Söderlinga nezastavil ani Davyděnko. Ve čtvrtfinále končí Murray

2. 6. 2009, 17:00
Aktuality 13
Švédský tenista Robin Söderling je prvním semifinalistou French Open. Přemožitele Rafaela Nadala neporazil ani Nikolaj Davyděnko, Söderling ho porazil hladce 6-1 6-3 6-1.
Robin Söderling

Čtyřiadvacetiletý Robin Söderling se v neděli stal strůjcem jednoho z největších překvapení v dějinách French Open, když vyřadil čtyřnásobného vítěze a světovou jedničku Rafaela Nadala. Šanci na postup do posledních kol si nenechal ujít ani dnes: v souboji s desátým nasazeným Davyděnkem vyhrál první set za pouhých 23 minut 6-1, celkově ztratil jen pět gamů, když soupeři dovolil vyhrát jen deset míčků a nakonec po výhře 6-1 6-3 6-1 postoupil mezi nejlepší čtyři.

"Hned na začátku jsem mohl ztratit podání, ale udržel jsem ho a naopak sebral podání soupeři. Místo 0:2 to tak bylo 2:0 a to mě nakoplo," uvedl Söderling, který svého soupeře znovu ničil forhendem, kterým zahrál od základní čáry 19 ze svých 34 vítězných míčů. "Podle skóre to vypadá jako snadné vítězství, ale bylo těžší, než se zdá," dodal.

Nad výkonem Söderlinga na turnaji žasnul i Davyděnko. Podle něj hraje Švéd lépe než kdykoli předtím. "Hrál hrozně rychle a dobře kontroloval hru od základní čáry. Normálně mu to tak nejde," uvedl Rus. "Když jsem se snažil hrát lépe, on hrál ještě líp. Jenže většinou jsem já hrál špatně. Snažil jsem se to uběhat, ale nejsem Nadal," dodal na adresu světové jedničky.

Söderling je tak prvním Švédem v pařížském semifinále od roku 2000, kdy byl mezi nejlepšími čtyřmi na Roland Garros jeho současný kouč Magnus Norman.

Nyní si o účast ve finále zahraje s Chilanem Fernandem Gonzalezem, který přehrál třetího nasazeného Brita Andyho Murrayho po setech 6-3 3-6 6-0 6-4. I tak je účast ve čtvrtfinále pro Murrayho maximem na Roland Garros.

Gonzalez vylepšil loňské čtvrtfinále a poprvé si v Paříži zahraje o finále. Chilan se Švédem sice prohrál první tři vzájemné souboje, v dalších čtyřech byl ale úspěšnější.

Nejtěžší možný soupeř čeká na českého tenistu Lukáše Dlouhého v semifinále čtyřhry na French Open. Společně s Indem Leanderem Paesem nastoupí proti prvnímu nasazenému páru Nenad Zimonjič/Daniel Nestor.

Srbsko-kanadská dvojice dnes nedala šanci Rusům Igoru Kunicynovi a Dmitriji Tursunovovi a vyhrála po setech 6:4 a 6:2. Rusové se sice v prvním setu dostali do vedení 4:1, poté však prohráli pět gamů za sebou a do utkání už se nedokázali vrátit.

Všechny dnešní zápasy na kurtech areálu Rolanda Garrose začínají minutou ticha za posádku letadla francouzské společnosti Air France, které se v úterý ztratilo nad Atlantikem při letu z Ria de Janeiro do Paříže.

 

Výsledky - French Open - muži (antuka, dotace 16,15 milionu eur):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Gonzalez (12-Chile) - Murray (3-Brit.) 6-3 3-6 6-0 6-4
Söderling (23-Švéd.) - Davyděnko (10-Rus.) 6-1 6-3 6-1

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Nestor, Zimonjič (1-Kan./Srb.) - Kunicyn, Tursunov (Rus.) 6-4 6-2

Junioři:
Čtyřhra - 1. kolo:

Brydolf, Urbánek (Švéd./ČR) - De Greef, Reuter (8-Belg.) 6-2 6-2

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
Aspoňže Samuráj vypadol, teraz už je moja duša spokojná, na ATP mi to je už jedno :) a vo WTA budem hnať Cibulu, no uvidíme...
Reagovat
smazaný uživatel
Moja tip s Gonzom vysiel absolutne, dokonca aj sety ! Bingo ! Máry dohral, uz nacase, mal viac stastia ako rozumu. Sodorling - Gonzales. To je uz velka neznama pre mna, nevyspytatelne. Na Feda zasadne, ako jeho zaryty fanusik, zasadne netipujem. Len fandím !
Reagovat
smazaný uživatel
Ac Federerovi nepreju aby postupoval tak zitra se bude radovat on. Jedinou jeho prekazkou muze byt Del Potro.
Reagovat
a.magerova
Přát nemusíš, hlavně abys měl pravdu :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No...já nevím, ale mně prostě nedá spát to velmi výrazné zlepšení Soderlinga...vždyt dotet nehrál skoro nic, co si o tom myslíte?
Reagovat
Forsberg.Peter
Že je to jeden z nejlepších hráčů na okruhu, hrával už i dřív skvěle, jen ho pak zabrzdilo zranění. patří do Top 10
Reagovat
smazaný uživatel
Jak zítra vidíte Monfilse...? Ja myslim, že Fedexe po boji udolá...
Reagovat
a.magerova
Loni spolu hráli semifinále, takže to vidím kapku jinak :-))
Reagovat
smazaný uživatel
loni to byl ale trosku jiny monfils, ted je zkusenejsi a jeste ve vetsi forme, myslim, ze gael vyhraje
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je pro mě překvapení. Uvidíme, jak to dnes dohraje Murray s Fernandem, každopádně, jestli dnes Murray vypadne, tak bude jeden hráč ve finále big surprise. U Gonzy by to zas až takový surprise nebylo, ale u Soderlinga už o něco víc.
Reagovat
smazaný uživatel
no jo, moje predpoved s koljou nevysla. je to sice stroj, ale u neho zalezi jak se vyspi, kdyz nema den prohrat dokaze s kazdym.
Reagovat
smazaný uživatel
tak ja som tez cakal postup nikolaja a nemyslim ze sa davydenko necitil alebo zle vyspal jednoducho so sodorlingom sa zatial neda hrat este nestretol hraca ktoreho styl by mu vadil mouno by ho rozhodil murray ale ten vypadol snad gonzales uz nan ho nieco vymysli a sodorling bude konecne aj trochu kazit a frenando sa postara akrasne finale
Reagovat
smazaný uživatel
Nikolaj Nikolajevic hral totalne zle. Myslenie asi nechal v hotelovej izbe. Nevyspytatelny hrac. Styri zapasy zahra dobre a potom vypadok !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist