Söderling vyhrál první letošní zápas na turnaji ATP

8. 2. 2010, 19:16
Aktuality 3
Na světovém žebříčku je sice osmý, ale na své letošní premiérové vítězství na okruhu ATP si musel Robin Söderling počkat až do února. Švédský tenista se dočkal v Rotterdamu, kde dnes otočil zápas s Francouzem Serrou.
Robin Söderling

Švéd, jehož začátek sezony poznamenal zraněný loket, vypadl v Čennaí i na Australian Open hned v úvodních kolech a po melbournské porážce se Španělem Granollersem-Pujolem na tři týdny zmizel z okruhu ATP.

S Rotterdamem, kam se přihlásil na poslední chvíli, se Robin Söderling rovněž mohl rozloučit rychle. Třetí nasazený hráč nevyužil v úvodní sadě ani jeden ze dvou brejkbolů a po ztrátě vlastního servisu nakročil jeho soupeř Florent Serra k postupu.

Utkání bylo vyrovnané až do závěru druhého setu, kdy favorit sebral Francouzi poprvé podání, a od té doby už byl Söderling na kurtu pánem. Ve třetí sadě vyhrál pět her za sebou a po 106 minutách zvítězil 4-6 6-4 6-1.

Ještě větší bitvu viděli diváci v zápase mezi Srbem Jankem Tipsarevičem a Němcem Florianem Mayerem. Tipsarevič dlouho tahal za kratší konec, v prvních dvou setech nenašel recept na servis svého soupeře a až v tie-breaku druhé sady dokázal zápas zdramatizovat.

V rozhodujícím dějství ale doplatil na špatné využívání brejkbolů. Mayer se rychle ujal vedení 2-0 a přestože na to Tipsarevič dokázal rychle odpovědět, několik dalších příležitostí promarnil. Utkání tak dospělo do druhé zkrácené hry a v ní už byl úspěšnější Němec, který po téměř třech hodinách zvítězil 6-3 6-7 7-6.

Výsledky - Rotterdam (tvrdý povrch, dotace 1.445.000 euro):
Dvouhra - 1. kolo:
Söderling (3-Švéd.) - Serra (Fr.) 4:6, 6:4, 6:1, Seppi (It.) - Bohli (Švýc.) 6:1, 7:5, Mayer (Něm.) - Tipsarevič (Srb.) 6:3, 6:7 (6:8), 7:6 (8:6).

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Také přeji již jen pohodová utkání a tělíčko ať poslouchá a nezlobí.
Reagovat
smazaný uživatel
By mal zacat hrat riadne a zbierat body lebo po RG pride o 1200 a max. obhaji stvrfinale si myslim cize dost strati a potom padne na priecky nizsie a bude mat tazsie zreby
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist