Slovenkám se dál daří, Šarapovová se s Wimbledonem loučí

24. 6. 2009, 16:44
Aktuality 75
Dvojí úspěch si dnes ve Wimbledonu připsal slovenský tenis. Do třetího kola postoupily Dominika Cibulková i Daniela Hantuchová, které po svých dramatických prvních zápasech dnes neztratily ani set. Se slavným turnajem už se rozloučila jeho vítězka z roku 2004 Maria Šarapovová, která nestačila na Giselu Dulkovou.
Daniela Hantuchová

Daniela Hantuchová ani dnes proti Číňance Jie Zheng nezačala nejlépe, stejně jako v duelu s Laurou Robsonovou ve svém prvním zápase. Rychle se ale vzpamatovala, své soupeřce rychle sebrala podání a ještě první set vyhrála. Další slabší moment si vybrala až v koncovce druhé sady, kdy za stavu 5-4 nedotáhla zápas do vítězného konce. Další brejk jí ale dal možnost utkání znovu ukončit a tentokrát už Hantuchová nezaváhala.

V té chvíli už ve 3. kole byla i její krajanka Dominika Cibulková. Ani ona v úvodním kole nepodala přesvědčivý výkon, proti mladší ze sester Radwaňských Urszule ale další třísetové drama nepřipustila. Mnohem lépe než její soupeřka si vedla na příjmu, osmnáctileté Radwaňské hned pětkrát sebrala podání a za necelou hodinu a půl zvítězila 6-2 6-4.

Zklamáním skončil letošní Wimbledon pro jeho vítězku z roku 2004 Marii Šarapovovou. Ruská tenistka, která byla po operaci dlouhých sedm měsíců mimo hru a vrátila se teprve před měsícem, nenavázala na slušné výsledky z Birminghamu a s grandslamovým turnajem se loučí už ve 2. kole. V duelu s Giselou Dulkovou z Argentiny dlouho tahala za kratší konec a vzpamatovala se až za stavu 2-6 1-3. Ruská tenistka dokázala získat šest gamů v řadě, její soupeřku to ale nepoložilo. Pátý brejk Dulkové dal Argentince výhodu, kterou už za stavu 5-4 nepustila a proměněným pátým mečbolem poslala Šarapovovou za 133 minut domů.

"Kazila jsem lehké míče, což jsem dříve nedělala. Potřebuji čas, abych se vrátila," řekla 22letá Ruska.

Dulková postupem do třetího kola vyrovnala své londýnské maximum. Poprvé to dokázala před pěti lety, kdy ve druhém kole porazila Martinu Navrátilovou, která ve 47 letech hrála na divokou kartu.

"Je to vždy nádherný den, když vyřadíte bývalou vítězku Wimbledonu," zářila čtyřiadvacetiletá rodačka z Buenos Aires. "Rozhodující set byl o bojovnosti. Byla jsem nervózní a nechtěla to už protahovat, protože ona je nebezpečná a mohla by se chytnout," dodala Dulková.

Další bývalá světová jednička a wimbledonská vítězka Serena Williamsová podobné překvapení nepřipustila. V souboji s Australankou slovenského původu Jarmilou Grothovou ztratila jen tři gamy a za 58 minut zvítězila 6-1 6-2.

„Myslím, že jsem dnes hrála celkem dobře. Věděla jsem, že mě nečeká lehká soupeřka a byla jsem na to připravena. U mě je ale vždycky prostor ke zlepšování. Myslím, že jsem mohla lépe returnovat a trochu více chodit na síť,“ dodala po výhře zdejší šampionka z let 2002 a 2003.

Mladší z obou sester Williamsových se také vyjádřila k vyřazení Marie Šarapovové. „Nejsem z těch hráček, které by někomu jinému přály prohru. Samozřejmě s ní soucítím, protože vím, jak těžké je po zranění vrátit se zpět. Ale myslím si, že to zvládne,“ dodala Serena na adresu ruské tenistky.

Stejně jako se českým tenistkám nepovedl úvod Wimbledonu ve dvouhrách, nezačaly dobře ani v soutěži čtyřher. Nicole Vaidišová v páru s Evou Hrdinovou prohrála i svůj druhý zápas v Londýně a po prohře 5-7 7-6 a 5-7 nepostoupila do 2. kola ani v deblu. První kolo bylo konečné také pro Lucii Šafářovou s Vladimírou Uhlířovou a také pro Lucii Hradeckou s Andreou Hlaváčkovou.

Výsledky - Wimbledon - ženy:

Dvouhra - 2. kolo:
S. Williamsová (2-USA) - Grothová (Aus.) 6:1, 6:2, Petrovová (10-Rus.) - Peerová (Izr.) 6:3, 6:2, Cibulková (14-SR) - U. Radwaňská (Pol.) 6:2, 6:4, Hantuchová (SR) - Čeng Ťie (16-Čína) 6:3, 7:5, Dulková (Arg.) - Šarapovová (24-Rus.) 6:2, 3:6, 6:4, Sugijamaová (Jap.) - Parraová (Šp.) 7:6 (7:5), 6:3, Vesninová - Duševinová (obě Rus.) 6:3, 6:4, Razzanová (26-Fr.) - Craybasová (USA) 6:3, 6:0, Cirsteaová (28-Rum.) – Mirzaová (Ind.) 6:4, 6:4, V. Azarenková (8-Běl.) – Olaruová (Rum.) 6:0, 6:0, Vinciová (It.) – Pavljučenkovová (31-Rus.) 6:4, 7:6, Zvonarevová (7-Rus.) – Johanssonová (Fr.) 6:1, 6:3, Kulikovová (Rus.) – Klejbanovová (27-Rus.) 0:6, 6:4, 6:1, Bartoliová (12-Fr.) – Bacsinszká (Švýc.) 7:5, 6:1, Dementěvová (4-Rus.) – Rezaiová (Fr.) 6:1, 6:3, Schiavone (It.) – Larcher De Britová (Por.) 7:6, 7:6.

Čtyřhra - 1. kolo:
Rodionovová, Voskobojevová (Austr./Kaz.) - Šafářová, Uhlířová (ČR) 6:1, 6:3, Dittyová, Dzehalevičová (USA/Běl.) - Hrdinová, Vaidišová (ČR) 7:5, 6:7 (10:12), 7:5, Medinaová Garriguesová, Ruanová Pascualová (12-Šp.) - Hlaváčková, Hradecká (ČR) 7:6 (7:3), 6:3.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Adam Bárta

Komentáře

75
Přidat komentář
smazaný uživatel
Robson/Stoop 13-11 ve třetím setu :-) Tam se hrálo tolik gemů jako ve čtyřseťáku. Parádní deblová bitva !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě k Daniele, ona má 181cm a 62kg, píšou a to je jakoby rozdíl 19, Šarapova má 188/59, to je rozdíl 29!!!, Tak to Danča zas tak extra štíhlá asi není, ikdyž tak vypadá oproti Šarapovce, ta je taky štíhlá, ale ještě o 10 méně než Daniela, to je divný.
Reagovat
smazaný uživatel
188/59 u Šarapky je fakt divnej údaj, leda by měla kosti z papíru.
Reagovat
smazaný uživatel
Šak ale to nemôže byť... stačí sa naňu pozrieť a vidíš, že tie údaje sú zlé...
Reagovat
smazaný uživatel
No spíš něco o jejich umění než , jak vypadají (Daniela a Domča).
A nemyslím, že Daniela dělá nějak moc modeling, ona chce být pořád jednou z nejlepších tenistek, to je její priorita. Byla zraněná, mám pocit, že s patou. Dva tři měsíce byla mimo, ale už se pomalu a jistě vrací do špičky, ono jí to půjde! Domča bude za chvíli v desítce, má na to. Nynější holky v desítce mají dost výkyvy, není momentálně žádná velká hvězda, jako byla naposledy Justin.
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska Marija řvala dost nepříjemně, takže si myslím, že je pro nás všechny lepší, když se pakuje už po 2. kole. Jen je škoda, že to nebylo ve dvou setech. Je na čase, aby se do špičky dostaly hráčky, co hezky vypadají a co umí trefit míč bez těch nechutných a nefér projevů. Třeba Karolína nebo Soranka.
Tyhle uřvané trapky získávají výhodu vůči soupeřce už jenom tím, že ta druhá ne úplně dobře slyší (případně vůbec neslyší) odpálení míče. Nemluvě o možné ztrátě koncentrace.
Reagovat
skott
¨co hezky vypadaji¨:-)
Nemel by se rovnou zavest nejaky specialni koeficient atraktivnosti, ktery by se po utkani pricetl k vysledku aby zajistil, ze budou vyhravat jen modelky?
Najdi si radsi nejakou jinou zabavu nez sledovani tenisu, Brozi.Nebo jeste lepe, najdi si holku...
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Modelky se svou postavou by neuhrály vůbec nic, kámo. A když si můžu vybrat, komu fandit, tak si jako vyberu uječenou kozu nebo ošklivku? Jak tohle někoho může překvapovat?
Rady si strč někam, jdi radši hledat další "kvalitní" stream na zítřek :-)
Reagovat
majjkaa
Bravo Roger!!! :))
Reagovat
smazaný uživatel
Presne, po tom, co vcera predviedol murray, proti rogerovi nema sancu :)
Reagovat
smazaný uživatel
No Andy se hlavně na Rogera ani nedostane protože ho vyřadí Tomáš:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Samej Slovák a nikdo skoro nic nezmíní o krásných holkách ze Slovenska, Dominice a Daniele, divný ....
Reagovat
smazaný uživatel
daniela je moc hubená na me a domi zase moc stlačená
Reagovat
majjkaa
Hantuchova je co sa postavy tyka ukazkova tenistka :)
Reagovat
smazaný uživatel
si si jistá? nechceš si tu odpověd ještě rozmyslet?
Reagovat
majjkaa
nie :))) preco?
Reagovat
majjkaa
Ale pripustam, vy chlapi to mozno vidite (vyzor zien)inac....ale nakoniec mna hantuchova velmi neinteresuje ani jej hra ani vyzor takze...v poho.
Reagovat
smazaný uživatel
jak neinteresuje? pred chvili si rikala, že je ideální? Ale podle me je moc hubená.
Reagovat
majjkaa
Ved to, ze komentujem jej postavu este neznamena, ze ma hantuchova interesuje ako tenistka :)) vobec nie, uz ked tak dominika je podla mna lepsia :) takze tak.
Reagovat
smazaný uživatel
ok, ale mohla by Daniela trochu přibrat.
Reagovat
smazaný uživatel
zmazte si tu bodku v tenis.info, nechcelo mi to zobrat...

http://tenis.info.cz/?a=art&id=2530
Reagovat
majjkaa
Ona sa uz venuje viac foteniu a modelingu ako tenisu, preto ta "linia" :))
Reagovat
majjkaa
fuj tak toto uz nie je veru pekne!
Reagovat
smazaný uživatel
veru nie - to už je podvýživa podle me, a ještě si vzala takový pěkný trenky.
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlasim s Alessim, Daniela je aj na moj vkus prilis "stihla", ale aj vysoka 180cm!
Reagovat
smazaný uživatel
no za to jak je vysoká nemůze, ale mohla by trochu posilovat nebo neco - ted uz nevypada tak spatne, ale ta fotka z tenisinfa je brutal - to je bez diskuse - nevim kterej ferda mravenec tam tu fotku dal anebo proč si nevzala Daniela na sebe neco normálního, co by ji trochu zakrylo - tohle je fakt už jak z nejakyho sci-fi
Reagovat
smazaný uživatel
ona mala myslim problem s anorexiou, ak sa mylim, opravte ma, nie som si 100% ista. ta fotka je fakt hrozna.
Gisela je fakt krasna.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz sme o tej fotke diskutovali, v jednej diskusii. To je stara fotka, v tom case mala rodinne starosti. Ja osobne prilis vysoke,nohate, nemusim. Tam sa mi uz vytraca zenskost. Ale mozu sa vyskytovat aj vynimky,ale skor si myslim, ze nie.
Som dost vysoky, ale ked Ti zena hladi face to face :))
Reagovat
smazaný uživatel
abudabi:no ja sem mensi postavy, ale vetsi holky minevadi. Yavannko, ty jsi bi? to je hezké, to mám rád :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To si ako na to prisiel? Urcite podla toho, ked som povedala na Giselu, ze je krasna, ze jo? No ja nemam problem uznat, ze je nejaka zena pekna, mam dokonca favoritku, ale nie medzi tenistkami :) a samozrejme aj favorita, tiez nie medzi tenistami :)
a hamletovska uvaha bi ci nebi??? nebi :)
Reagovat
smazaný uživatel
nerikej, že si ještě nelíbala holku. No já sem právě bi, tak se ptám :-)
Reagovat
smazaný uživatel
rikam-nelibala
Reagovat
smazaný uživatel
no, si ještě mladá, máš toho ještě hodně před sebou.
Reagovat
smazaný uživatel
no zas az taka mlada nie, ale necham sa prekvapit :)
Reagovat
smazaný uživatel
:-) nech se překvapit :-) ale Giselle, to je kočka, viď?
Reagovat
smazaný uživatel
To tedy je! A Roger je kus vid? :)
Reagovat
smazaný uživatel
hmm, ale má holku, tak bacha!
Reagovat
smazaný uživatel
koukej ty nohy, tu bys brala co? http://picasaweb.google.com/lh/view?q=Dulko%20Gisela&rls=com.microsoft:*:IE-SearchBox&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7GGLL_en&um=1&hl=cs&ie=UTF-8&sa=N&tab=iq#5168190401935954210
Reagovat
smazaný uživatel
Prosim ta, co ma po zenskych, posli nejaky chlapsky zakusok!
Reagovat
smazaný uživatel
tak tenhle zákusek je especialy for you: http://picasaweb.google.com/lh/view?q=rafael%20nadal&rls=com.microsoft:*:IE-SearchBox&oe=UTF-8&sourceid=ie7&rlz=1I7GGLL_en&um=1&ie=UTF-8&sa=N&hl=cs&tab=wq#5284514529991602450
Reagovat
smazaný uživatel
:-))) ja sa tu vytesujem, cakam co mi vylezie, oci nalepene na monitor a toto mi vybehlo!!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
tož svaly má, všecko. Takový se ti nelíví, tak co už?? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
prave som odhalila Broza

http://www.gbgalsgallery.com/v/roles/bounty/filming/061509/B-615509-z.jpg.html
Reagovat
smazaný uživatel
hahaha, Brož se svojí anténou, tak to nemá chybu II :-))
Reagovat
a.magerova
:-)))) SUPER !!!
kopie brož z diskuse pod Rogerem : "Tady je zase zbytečných žvástů, to je neuvěřitelný. Odborníci přes tenis :-) Místo toho, aby si Wimbledon pořádně vychutnali v televizi od BBC, tak radši plkaj na diskuzích." :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Marusky je mi lito, po tom neskutecny riternu jak odvratila druhej matchpoint jsem ji veril:)
Reagovat
smazaný uživatel
Češi doufám fanděj Ivošovi, hraje dobře...
Reagovat
majjkaa
Ale co tam zeny, teraz lieta po kurte Fede :) Gooooo!!!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Keď neznášate Sharapovu, tak De Britovú musíte nenávidieť :D
Reagovat
smazaný uživatel
Slovenky hrály obě opravdu moc dobře. Zato hekna je venku, to je paráda, nandala jí to překrásná Gisela docela slušně!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ta Gisela je ale překrásná, co?
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodne krajsia ako Maria alebo Ajde Anna zatni past.
Reagovat
smazaný uživatel
Najkrajšia je Alize Cornet :P
Reagovat
smazaný uživatel
alize je takový malý ufonek s pršáčkem :-) ale je roztomilá. a ajde anna zatni pěst - tak to nemá chbu abudabi :-) jj, je to taková hysterka, trochu, nemyslíš? Jinak je Anička taky mooc hezká, ale v současné době mi trochu připomíná moji bývalou "tchyni", což me trochu rozčiluje. Jo a ještě bys k tomu jmenu mohl přidat poskoč třikrát do vzduchu a bylo by to celé, nebo vyplázni jazyk :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Chybu to má. Anna se vůbec nejmenuje Anna, ale to příznivec tenisu přece nemusí vědět :-)
Reagovat
smazaný uživatel
to je síla zvyku Broži. Ty si perfekcionalista?
Reagovat
smazaný uživatel
Ma pravdu, sorry. Anna nie je Anna, ale Ana! Kurnik, som tie zeny nikdy moc nesledoval, tak sa mi to pletie. Ale "Anu" som si pozrel v zapase s Hradeckou, sice len záver, ale stacilo. To jej vytáčanie so zatatou pastou, moje nervy, no uz naozaj k tomu vsetkemu, len vyplazit jazyk a bolo by to "dokonale":)))
Reagovat
smazaný uživatel
si neviděl, jak tam ana po tom zkaženém míči na youtube vyplazuje jazýček? Je rozkošná
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
To som nevidel, ale uz som si to pozrel, vdaka tebe. V zenskom tenise sa citim ako amater. Musim na sebe popracovat, ale neviem, ako to budem stihat.
Reagovat
smazaný uživatel
Maruško........ co si mi to udělala :( stejně tě budu stále mít jako hráčku č.1. Jelikož jí si:) alespoň pro mě! Držím palce v Americe:) U.S. Open je tvoje!!
Reagovat
smazaný uživatel
Myslíš, že vyhraje US OPEN?
Reagovat
smazaný uživatel
pevně tomu věřím, že beton jí bude vyhovovat více než antuka a tráva:)
Reagovat
smazaný uživatel
No to síce môže byť pravda, ale len aby sa do tej doby urovnala aspoň do tej miery na akej bola... lebo má málo nahrané po tej pauze a to bude problém. Ale ok, nech jej to vyjde, ja vôbec nie som proti.
Reagovat
skott
Maria musi hodne zapracovat na pohybu, jestlize se chce posunout z mista.Uderove to neni spatne, bojovnost ani chut do hry ji nechybi, ale ceka ji jeste hodne dlouha cesta nez se dostane do top formy aby zas mohla vyhravat grandslamy.Tuhle prohru jsem vazne necekal, o to vic boli:( Navic se mi zda, ze trava uz prestava byt jejim nejlepsim povrchem, zustava jen nejoblibenejsim...
Reagovat
smazaný uživatel
Nechcem Ta prchliku zklamat a privodit Ti smutok, ale nevyhraje US. Sorry !
Reagovat
majjkaa
Sharapovova uz dovrieskala.....videla som len trochu ale nedalo sa to pocuvat....dobre ze vyletela.
Reagovat
smazaný uživatel
Mno neviem či som tu jediná, ale mne to u nej nevadí :)) Ale v každom prípade si myslím, že nie je dobré, že vyletela, má obrovský potenciál a jej hra sa mi páči...
A inak Diminika a Daniela hrali celkom slušne, kratuluji :)
Reagovat
majjkaa
Ako ja ju ako hracku uznavam v pohode, dobra je!! len ten krik no :)
Reagovat
smazaný uživatel
No ale ber to na druhú stranu, že bez toho kriku by to ani nebola ona.... :)))
Reagovat
majjkaa
Neviem no, niektore musia vrieskat a niektore vobec. Je to divneee :)
Reagovat
smazaný uživatel
A niekto musí stále naháňať blechu medzi nohami a niekto nie... no ono to je asi len o zvyku... ;-) krásny príklad... :)))))
Reagovat
smazaný uživatel
S tou blchou si zabodovala :))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist