Smolařka Petkovicová se na Hopman Cupu znovu zranila

29. 12. 2012, 22:47
Aktuality 10
HOPMAN CUP - Pokud by se udělovala cena pro tenisovou smolařku roku, Andrea Petkovicová by byla horkou adeptkou na vítězku. Německá tenistka, která letos léčila vážná zranění zad a kotníku, se totiž ještě na konci roku stihla znovu zranit. Hopman Cup opouští kvůli zraněnému kolenu.
Andrea Petkovicová

Andrea Petkovicová letos odehrála jen devět turnajů WTA, neboť ji srazily dvě nepříjemná zranění. Nejprve v úvodu sezony léčila komplikovanou únavovou zlomeninu v bederní části páteře, v dubnu si pak krátce po svém návratu přetrhla vazy v kotníku. Během pauzy přišla o tři grandslamy a klesla na současné 126. místo světového žebříčku. Na posledním turnaji sezony v Lucemburku už ale porazila Jankovičovou, v semifinále potrápila pozdější šampionku Venus Williamsovou a začalo svítat na lepší časy.

Andrea PetkovicováJenže rok 2012 ještě neskončil a aPetkovicová se na samém začátku nové sezony opět zranila. V utkání Hopmanova poháru Německa s domácí Austrálií sice vyhrála nad domácí šestnáctiletou Asleigh Bartyovou první set 6-4, potom si ale vyžádala ošetření pravého kolena a s pláčem opustila kurt. Slzy neskryl ani otec Zoran.

O vážnosti zranění pětadvacetileté Němky zatím nejsou informace, ale velmi pravděpodobně je v ohrožení start na Australian Open. Už v roce 2008 musela Petkovicová podstoupit operaci pravého kolena kvůli přetrženým zkříženým vazům.

"Pro Andreu je to velmi nešťastné, ona je skvělá hráčka. Doufám, že se rychle zotaví, aby mohla hrát na Australian Open," přeje se Bartyová.

Někdejší devátá hráčka světa Petkovicová dnes bojovala o vyrovnání stavu v zápase, v němž Australany poslal do vedení Bernard Tomic výhrou nad Tommym Haasem 7-6 3-6 7-5. Německý tenista přitom v tie-breaku prvního setu vedl 6-1, než ztratil sedm míčků v řadě, ve třetí sadě zase neudržel vedení 5-3 na gamy. Domácí pár si tak připsal ve skupině A první vítězství.

O osudu německého výběru v soutěži smíšených družstev zatím není rozhodnuto. Ve skupině A by se měl utkat ještě se Srbskem a Spojenými státy.

V zahajovacím utkání letošního ročníku Hopman Cupu, který se hraje ve zcela nové areně (letos již pod širým nebem), si ve skupině B poradili Španělé s Jihoafrickou republikou. Fernando Verdasco sice nejprve podlehl Kevinu Andersonovi, Anabel Medinaová-Garriguesová si pak ale hladce poradila s Chanelle Scheepersovou a ve vyrovnaném duelu ve čtyřhře pak společně dokonali obrat.

- HOPMAN CUP -
(Austrálie - Perth, tv. povrch)
sobotní výsledky (29. 12. 2012)

Skupina A:
Austrálie - Německo 3-0
Tomic - Haas 7-6(6) 3-6 7-5
Bartyová - Petkovicová 4-6 skreč P.
Bartyová/Tomic - Petkovicová/Haas bez boje

Skupina B:
Španělsko - JAR 2-1
Verdasco - Anderson 6-7(5) 4-6
Medinaová-Garriguesová - Scheepersová 6-4 6-2
Medinaová-Garriguesová/Verdasco - Scheepersová/Anderson 6-4 6-7(3) 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Už jsem to rozebíral včera... Jak říkám, svět je někdy nespravedlivý. Doufám, že už si Petko vybrala smůlu minimálně na dalších sto let... Těšil jsem na zápas Ana - Petko a teď z toho bohužel nic nebude. Mohl být i dobrý zápas v mixu... Jak čtu v Expres zprávách, tak si Tommy Haas hledá novou partnerku. Sám jsem zvědavý, protože Angelique a Sabine hrajou v Brisbane, Julia a Mona zase v Aucklandu...

Sice už je to taky v Expres zprávách, ale tady dávám ještě to, co Petko napsala na twitter...
"So it's a rupture of the meniscus, back to Germany as soon as possible for an arthroscopy. Relieved it wasn't the ACL again."
Takže to naštěstí nejsou křížové vazy, ale je to prozměnu meniskus... Brzy se uzdrav, Petko!
Reagovat
smazaný uživatel
skott,dadaft:mám za to,že to je Petkovičová.Na co si tady hrajete,vemte si příklad od pana redaktora.
Reagovat
skott
V článku to je sice naznačené, ale bylo by dobré zmínit (vzhledem k sekci tipy), že se od letoška nejen HC hraje v nově postavené aréně, ale také s otevřenou střechou. A v přehledu turnajů je to také uváděno mylně jako ¨hala¨.
Reagovat
LubosZabloudil
Díky za upozornění, ještě nám to tam zůstalo z předchozích let... :)
Reagovat
dadaft
ach jo Andreo (( - moc přeju, ať to není nic vážného.
***
Zvonareva, Pennetta, Petkovič, Cetkovská a další ze hry - to nám to pěkně začíná...
Reagovat
smazaný uživatel
Moji oblíbenci...+ ještě Kaia Kanepi a Rafa :-((

Na ty fotky se mi dobře nekouká, realita musí být ještě horší..
Reagovat
skott
Dell'Acqua, Dokic...kolikrát jen tyhle dvě například přišly o australské léto a letos znovu. Casey měla dokonce původně hrát místo Ashleigh.
Těch hráček je dlouhý seznam, netřeba z toho hned dělat tragédii, ikdyž co jsem viděl, to vypadalo hodně zle.
No, jsem zvědavý, jak to budou organizátoři řešit. Že někdo z Hopamnu odstoupil se samozřejmě už stalo, ale nepamatuji, že by to někdy bylo hned v prvním utkání.
Reagovat
smazaný uživatel
V případě Andrejky to sportovní -- zdůraznuju sportovní --tragedie je..i když v životě jsou jistě horší věci.
Reagovat
skott
pro konkrétního hráče či hráčku jako v tomto případě Petkovic jistě je, ale z pohledu celé WTA na tom není zdaleka nejhůř.
Reagovat
smazaný uživatel
Tá holka má fakt pech.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist