Sousa ve Valencii vybojoval svůj druhý titul

1. 11. 2015, 21:58
Aktuality 14
ATP VALENCIA - Až čtvrté finále v této sezoně proměnil Joao Sousa v první letošní a celkově druhý titul na okruhu ATP. Šestadvacetiletý Portugalec vyhrál halový turnaj ve Valencii, když ve finále otočil nepříznivý vývoj proti domácí nasazené dvojce Robertu Bautistovi.
Joao Sousa a Roberto Bautista

Joao Sousa letos prohrál finále v Ženevě, Umagu i Petrohradu, dnes ve Valencii ale přeci jen čekání na první titul v sezoně ukončil. Přestože s domácím favoritem Robertem Bautistou, s nímž prohrál čtyři z pěti vzájemných duelů, prohrával 3-6 a 1-3, vývoj otočil a zvítězil 3-6 6-3 6-4.

"Nepovedlo se mi dostat se do zápasu tak, jak jsem chtěl. Roberto hrál velmi solidně. Když jsem byl v druhém setu brejk dole, rozhodl jsem se změnit svou taktiku. A teď jsem šťastný, že jsem sezonu zakončil tímto vítězstvím," řekl Sousa po svém posledním turnaji v sezoně. "Předchozích pět finálových zápasů jsem prohrál, takže jsem byl připravený dát do zápasu všechno," dodal 48. hráč světa.

Šestadvacetiletý Portugalec ve svém celkově sedmém finále vybojoval druhou trofej. Tu první slavil předloni v malajsijském Kuala Lumpur. Dnes vyhrál 38. v sezoně, což je jeho nové maximum.

Sedmadvacetiletý Bautista, který ve včerejším semifinále odvrátil šest mečbolů proti Američanu Johnsonovi, prohrál druhé finále během osmi dnů. Minulou neděli nestačil v Moskvě na Chorvata Marina Čiliče. Ve sbírce má tituly z Hertogenbosche a ze Stuttgartu, kde triumfoval v loňské sezoně.

"Dnes jsem hrál velmi dobře, vyhrál jsem set a vedl jsem 3-2 a měl jsem gamebol na 4-2. Bohužel moje intenzita šla od té chvíle dolů a ve třetím setu jsem byl už hodně unavený. Poslední dva zápasy jsem dokončil pozdě večer a před týdnem jsem byl ještě v Moskvě. A to samozřejmě ovlivnilo můj dnešní výkon," řekl Bautista.

• ATP 250 VALENCIA •
Španělsko, tv. povrch / hala, 537.050 eur
nedělní výsledky (01. 11. 2015)
• Dvouhra - finále •
Sousa (Portug.) - Bautista (7-Šp.) 3-6 6-3 6-4
• Čtyřhra - finále •
Butorac/Lipsky (USA) - F. López/Mirnyj (4-Šp./Běl.) 7-6(4) 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
Lunej..
jedeme. :)
Reagovat
Lunej..
To jsem ani netušila, že Mikuláš hrál s Isnerem zápas přes 11.00 hodin, to muselo být hrozný i když měli přestávky :)
Reagovat
janek_da
Ani na záchod je nepustil. Jinak by to bylo ještě delší.
Reagovat
Herbert_Hoover
Já jsem čekal něco jako..

"Ani na záchod je nepustil, jinak by vyhrál Mahut" :)))
Reagovat
Fandina
Gratulka sympošovi. Herně ho tak nesleduji, ale je to sympaťák. Gratulace!!!
Reagovat
janek_da
Grat Joao. Pro mě jeden z nejoblíbenějších hráčů. Samozřejmě kromě No1eho, Andyho, Rogera a Rafy.

V každém zápasu se snaží hrát naplno.
Reagovat
Herbert_Hoover
Ale v každém zápase zahazuje strašně moc šancí, to mě na něm štve. :)
Reagovat
makro99
Fakt? Viděls ho už hrát?
Reagovat
janek_da
v každém ne :D Ale často jo.
Reagovat
makro99
aha, takže něco jako...Kafelnikov?
Reagovat
janek_da
Jsem odpovídal na tvoji otázku, jestli jsem ho viděl hrát. Neviděl jsem ho v každém zápase. Ale když jsem ho viděl, tak se snažil.
Reagovat
makro99
to sem pochopil; ale nemoh sem se rozhodnout, jestli původní informace je sarkasmus směrem k hráči či směrem k uživateli :) ale jestli se opravdu snažil, pak je vše průzračné jako křišťál a je to prostě poctivej antukářskej sympoš...
Reagovat
janek_da
Chápu. Může to tak znít. Ne fakt Joaovi fandím.

Mám ho v kategorii se Seppim, Nieminenem (ten už končí), nešťastníkem Bakerem, Benetkou, možná i Andrejem Kuznecovem.
Reagovat
makro99
Pro mě je to, na to jak je vysoko, úplně utajenej hráč, navíc exotický Portugalsko.. takže si představuju něco jako Pablo Cuevas. Ale jestli je to kategorie Seppi, tak pak mám pochopení - to je snad jedinej hráč, kterej mě neirituje, když hraje proti našim - působí úplně nerivalitně, úsměv, decentní pěst.. skoro jako Lucka :) Ale ta hrana je tenká, Jarko už na mě zase vždycky působil malinko nudně...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist