Slováky v 'II. lize' Davis Cupu skolil Brit z 3. světové stovky Evans

12. 2. 2012, 20:16
Aktuality 7
DAVIS CUP - Britští tenisté se proti Slovákům museli v zápase 1. kola evropsko-africké zóny I Davisova poháru obejít bez Andyho Murrayho, i bez něj ale uspěli. O dva důležité body se postaral 276. hráč světa Daniel Evans, který porazil Lukáše Lacka a v dnešním rozhodujícím souboji i Martina Kližana.
Daniel Evans

Duel Velké Británie se Slovenskem byl soubojem 1. kola evropsko-africké zóny, ze které vítězové dvoukolové fáze postoupí do zářiové baráže o postup do Světové skupiny Davisova poháru.

Britové se ještě v roce 2010 málem propadli na úplné dno systému týmové soutěže, letos však už bojují o návrat mezi elitu, ze které před čtyřmi lety vypadli. Šance britských tenistů ale klesly poté, co se ze zdravotních důvodů omluvila jejich hvězda Andy Murray a jedničkou týmu tak zůstal až 156. hráč světa James Ward.

Slováci v čele s Lukášem Lackem byli rázem mírným favoritem, víkendový souboj ale byl vyrovnaný do posledního setu. V pátečních dvouhrách uspěli týmové dvojky, když Daniel Evans nejdříve zaskočil Lacka a Martin Kližan se pak výhrou nad Jamesem Wardem postaral o vyrovnání.

V důležité sobotní čtyřhře deblových specialistů domácí Ross Hutchins a Colin Fleming zdolali 3-1 na sety Michala Mertiňáka s Filipem Poláškem.

Rozhodnutí tak muselo padnout až v neděli, a když Lacko napravil výhrou nad Wardem své zaváhání z úvodního duelu, musel za stavu 2-2 na zápasy rozhodnout souboj Evanse s Kližanem. Domácí hráč vyhrál první dvě sady dvakrát 6-1 a kráčel za vítězstvím, slovenský mladík ale duel zdramatizoval a vyrovnal. Otočit ale nedokázal a Velká Británie postoupila díky dvěma bodů od Evanse a jednomu ze čtyřhry,

Na Brity v dubnovém kole čeká tým Belgie, vítěz už postoupí do zářiové baráže o Světovou skupinu.

Naopak Slováky čeká už čtvrtý rok po sobě boj o udržení příslušnosti alespoň v 'II. lize'.

- DAVIS CUP 2012 ... 1. kolo evropsko-africké zóny -
(Velká Británie / Glasgow, tv.povrch / hala)
kompletní výsledky (10. - 12. 02. 2012)

Velká Británie - Slovensko 3-2 ... konečný výsledek

pátek 10. 02. 2012:
Evans - Lacko 6-3 7-5 7-6 ... (1-0)
Ward - Kližan 2-6 6-4 4-6 6-7(3) ... (1-1)

sobota 11. 02. 2012:
Fleming/Hutchins - Mertiňák/Polášek 6-3 7-6(4) 0-6 6-3 ... (2-1)

neděle 12. 02. 2012:
Ward - Lacko 6-7(9) 1-6 3-6 ... (2-2)
Evans - Kližan 6-1 6-1 4-6 3-6 6-3 ... (3-2)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
kecy ,Evans hrál dobře, že nehrál dobře to se říct nedá hrál dobře a blbě zahlášenej míč byl možná jeden
Reagovat
Jan
Viděl jsem zápas Evans - Kližan. Naštvalo mě, jak lajnoví i hlavní rozhodčí nadržovali Británii, když míč, který zřejmě skončil u deblové zadní čáry uznali jako dobrý, byl to rozhodující míč, díky kterému Evans potom získal breakball v posledním setu. A těch míčů bylo víc. Sporné míče hlásili jako dobré pro Evanse a jako out pro Kližana. Hnus.
Reagovat
smazaný uživatel
12,5 stupňů západně: Atlantic Bird 1
Feed, frekvence 12632 MHz, symbolrate 6666, polarizace H, parabola 80 cm
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně nečekané, že bez Murrayho postoupili, o to ale příjemnější, jelikož bych chtěl Brity vidět v baráži. S Belgií bude ptořeba Murray, s ním by to byli jednodušší. Evans mile překvapil, v pátek sice Lacko hrál pod svou úroveň, dneska jsem viděl poslední set a měl dobré náznaky, na síti ok. Kližan zase kupí až příliš mnoho chyb.
Reagovat
skott
Vzal jsi mit o z pusy:-) Ja jsem zvedavy, co na to Andy.Myslim, ze je ted na nem, aby zbytek tymu po takovem heroickem vykonu podporil a na Belgii se vratil, ikdyz to bude narocne po dvojbloku v Indian Wells a Miami.Ale Belgie je schudna a byla by skoda nepokusit se vyuzit podobnou prilezitost.Svetova skupina je potom v zari nadohled..
Zapasy jsem tentokrat nesledoval, ale Evans me taky prijemne prekvapil, byl to on, kdo poslal Brity predtim do suterenu;)
Reagovat
smazaný uživatel
asi je to další anglický Talent už v 17ti vyhrál v anglii Chalenger:) a má už nějaké skalpy ze 100:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, já myslím, že Andy si další šanci ujít nenechá. Přeci jenom loni vytáhnul tým z úplného dna a navíc se bude opět hrát ve Skotsku, loni po Davis Cupu dokonce brečel. Proti Belgii by s ním ta šance byla určitě, navíc, když Fleming s Hutchinsem jsou poměrně solidním deblovým párem. Taktéž může hrát i Andy s Jamiem.

Jinak já to taky moc nesledoval, akorát v pátek na STV útržky Lacka, který hrál hodně špatně a pak Warda s Kližanem, kde jsme čekal, že Ward to uhraje, třeba loni v Quuensu si vedl dobře. Dneska posledníset Evanse, který si to pohlídal a šlo vidět, jak bojuje a záleží mu na výsledku. Taky ho spoluhráči náležitě vyzdvihovali a vyhazovali do vzduchu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist