Souboj Češek vyhrála Hradecká, konečně porazila Benešovou

26. 4. 2011, 17:23
Aktuality 4
Lucie Hradecká se v Barceloně dočkala prvního vítězství nad svou krajankou Ivetou Benešovou. V katalánské metropoli postoupila do 2. kola po výhře 6-4 6-4. Kolaps na servisu předvedla Barbora Záhlavová-Strýcová, jež podlehla domácí Pousové.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká nastoupila proti o tři roky starší Ivetě Benešové už potřetí v kariéře. V předchozích duelech se radovala její fedcupová spoluhráčka, v Barceloně ji ale Hradecká konečně zdolala.

Benešová musela už v úvodním setu odvracet sedm brejkbolů, z nichž Hradecká dva využila. V následující sadě měla víc příležitostí k prolomení servisu sedmá nasazená Benešová, která však všechny příležitosti promarnila. Její soupeřce stačil jediný brejkbol, aby potřetí v utkání sebrala Benešové podání, a za hodinu a půl se Hradecká radovala z výhry 6-4 6-4.

Další soupeřkou české tenistky bude Gisela Dulková z Argentiny. Vítězka letošního turnaje v Acapulku měla v prvním kole práci s japonskou veteránkou Kimiko Dateovou-Krummovou, která většinu zápasu tahala za kratší konec, ale ani za nepříznivého stavu se nevzdávala. Dulková celkem pětkrát přišla o podání, za hodinu a půl ale soupeřku porazila 7-5 6-4.

Pouze jeden game z devíti si dnes na servisu udržela Barbora Záhlavová-Strýcová. Jen díky pěti úspěšným brejkům neodešla z duelu se Španělkou Laurou Pousovou s ostudným debaklem a prohrála dvakrát 3-6. 

Plzeňská rodačka přitom nedávno svedla vyrovnanou bitvu se světovou jedničkou Wozniackou a minulý víkend pomohla své zemi k postupu do finále Fed Cupu, když po boku Benešová vyhrála rozhodující čtyřhru proti Belgičankám, první letošní zápas na evropské antuce se však Záhlavové-Strýcové vůbec nepovedl.

Po premiérovém triumfu ve Fesu na antuce dál řádí Alberta Briantiová. Třicetiletá Italka v Barceloně neměla slitování s třetí nasazenou Bulharkou Cvetanou Piroňkovovou, kterou smetla 6-1 6-2. O čtvrtfinále si zahraje s Američankou Lepchenkovou.

Výsledky - Barcelona (antuka, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Hradecká (ČR) - Benešová (7-ČR) 6:4, 6:4, Pousová-Tiová (Šp.) - Záhlavová-Strýcová (9-ČR) 6:3, 6:3, Briantiová (It.) - Pironkovová (3-Bulh.) 6:1, 6:2, Lučičová (Chorv.) - Makarovová (4-Rus.) 7:6 (7:4), 6:3, Erraniová (5-It.) - Torrová-Florová (Šp.) 6:1, 6:0, Hercogová (Slovin.) - Hamptonová (USA) 6:4, 7:5, Dulková (Arg.) - Dateová-Krummová (Jap.) 7:5, 6:4, Lepchenková (USA) - Baltachaová (Brit.) 6:7 (3:7), 6:1, 6:2, Razzanová (Fr.) - Llagosterová (Šp.) 7:5, 6:4. 

Čtyřhra - 1. kolo:
Grandinová/Uhlířová (3-JAR/ČR) - Klepačová/Savčuková (Slovin./Ukr.) 7:6(5), 1:6, 10:8.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Výborně Lucka,zažívá skvělý rok a ještě neřekla poslední slovo.Moje předpověď že do konce roku v TOP40 je více než reálná,ona však bude ještě dále.
Reagovat
kohlik
Lucka by mohla dojít daleko.
Reagovat
smazaný uživatel
... anebo naopak prohrát už s Giselou Dulko. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
může to celé vyhrát.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist