Slzy a emoce nechyběly. Del Potro v Buenos Aires odehrál pravděpodobně poslední zápas před domácím publikem

9. 2. 2022, 08:54
Aktuality 21
ATP BUENOS AIRES - Juan Martín del Potro v prvním soutěžním zápase od června 2019 a čtyřech operacích pravého kolena nepřekvapil. Na domácí antuce v Buenos Aires, kde absolvoval zřejmě svůj předposlední turnaj, 33letý Argentinec prohrál hladce 1-6 3-6 s krajanem Federicem Delbonisem a je připraven ukončit kariéru.
Juan Martín del Potro (© AFP)

"Už se asi neuvidíme," řekl Juan Martín del Potro po porážce s krajanem Federicem Delbonisem. "Ale jsem rád, že moje velmi pravděpodobně poslední vystoupení před vámi bylo na kurtu a ne na tiskové konferenci," dodal třiatřicetiletý Argentinec.

Del Potro, jehož kariéru poznamenaly problémy se zápěstím a koleny, se původně chtěl s tenisem rozloučit příští týden na turnaji v Riu de Janeiro. Nyní je však možné, že rozhodnutí urychlí.

"Po tomhle budu muset o budoucnosti popřemýšlet," citovala agentura AFP Del Potra, který si před návratem naposledy zahrál v roce 2019 na trávě v londýnském Queen's Clubu. Od té doby se podrobil čtyřem operacím pravého kolena.

"Doufal jsem, že tahle chvíle nikdy nepřijde. Ale kvůli zdraví se musím rozhodnout. Nemám tolik sil, kolik si hodně lidí myslí. Myslím, že jsem si splnil všechny tenisové sny a teď bych si přál, abych dnes spal bez bolesti," řekl Del Potro.

Bývalý třetí hráč světa Del Potro během kariéry vyhrál na okruhu ATP 22 turnajů. V roce 2009 triumfoval na US Open a na kontě má také stříbro a bronz z olympijských her. V roce 2016 pomohl Argentině k vítězství v Davisově poháru.

Albert Ramos dva dny po triumfu v Córdobě nezvládl vstup do dalšího antukového turnaje ATP v Argentině. V Buenos Aires sedmý nasazený Španěl prohrál 3-6 3-6 s Brazilce Thiagem Monteirou, s nímž v šestém vzájemném duelu prohrál teprve podruhé, a neobhájí loňské semifinále.

Vypadl také poražený finalista z Córdoby Alejandro Tabilo. 24letý Chilan, který minulý týden poprvé na okruhu ATP vyhrál dva zápasy po sobě, podlehl 2-6 4-6 Španělu Pedru Martínezovi.

21letý Argentinec Sebastián Báez porazil v souboji bývalých nejlepších juniorů světa 7-6 6-3 o tři roky mladšího Dána Holgera Runeho a uštědřil mu už pátou porážku v řadě.

Nejvýše nasazenými jsou předloňský šampion Nor Casper Ruud, domácí obhájce titulu Diego Schwartzman a Italové Lorenzo Sonego a Fabio Fognini. Všichni měli v prvním kole volný los.

• ATP 250 BUENOS AIRES •
Argentina, antuka, 686.700 dolarů
úterní výsledky (08. 02. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Delbonis (6-Arg.) - Del Potro (Arg.) 6-1 6-3
Andújar (Šp.) - Londero (Arg.) 6-2 6-4
Monteiro (Braz.) - Ramos (7-Šp.) 6-3 6-3
Carballés (Šp.) - Jarry (Chile) 7-6(2) 6-2
Munar (Šp.) - Etcheverry (Arg.) 6-4 6-4
Báez (Arg.) - Rune (Dán.) 7-6(4) 6-3
Martínez (Šp.) - Tabilo (Chile) 6-2 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
Blondie
Ach jo, furt se s tím nemohu smířit.
Jsem tehdy tak moc na tenis nekoukala, tak jsem se furt těšila, až se vrátí :(

Tak buď šťastný, zdravý a bez bolestí, fešáku!
Reagovat
Lunej..
Ach jo, všechno to odchází.. Kde jsou ty doby před 7, 8 lety, kdy měl tenis pro mě nějak mnohem vetsi šťávu. Tak hodně štěstí.. :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale je rozdíl loučit se přece jen důstojně a na vrcholu, ně totálně zničený. Roger taky bude končit, ano, ale pořád je schopný hrát a velmi dobře, jak loni ukázal, Nadal je ještě top ready. Ale Del je na dně bohužel a na to se strašně špatně dívá.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Díval jsem se, při jeho potenciálu moc smutnésmile Ale těch jeho návratů už bylo tolik, že si myslím, že další už opravdu nebudesmile
Odchází velikán se vším všudy. Snad dluhy nějak pořeší a založí tenisovou školusmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile takovýto kolohnát když běží tak klouby trpí.
Jasná věc.
Reagovat
sojka1
prave kdyby kolohnat nebehal vubec, klouby by trpely mnohem vic... u sportu jde prece o nadmernou, jednostrannou a hlavne celozivotni zatez... a zrejme dalsi individualni faktory...
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
smazaný uživatel
Jako Novak oproti němu, má svou konstitucí výhodu.
Reagovat
sojka1
treba ale opravdu konstrukci - postavenim, uhlem, strukturou kloubniho vaziva atd.... pokud by urcujicim faktorem byla vyska/vaha, musim mit klouby stale jako nove! :-))
Reagovat
FulnekUltras
copak vaziva, ale maziva ubývá... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak souhlas, že kdybych měl dnes sledovat jen Medvedeva, Zvereva, Tsipa a spol., tak mě to prostě bavit nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
elsky
Proč ne? Hrajou na stejné úrovni, možná trochu míň zarputile, ale jinak jsou hodně dobří. A když se na antuce přidá D. Thiem, bude zase na co koukat.
Reagovat
kubiik
Na stejné úrovni? Opravdu bych chtěl vidět, jak by se vypořádali s Nadalovou verzí FO 08, AO 09, US 10,13...nebo Djokem 2011 - prostě když BIG 3 měla svůj vrchol. Dnešní mladoši dostávají čuchnout jenom kvůli tomu, že ti 3 už jdou výkonnostně dolů. A i tak Djokovič loni skoro kalendářní GS, teď Nadal na AO...kdyby se měli potýkat s BIG3 v top formě, tak budou jenom sparing ala Ferrer, Berdych, Tsonga, Roddick a spol.smile
Reagovat
elsky
Jako jo, takovej trojblok, jaký měl nad tenisovou sítí Tomáš Berdych, se už asi opakovat nebude..
Reagovat
elsky
Ale občas už mě ty neustálý reprízy finále grandslamů trochu nudily. smile
Reagovat
turista
No jo. Berďa měl fakt smůlu. Bylo to i o sebevědomí proti Big 3. Kdyby si na ně věřil jako na soupeře pod ním tak mohl proti nim daleko víc uhrát. Tenis na to měl.
Reagovat
elsky
Přesně smile. Říkali mu taky "Mr. Reliable", ty pod sebou dával s železnou pravidelností.
Reagovat
sojka1
jsem take presvedcena, ze se "nic" nedeje (a ze Fedex je jen jeden) :-)) a ze tihle a dalsi kluci jsou a budou hodne dobri; stejne jako be trojka se budou vzajemne inspirovat a take spolu porostou, proste vyvoj, generecni vymena, tady se place, ale kdo ztraci stavu jsme akorat my... tak to proste bude trosku jinak nez jsme si zvykli... ;-)
Reagovat
EllNino
Já sním smile Lunejko
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist