Smitková končí znovu v prvním kole, v Bukurešti nestačila na Hercogovou

13. 7. 2015, 18:58
Aktuality 20
WTA BUKUREŠŤ - Tereza Smitková neukončí své letošní trápení ani na antuce v Bukurešti. Dvacetiletá Češka v Rumunsku prohrála se Slovinkou Hercogovou a na pátém turnaji WTA v řadě vypadla v prvním kole, nebo v kvalifikaci.
Tereza Smitková

Tereza Smitková si na začátku sezony zahrála čtvrtfinále v Shenzhenu, při premiéře na Australian Open se dostala do 2. kola a debut ve Fed Cupu okořenila výhrou a Česku pomohla k postupu do semifinále.

Jenže pak měla zdravotní problémy s břišními svaly a začala se trápit. Osmifinalistka loňského Wimbledonu na deseti ze čtrnácti turnajů WTA vypadla už v prvním kole, nebo v kvalifikaci. Pouze na dvou antukových podnicích ITF se prodrala do čtvrtfinále, naposledy minulý týden ve francouzském Contrexeville.

Mizerné období dvacetiletá Češka neukončí ani tento týden v Bukurešti. Dnes v úvodním zápase proti Slovince Poloně Hercogové dělala spoustu laciných chyb, šestkrát ztratla servis a prohrála 2-6 5-7. Na okruhu WTA je to pro ni šestá porážka v řadě, naposledy byla ve druhém kole na Roland Garros.

Druhou českou zástupkyní v soutěži dotované částkou 250.000 dolarů je Denisa Allertová. Do turnaje vstoupí zítra duelem proti domácí kvalifikantce Cristině Dinuové, která je až 369. hráčkou světa. 

Nasazenou jedničkou turnaje WTA International v rumunské metropoli je Sara Erraniová. Bývalá finalistka Roland Garros dnes odstartovala výhrou 6-2 7-6 nad Turkyní Caglou Buyukakcayovou, když v druhém setu musela dvakrát likvidovat manko brejku a za stavu 6-5 neproměnila dva mečboly.

"Druhý set byl mnohem těžší, než ten první. Ona hodně bojovala a dost mi to ztížila," řekla bývalá světová pětka Erraniová. "Nebylo to pro mě snadné, ale jsem ráda, jak jsem se ve druhém setu vrátila zpět do hry a že jsem ve druhém kole," dodala osmadvacetiletá Italka.

Turnajovou dvojkou je v Rumunsku další Italka Roberta Vinciová.

• WTA INTERNATIONAL BUKUREŠŤ •
Rumunsko, antuka, 250.000 dolarů
pondělní výsledky (13. 07. 2015)
• Dvouhra - 1. kolo •
Hercogová (Slovin.) - Smitková (6-ČR) 6-2 7-5
Erraniová (1-It.) - Büyükakcayová (Tur.) 6-2 7-6(2)
Tatishviliová (USA) - Vögeleová (Švýc.) 6-4 7-5
Tigová (Rum.) - Solerová (Šp.) 6-4 3-1 skreč S.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
EllNino
Denisa měla dneska docela štígro, že Yarka Shvedova nezvládla kvaldu, protože by ji jinak dostala do 1. kola ...ale Dinu nebude o nic lehčí, když ji dneska docela jasně porazila 6:3 6:3 ....
Reagovat
horska.kraslice
Snad Dinu nebude mít tak úplně svůj den a Denise to naopak sedne :-) ...
Reagovat
Frick
No ale koukám, kam až Jarka klesla. Je mimo TOP 100...
Reagovat
EllNino
nojo, neobhájila 4. kolo Wimbledonu ...ale do konce roku neobhajuje vubec nic, takže bude stoupat :)
Reagovat
horska.kraslice
Terka jako nasazená dostala do 1. kola dost nepříjemnou soupeřku. Na dalším turnaji by si už zaslouřila lepší los, aby konečně vyhrála zápas a nakoplo ji to.
Reagovat
EllNino
Jankovic, Jankovic, Krunic, Plíšková, Hercog ...ten los opravdu nic moc ...
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře , ale zase na druhou stranu jestli chce být v prvním světové stovce tak aspon 1 zápas z těchto by měla vyhrát .
Reagovat
EllNino
to jo :D ale jen tím potvrdila slova z minulýho roku, že moc nechápe, jak jí to na trávě tak vyšlo, letos se z tý travnatý fotmy probudila a bohužel antuka a beton nevypadají o moc lépe
Reagovat
smazaný uživatel
No já mám strach , že brzo vypadne z TOP 100 a dlouho se do ní nevrátí .
Reagovat
EllNino
bohužel, kvalitou mě do 100 nesedí :( pár výsledků a pak šedej pruměr, to z Katky a Denisy mám lepší pocit, mají takovou chytřejší hru ...Terka má sice pěkný udery na pohled, ale pohyb docela špatnej a hlavně tuny chyb ...
Reagovat
VlS
Já bych Terku neřešil, ono se to vyvrbí, buď tak, nebo tak. Ale nevěřím jí.
Reagovat
EllNino
já ji vidím na hráčku, která bude pendlovat mezi 1. a 2. stovkou ...
Reagovat
horska.kraslice
Je ještě mladá, její čas může přijít později.
Reagovat
EllNino
jojo samozřejmě :)
Reagovat
smazaný uživatel
Možná nevíte, že se teď něco takového koná. :) Každopádně je tam i tenis a myslím si, že obsazení ženského turnaje není špatné...
http://results.toronto2015.org/IRS/en/tennis/athletes-women-s-singles.htm

Mě to samozřejmě zajímá kvůli Monče Puig, která dneska porazila Francoise Abandu 6:0, 6:3. :) Bylo to už 2. kolo, protože Monča do něj byla přímo nasazená. Snad jenom trochu škoda, že hrála už tak brzy proti soupeřce, která je mi taky celkem sympatická... :)
http://results.toronto2015.org/IRS/en/tennis/results-women-s-singles-6-08.htm
https://twitter.com/EstebanPagan/status/620650878987579392

Monča obhajuje stříbro z roku 2011, tak snad si tam zase zvedne sebevědomí. Nikde ale nemůžu najít los, abych věděl, s kým bude hrát Monča v dalším kole...
Reagovat
EllNino
http://results.toronto2015.org/IRS/en/tennis/summary-women-s-singles.htm
Reagovat
EllNino
budehrát s vítšzkou Gamiz/Brito :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, díky. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Monicu tam skoro nemá kdo ohrozit, snad mimo jedné z Američanek. Škoda, že tam není Genie.
Reagovat
FulnekUltras
Toronto mě zajímá až od 10. srpna... ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist