Sousa si na domácí půdě v Estorilu došel pro první trofej z antuky

6. 5. 2018, 18:03
Aktuality 0
ATP ESTORIL - Joao Sousa proměnil své jubilejní 10. finále na okruhu ATP ve 3. titul. Devětadvacetiletý Portugalec vyhrál domácí turnaj v Estorilu, když porazil 2-0 na sety amerického mladíka Francise Tiafoea a získal premiérovou trofej z antuky.
Profily hráčů
Joao Sousa (© Millennium Estoril Open)

Joao Sousa získal své dva tituly z okruhu ATP na tvrdém povrchu v halách v Kuala Lumpur 2013 a Valencii 2015. Na antuce ve finále čtyřikrát prohrál.

Antukového triumfu se devětadvacetiletý Portugalec dočkal až dnes na domácí půdě v Estorilu. Sousa po třech náročných třísetových duelech zvládl finálový souboj s Francisem Tiafoem, kterého porazil 6-4 6-4.

68. hráč světového žebříčku Sousa si dnes zahrál ve svém 10. finále a zaznamenal v něm 3. titul.

"Jsem moc šťastný, že jsem dokázal zvítězit před domácími fanoušky. Je to skvělý pocit," řekl první domácí šampion Sousa.

Dvacetiletý Američan Tiafoe hrál ve finále podruhé v kariéře a poprvé na antuce. Na únorový triumf z Delray Beach ale nenavázal.

"Každá porážka bolí. Ale když se podívám pár dní dozadu, tak už jsem tu po prvním kole nemusel být. Takže z tohoto pohledu musím být spokojený," připomněl Tiafoe první kolo, v němž zdolal krajana Sandgrena po téměř tříhodinovém boji a odvrácení tří mečbolů.

• ATP 250 ESTORIL •
Portugalsko, antuka, 561.345 dolarů
nedělní výsledky (06. 05. 2018)
• Dvouhra - finále •
J. Sousa (Portug.) - Tiafoe (USA) 6-4 6-4
• Čtyřhra - finále •
Edmund/Norrie (Brit.) - Koolhof/Sitak (Niz./N. Zél.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist