Söderlinga zastavilo zdraví i ve funkci švédského daviscupového kapitána

3. 4. 2023, 19:11
Aktuality 2
Ze zdravotních důvodů odstoupil Robin Söderling z postu daviscupového kapitána švédských tenistů. Bývalý čtvrtý hráč světa a dvojnásobný finalista Roland Garros funkci vykonával od prosince 2019. O jeho rezignaci informovala švédská tenisová asociace.
Profily hráčů
Robin Söderling (© AFP)

Nyní osmatřicetiletý Söderling v roce 2015 ukončil hráčskou kariéru po vleklých zdravotních potížích a čtyřleté absenci na turnajích. Už loni v létě si dal od kapitánských povinností pauzu a letos se měl na lavičku vrátit.

"Zdraví je ale na prvním místě a stojíme za Robinem. Odvedl fantastickou práci a doufám, že ho v budoucnu uvidíme ve švédském tenisu v jiné roli," uvedl generální sekretář národní asociace Christer Sjöö¨.

Söderling se v roce 2009 stal prvním a dlouho i jediným přeožitelem Rafaela Nadala na Roland Garros, na kterém pak prohrál až ve finále s Rogerem Federerem. O rok později výsledek na pařížské antuce zopakoval, v boji o titul podlehl Nadalovi. Jiné grandslamové finále si nezahrál.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
Tenisovy.nadsenec
Robina jsem měl rád, herně velice atraktivní tenis. Z Nadala udělal na FO 2009 malého školáčka. Zajistil tak Rogerovi FO.smile

Jaké zdravotní problémy? Vím, že v minulosti trpěl i psychickými problémy.

Přeji úspěšné uzdravení.
Reagovat
Walda58
Stockholm - Čtyři roky bojoval švédský tenista Robin Söderling s mononukleózou a následnými zdravotními patáliemi. Ve středu svůj souboj vzdal a oznámil oficiální konec kariéry. na aktuálně cz
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist