle se Štěpánkovi příliš nepovedlo (mírně řečeno)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim, ale dost mimo....Ja-ziram, ze Jazirim je tak skvely hrac...a dokonal tak neskutecny obrat proti takovemu zkusenemu matadorovi...Nejak se mi tomu vsemu nechce verit...Co myslis?
Reagovat
EllNino
přesně :DD ...
Reagovat
tommr
jsem rád, že jsem to neviděl. Asi by mě při sledování trefil šlak ... :)
Reagovat
EllNino
kéž by :D ..
Reagovat
rosm
nic prekvapivyho, stejnej je jako ty nase psychopatky tenisky
Reagovat
sosna
..tak se nám zatím v Americe nedaří, tak snad to dnes v noci prolomí Tomáš.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist