Slovenky v Ponte Vedra Beach do semifinále nepostoupily

11. 4. 2009, 08:43
Aktuality 0
WTA PONTE VEDRA BEACH - Semifinále premiérového ročníku v Ponte Vedra Beach bude bez Slovenek. Turnajová trojka Cibulková ve třeh setech podlehla Rusce Vesninové a Hantuchová nestačila na druhou nasazenou Dánku Wozniackou.
Dominika Cibulková

Dominika Cibulková obhajovala loňské finále, kdy se turnaj hrál ještě v Amelia Island. Letos však zaznamenala pokles formy a ztracené sebevědomí nezískala ani v Ponte Vedra Beach. Po dvou vcelku povedených zápasech nestačila ve čtvrtfinále na Rusku Vesninovou, které podlehla ve třech setech.

"Ode mě to nebyl vůbec dobrý zápas. Nevím proč, ale na kurtě jsem se cítila špatně. Bojovala jsem, ale když se Jelena dostala ve třetím setu do vedení, zase jsem začala hrát hrozně," komentovala devatenáctiletá Cibulková.

Poměrně těžší úlohu měla ve třetím kole další Slovenka Daniela Hantuchová. Sice letos poprvé hrála čtvrtfinále, v něm však na returnu uhrála pouze osm fiftýnů a druhé nasazené Dánce Carolině Wozniacké podlehla hladce dvakrát 2-6.

Ve třech setech musela o postup mezi nejlepší čtyři usilovat nejvýše nasazená Naďa Petrovová. S Ukrajinkou Aljonou Bondarenkovou prohrála první set, ale ve druhém se rychle dostala do vedení 3-0. Náskok sice ztratila, ale vyrovnání si nakonec vynutila. V rozhodujícím dějství se dostala do vedení Ukrajinka, ale ruská tenistka nezpanikařila a v tie-breaku rozhodla o svém vítězství. Petrovová si během zápasu nechávala ošetřit puchýře na chodidle.

O finále si zahraje s Kanaďankou Wozniakovou, jež rovněž ve třech setech udolala Rakušanku Paszekovou

.

- WTA INTERNATIONAL PONTE VEDRA BEACH (USA - Fl., antuka, 220.000 dolarů) -
páteční výsledky (11. 04. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Petrovová (1-Rus.) - A. Bondarenková (7-Ukr) 4-6 6-3 7-6(5)
Wozniacká (2-Dán.) - Hantuchová (SR 6-2 6-2
Vesninová (Rus.) - Cibulková (3-SR) 7-5 6-7 6-3
Wozniaková (5-Kan.) - Paszeková (Rak.) 6-3 3-6 7-6(7)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist