Sock titul v Paříži neobhájí a vypadne z Top 100. Skončil i zraněný Zverev

3. 11. 2018, 01:14
Aktuality 2
ATP PAŘÍŽ - Jack Sock sice na turnaji Masters 1000 v Paříži poprvé v sezoně vyhrál dva zápasy po sobě, ve čtvrtfinále ale nestačil na Rakušana Dominica Thiema a rok zakončí mimo Top 100. Mezi čtyřku nejlepších nepostoupil ani třetí nasazený Němec Alexander Zverev, kterého limitovaly bolesti ramena a s Rusem Karenem Chačanovem uhrál jen tři gamy.
Jack Sock

Zatímco loňskou sezonu Jack Sock zakončil senzačním triumfem na turnaji Masters 1000 v Paříži a při premiéře na na Turnaji mistrů se dostal do semifinále, na rok 2018 bude chtít co nejrychleji zapomenout. alespoň z pohledu singlové kariéry.

Šestadvacetiletý Američan letos odehrál 21 turnajů a zaznamenal na nich pouze 9 výher. Až na poslední chvíli tento týden v Paříži vyhrál poprvé po dvanácti měsících dva zápasy po sobě, když porazil domácího Gasqueta a tuniského lucky losera Jazírího, ve čtvrtfinále ale už nestačil na Dominica Thiema

Bývalý osmý hráč světa Sock s o rok mladším Rakušanem prohrál 6-4 4-6 4-6 a ve světovém žebříčku si nezajistil setrvání v Top 100. Za dva týdny totiž nebude obhajovat semifinále na Turnaji mistrů a jeho bodové konto se výrazně ztenčí. 

Sock je teprve čtvrtým tenistou, který začínal sezonu v Top 10 a zakončí ji mimo Top 100.


Nicméně v Londýně se Sock představí i letos, neboť se kvalifikoval ve čtyřhře s Mikem Bryanem. Se zkušeným krajanem přitom hraje teprve od června, vyhráli však Wimbledon, US Open a dnes v Paříži postoupili do semifinále.

Zvereva trápila bolest ramena a soupeřův box
Thiem v singlovém semifinále narazí vůbec poprvé na Karena Chačanova. Dvaadvacetiletý Rus dnes smetl 6-1 6-2 zdravotně indisponovaného Němce Alexandera Zvereva a podruhé postoupil do semifinále turnaje Masters 1000. V srpnu v něm nestačil v Torontu na Španěla Rafaela Nadala.

Zverev si nechal během utkání ošetřovat pravé rameno, které ho prý bolí celý týden. "Mám za sebou hodiny léčby. Po včerejším zápase to večer i v noci hrozně bolelo, dneska při rozehrání taky, hlavně při podání," uvedl jednadvacetiletý Němec.



Během zápasu měl krátkou debatu se soupeřem. "Říkal jsem mu, že mě bolí rameno, tak ať ten jeho strýc nebo kdo v boxu tolik nevyšiluje. Krapet to přeháněl. Byl jsem bez šance vyhrát, tak jsem mu řekl, ať to trochu zklidní," řekl Zverev.

Chačanov epizodu příliš neřešil. "Když prohráváte, mohou vás nějaký hluk nebo výkřiky ještě víc dožrat. Při zápase se emoce těžko uhlídají. Žádný problém spolu ale nemáme, všechno je v pohodě," uvedl vítěz nedávného Kremlin Cupu v Moskvě Chačanov, kterého čeká boj o největší semifinále.

 

• ATP MASTERS 1000 PAŘÍŽ •
Francie, tv. povrch / hala, 5.444.985 dolarů
páteční výsledky (02. 11. 2018)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Djokovič (2-Srb.) - Čilič (5-Chorv.) 4-6 6-2 6-3
Federer (3-Švýc.) - Nišikori (8-Jap.) 6-4 6-4
Chačanov (Rus.) - A. Zverev (4-Něm.) 6-1 6-2
Thiem (6-Rak.) - Sock (16-USA) 4-6 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
SwissMaestro
"Během zápasu měl krátkou debatu se soupeřem. "Říkal jsem mu, že mě bolí rameno, tak ať ten jeho strýc nebo kdo v boxu tolik nevyšiluje. Krapet to přeháněl. Byl jsem bez šance vyhrát, tak jsem mu řekl, ať to trochu zklidní," řekl Zverev."

Jestli se mu něco nelíbili tak měl Zverev skrečovat. Dokud hrál, soupeř nemohl vědět, že najednou neobživne. Tohle dítě má nosánek hodně nahoru.....zase tak moc ještě nedokázal :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle dítě má nosánek někde mimo galaxii, asi jako kdyby měl na kontě 200 GS :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist