Soudní spor o péči o syna stále v řešení. Azarenková přijde i o Australian Open

8. 1. 2018, 01:23
Aktuality 23
Bývalá světová jednička Viktoria Azarenková přijde o další turnaj, tentokrát oblíbené Australian Open, kde v letech 2012 a 2013 získala své jediné dva grandslamové vavříny. Na vině je stále probíhající soudní spor o péči o syna, kvůli němuž Běloruska nehrála od loňského Wimbledonu a nechce opustit Kalifornii.
Profily hráčů
Viktoria Azarenková

Viktoria Azarenková měla v sezonách 2014 a 2015 problémy s chodidlem, ale do své nejlepší formy se po zdravotních trablích dokázala vrátit, když před dvěma lety triumfovala v Brisbane, Indian Wells a Miami. Předloňskou sezonu zakončila skrečí na French Open a s vynikající bilanci 26 výher a pouhých tří porážek. V červenci oznámila, že kariéru přerušuje kvůli těhotenství.

V prosinci porodila syna Lea a chystala návrat na kurty. První vystoupení po porodu absolvovala v červnu na trávě na Mallorce a poté se představila ještě ve Wimbledonu, kde skončila v osmifinále.

Mezitím se rozešla se svým partnerem a otcem dítěte a od nejslavnějšího turnaje světa kvůli soudnímu sporu o péči o syna nehrála. Přišla tak o grandslamové US Open i zbytek loňského roku.

A soudní spor stále nemá konce. Azarenková měla v plánu letošní sezonu zahájit v Aucklandu, do novozélandské metropole však odcestovat nemohla. V Kalifornii musí zůstat, aby mohla být se synem (vycestovat s ním nesmí), ještě minimálně dva týdny, a proto se neobjeví ani na úvodním grandslamu sezony Australian Open.

"Situace Viktorie je nešťastná. Letošního Australian Open se nezúčastní a přijde tak o svůj nejoblíbenější turnaj. Do Melbourne se chce v příštím roce určitě vrátit," řekl ředitel turnaje Craig Tiley.

Azarenkové v současnosti patří 209. příčka v žebříčku WTA. Běloruska coby vítězka ročníků 2012 a 2013 a bývalá světová jednička obdržela od pořadatelů australského grandslamu divokou kartu, kterou ovšem nevyužije. Volnou vstupenku do hlavní soutěže nakonec dostane Ajla Tomljanovičová.

Mimo Azarenkové nebudou letos v Melbourne startovat obhájkyně titulu Serena Williamsová, Timea Bacsinszká, pětinásobný finalista Andy Murray ani Kei Nišikori.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

23
Přidat komentář
brixner
To se nejdřív hopsá a pak to kouká!
To vůbec není profesionální todlencto!
Mělo by se na to hledět víc tak nějak politicky!
Reagovat
FulnekUltras
s ušáky nejlíp ani nešukat
Reagovat
misa
A co s rusáky?
Reagovat
FulnekUltras
pre nás východniarov je to oveľa bezpečnejšie
Reagovat
baggik
Napadá mě otázka kdo tam letos vůbec bude hrat.
Reagovat
Krisboy
Domácí junioři a juniorky :)
Reagovat
Fandina
Maminek tam asi moc nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to mrzutý. :( Když si vzpomenu, že Vika se v první půlce roku 2016 vrátila do své nejlepší formy... Pak sice na antuce byla zraněná a nevím, jestli by jela do Ria, ale i tak mohla mít skvělou sezonu. Místo toho o ní přišla, o tu další prakticky taky a bůhví, jak to bude letos. Věřím tomu, že má ze syna radost a obětuje mu všechno, ale z pohledu kariéry je to prostě strašná škoda. Takové věci se musí hodně zvažovat a plánovat. Tady k tomu asi nedošlo a podle toho to dopadlo... :(
Reagovat
PetaM
Třeba praskl kondom, nikdy nevíš :)

A ani nevím, jestli tenistky můžou brát antikoncepci. Bůh ví, kolik "dopingu" v tom je :D
Reagovat
jackiec
radši hekej u soudu než na kurtech, tak nespěchej
Reagovat
George_Renel
Některá špatná rozhodnutí, a těch o volbě partnera se to týká tuplem, dokáží ovlivnit člověka na celý život. Azarenková taková udělala dvě.....
Reagovat
Frick
Že se ti nepovedlo zjistit ještě před založením rodiny, že je to ultra-mega píčus.
Reagovat
blixa
Tomu chlapci půjde o mimosoudní vyrovnání, na což Vika zřejmě nechce přistoupit. Tak teď oba krmí právníky ...
Reagovat
Fandina
Je to děs. Myslím si, že Vika mohla ještě něco vyhrát. Ale třeba k tomu ještě dojde. Uvidíme.
Reagovat
lars
vsak chce asi vyhrat u soudu :)
Reagovat
Fandina
lepší na kurtu než u soudu
Reagovat
Marduch
Kdo ví, co měla s tim pánem od začátku za plány..
Reagovat
fujtajblick
co měl ten pán za plány s Vikou
Reagovat
blixa
Obrat ji o poslední dolar ?
Reagovat
George_Renel
Kdyby nebyla hloupá a při nechtěla hned potají dělat ze syna Bělorusa, možná v těch problémech nebyla.
Reagovat
a.magerova
Tak tak... anebo, kdyby rodila v Bělorusku, tak má těch problémů asi taky míň.
Reagovat
horska.kraslice
No jo, asi chtěla dítěti usnadnit život a dopřát mu automatické občanství USA. A tyhle vedlejší důsledky nedomyslela.
Reagovat
Fandina
Asi tak.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist