Souboj Argentinců vyhrál Del Potro

16. 10. 2008, 16:58
Aktuality 7
ATP MADRID - Argentinský tenista Juan Martin del Potro potvrdil vynikající formu z druhé poloviny sezony a hladce postoupil do čtvrtfinále turnaje Masters v Madridu. V dnešním utkání nedal šanci svému krajanovi a obhájci titulu Davidu Nalbandianovi. Přemožitel Tomáše Berdycha vzdoroval dvacetiletému mladíkovi pouze v první sadě, v druhé už jasně slavily úspěch tvrdé údery Del Potra.
Juan Martin del Potro

Ve čtvrtfinále už je také turnajová čtyřka Andy Murray. Finalista US Open sice nezačal zápas nejlépe a jeho soupeř Marin Čilič podával za stavu 5-4 na výhru v prvním setu, od té doby už se ale začal prosazovat favorizovaný Brit. Ten si ve druhém setu vybral jediný slabší moment, když nedokázal při svém podání dotáhnout do vítězného konce vedení 5-3, v tie-breaku už ale zvrat nepřipustil a zvítězil 7-5 7-6.

Britovým čtvrfinálovým soupeřem bude překvapivě Francouz Gael Monfils. Dvaadvacetiletý Francouz dokázal odvrátit sedm z osmi brejkbolů proti osmému hráči světa Andymu Roddickovi a vyhrál tak už třetí ze čtyř vzájemných duelů. Američanovi nepomohlo ani 13 es k tomu, aby v Madridu poprvé překonal 3. kolo a přiblížil se Turnaji mistrů.

Velmi komplikovanou cestu do čtvrtfinále měl dnes Francouz Gilles Simon. Ten v souboji s americkým kvalifikantem Gineprim prohrál první set v tie-breaku poté, co využil jen jeden ze šesti brejkbolů. Ve druhé sadě už byl úspěšnější a vynutil si tak třetí set. V něm dokázal svému soupeři prolomit podání, Ginepri mu to ovšem oplatil a už podruhé v utkání se musel set rozhodnout v tie-breaku. V něm Simon odvrátil dva Ginepriho mečboly a po více než dvou a půl hodinách zvítězil 6-7 6-4 7-6.

Turnaj už skončil také pro nasazenou desítku Stanislase Wawrinku. Švýcarský tenista usilující o vstupenku na Turnaj mistrů, dnes podlehl domácímu Felicianu Lopezovi dvakrát 4-6. Skvěle servírující Španěl nedal soupeři žádnou šanci k prolomení podání a stejně jako před rokem postoupil do čtvrtfinále. Loni Lopeze zastavil Federer, letos se levoruký tenista může o postup utkat znovu se světovou jedničkou, nyní ovšem s krajanem Nadalem. Ten musí nejdříve zvládnout duel s Gasquetem.

Výsledky - Madrid:
Dvouhra - 3. kolo:
A. Murray (4-Brit.) - Čilič (Chorv.) 7-5 7-6(2)
Del Potro (9-Arg.) - Nalbandian (7-Arg.) 6-4 6-2
Monfils (Fr.) - Roddick (8-USA) 6-4 3-6 6-3
F. Lopez (Šp.) - Wawrinka (10-Švýc.) 6-4 6-4
Simon (Fr.) - Ginepri (USA) 6-7(6) 6-4 7-6(6)

Čtyřhra - 2. kolo:
Andujar, Granollers (Šp.) - Dlouhý, Vízner (3-ČR) 6-1 3-6 10-7

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
skott
Vyborny zapas, ve kterem Nalba nebyl o moc horsi, ale male zavahani na zacatku kazdeho setu Del Potro vyuzil.Navic ani druhy servis mu moc nesel.Roger - Del Potro to bude lahudka!
Reagovat
smazaný uživatel
Nezakřikni to, Roger tam ještě není.
Jinak v tom Argentinském derby bylo také důležité, že Del Potra vždy podrželo první podání, když bylo třeba..při odvracení brejkbolů atd..
Reagovat
skott
jeste navyhral, to je fakt, ale i kdyz mam Tsongu docela rad tak konfrontace Roger Del Potro by byla daleko lepsi.Presne jak rikas Del Potro serviroval o neco lepe a dokazal drzet tempo s Nalbym i od zakladni cary.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger tam ani nebude !!! Jo ho dneska vyflaka ve 2 nebo 3 setech ;)
Reagovat
skott
Pokud si videl Tsongu v o kolo driv, tak tomu snad ani sam neveris.Spanel si ho vodil po kurtu jak chtel, Tsonga to obratil silou vule, kdyz Granollers podaval na vitezstvi.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, souhlas, na Del Potra s Federerem bych se taky moc těšil :-) Tak snad to dnes Roger zvládne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist