Slovenky od vedení 2-0 oddělilo nešťastné zranění Cibulkové (+video)

9. 2. 2013, 19:12
Aktuality 8
Po úvodních dvouhrách 1.kola Světové skupiny Fed Cupu jsou ve vedení pouze české hráčky. Duely Itálie s USA, Ruska s Japonskem i Srbska se Slovenskem budou v neděli pokračovat od stavu 1-1.
Dominika Cibulková

Nejblíže vedení 2-0 byl fedcupový tým Slovenska. V úvodní dvouhře získala první bod na stranu Slovenska se Srbkou Javonovskou Daniela Hantuchová, která zvítězila v papírově vyrovnaném duelu 7-5 a 6-2.

„Jsem velmi spokojená a šťastná, že jsem získala první bod. Věděla jsem, že bude pouze otázkou času, kdy se prosadím svoji hrou,“ řekla vítězka. „Mohla jsem se opřít o servis a dobře jsem se pohybovala,“ dodala Hantuchová.

Druhý bod měla na dosah Dominika Cibulková, která vedla 6-4 a 5-4 nad Vesnou Doloncovou, ale zápas nešťastným způsobem nevyhrála. Slovenská hráčka musela po 126 minutách ze zápasu odstoupit kvůli křečím, které ji za stavu 5-3, kdy podávala na vítězství, doslova srazily k zemi. Cibulková se po rychlém ošetření vrátila na kurt, ale zbytek gamu odchodila, aby posléze za pískotu publika odebrala do šatny k důkladnějšímu ošetření. Na kurt se vrátila, ale hned v průběhu prvního fiftýnu se znovu v bolestech skácela k zemi a utkání pro ni skončilo.

I když kurt opouštěla na nosítkách, není zatím její start v zítřejší první dvouhře proti Jovanovské vyloučen. 

"Není pro mě lehké hodnotit závěr zápasu. Bylo to velmi zvláštní a nečekané. Seběhlo se to během 5 minut. Je mi to velmi líto, co se jí stalo a v tuto chvíli vnímám jako prioritu její zdraví. Doufám, že se nejdná o nic vážného, zatím žádné nové informace nemám. Zpočátku to byla křeč jen do lýtka, ale stav se zhoršil a křeče dostávala téměř do celého těla. Je to velmi bolestivé. Tento týden žádné náznaky problémů neměla, přišlo to velmi rychle. Ale v minulosti podobné problémy měla,"komentoval zdravotní stav Cibulkové slovenský kapitán Matěj Lipták pro slovenská média a dodal, že bez Ciublkové by boj o postup byl mnohem těžší. 

"Máme k dispozici ještě dvě hráčky, které jsou připravené nastoupit. Domi je však jedničkou našeho týmu a velmi ji potřebujeme. Doufám, že bude zítra moct hrát. Když se na to bude cítit a projeví vůli hrát, budu o tom uvažovat. Určitě na ni ale nechci nijak tlačit. Byl bych nerad, kdyby se to opakovalo," pokračoval Lipták. "Teď je nejdůležitější, aby to byly jen křeče a ne nic vážnějšího. Je možné, že to bylo důsledkem napětí a vědomosti důležitosti zápasu, i když Dominika o žádné velké nervozitě nemluvila. Ale takový je Fed i Davis Cup, nezažil jsem to poprvé."

Kapitána také mrzelo, jak se v hale v Niši zachovali diváci. "Vím, že podle pravidel není ošetření křečí povolené, ale i tak mě reakce publika zarazila. Pískalo  místo toho, aby vyjádřilo sympatie indisponované hráčce.

 

Výraznými favoritkami jsou Rusky v souboji  s Japonkami a zahajovací duel předpoklady potvrdil. Mária Kirilenková porazila Date Krummovou 7-6 6-4 a zajistila domácímu týmu vedení 1-0. Ve druhém duelu se ale domácí fanoušci dočkali nemilého překvapení. Favorizovaná Makarovová nestačila na Japonku Moritaovou a prohrála dvakrát 2-6.

Nerozhodný je také stav zápasu na antuce v Rimini, kde ze souboje domácí Itálie s Američankami vzejde semifinálový soupeř pro vítězky duelu Česko - Austrálie.

V první dvouhře si suverénně počínala italská jednička Sara Erraniová v duelu s Američankou Jamií Hamptonovou. Erraniová zvítězila hladce 6-2 6-1 a dostala svůj tým do vedení. Druhý bod mohla získat pro italské barvy Roberta Vinciová v duelu s Lepchenkovou a po prvním získaném setu poměrem 6-2 k němu měla nakročeno. Jenže Lepchenková zápas otočila. I když ještě ve třetí sadě ztratila vedení 5-1, svým bodem duel zdramatizovala.

- FED CUP, Světová skupina, 1.kolo -
sobotní výsledky (09. 02. 2013)

Rusko - Japonsko 1:1 po prvním dnu
Kirilenková - Dateová-Krummová 7:6 (7:3), 6:4,
Makarovová - Moritaová 2:6, 2:6.

Srbsko - Slovensko 1:1 po prvním dnu 
Jovanovská - Hantuchová 5:7, 2:6
Doloncová - Cibulková 4:6, 4:5 skreč C.

Itálie - USA 1:1 po prvním dnu 
Erraniová - Hamptonová 6:2, 6:1,
Vinciová - Lepchenková 6:2, 4:6, 5:7.

 

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
George_Renel
Bylo to asi "Podle se soudím tebe". Balkánská finta je známý herní prvek Srbů a tak když má někdo opravdový problém už tomu ani nevěří.
Reagovat
George_Renel
Opravuji: Podle sebe.....
Reagovat
Gulbis
no milas tomu tady nasazuje korunu, proč upozorňuje na chyby sázkovek? kurs 1,48 na španělky po sobotě, když vedou 2:0 je nesmysl, když protikurs bude cca 9
Reagovat
s7RanG
Co se ti na tom nezdá, když to bwin tak vypsal?
Reagovat
Gulbis
protože díku tomu blbovi ten nesmyslnej kurs zablokovali, proto asi...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je dosť pech..Dominike sa to však nestalo prvýkrát, niečo podobné ju zastihlo aj po troch hodinách s Medinnou, kedy skrečovala gem pred koncom zápasu. A mám pocit, že príkladov je viac.

Možno sú tieto veci výsledkom podcenenia postu fyzioterapeuta.
Reagovat
Fandina
moc přeji, ať z toho nic není! Držím palce!!!
Reagovat
skott
Den týmových debutantek.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist