Smitková poprvé v sezoně prošla kvalifikací turnaje WTA

16. 7. 2017, 14:24
Aktuality 8
WTA GSTAAD - Na antukovém turnaji WTA International ve švýcarském Gstaadu si kromě Terezy Martincové zahraje také Tereza Smitková, jež kvalifikací prošla poprvé v sezoně a sérii deseti neúspěchů. V dnešním rozhodujícím zápase zdolala 6-7 7-5 6-1 Řekyni Valentinu Grammatikopoulouovou.
Tereza Smitková

Tereza Smitková letos v kvalifikacích turnajů WTA desetkrát v řadě neuspěla. Hlavní soutěž si zahrála pouze před měsícem na trávě v Birminghamu jako lucky loser, v prvním kole pak nestačila na Petru Kvitovou. 

Až po devíti měsících kvalifikací prošla na antuce ve švýcarském Gstaadu, kde ji k tomu stačily dvě výhry. Dvaadvacetiletá Češka včera smetla Rakušanku Julii Grabherovou a dnes otočila nepříznivý výovj zápasu s i dva roky mladší Valentinu Grammatikopoulouovou.

Smitková zdolala dvacetiletou Řekyni, jež usilovala o svůj první start na podniku WTA, navzdory tomu, že na přelomu první a druhé sady si šestkrát v řadě neudržela podání. Ovšem dokázala úspěšně rebrejkovat, od stavu 6-7 a 1-2 už o servis nepřišla a nakonec zvítězila 6-7 7-5 6-1.

Bývalá wimbledonská osmifinalistka a 57. hráčka světa Smitková je nyní na 161. místě žebříčku WTA. Svou poslední výhru v hlavni soutěži zaznamenala loni v říjnu v Lucemburku. 

Ve Švýcarsku bude o postup do druhého kola bojovat proti Američance Louise Chiricové, kterou loni na antuce v Praze porazila ve dvou setech.

Druhou českou zástupkyní ve Gstaadu bude Tereza Martincová, jež v prvním kole vyzve Rusku Chromačevovou (h2h 1-1). V případě výhry může narazit na nasazenou jedničku Caroline Garcíaovou z Francie. 

Loňský první ročník turnaje WTA International vyhrála domácí Viktorija Golubicová, která je letos nasazenou osmičkou. Roli turnajové dvojky bude plnit Nizozemka Kiki Bertensová, jež loni prohrála ve finále.

• WTA INTERNATIOANL GSTAAD •
Švýcarsko, antuka, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (16. 07. 2017)
• Kvalifikace - 2. kolo •
Smitková (3-ČR) - Grammatikopoulouová (7-Řek.) 6-7(5) 7-5 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
janek_da
Janinka Wickmayer se vdala
https://pbs.twimg.com/media/DE39ypWXsAAp34v.jpg:large
Reagovat
Frick
Za muže? nemám čas to votvírat
Reagovat
PetaM
Vypadá tak.
Reagovat
FulnekUltras
;)))
Reagovat
Frick
Fakt že jo. Pokud to nebyla Končita Vuřt.
Reagovat
sprchon
Terka má Chirico, Antonia dostala Viku Golubic a Barbaře Haas přidělena Eryadin. Všechno hratelný, hlavně ta Terka by to měla dát. :D
Reagovat
Frick
Ta je letos v čupr formě - 1/11, tak by snad jít mohlo. No a 48 bodů už by pro Terku bylo fajn.
Reagovat
Frick
Jako její soupeřka bude Louisa.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist