Španěl López překonal Federera, hraje na 66. grandslamu v řadě

3. 7. 2018, 16:26
Aktuality 11
Překonat v čemkoli švýcarského tenistu Rogera Federera není snadné. Felicianu Lópezovi se to ale podařilo. Španělský tenista dnes ve Wimbledonu nastoupil k rekordnímu 66. grandslamovému turnaji v řadě.
Profily hráčů
Feliciano López

"Když jsem slyšel, že se můžu dost před Rogera, tak jsem si říkal, jo, tak to je dobré. Je to jenom číslo, ale jsem na tu sérii pyšný. Není to o počtu odehraných grandslamů, ale o patnácti letech, co se držím ve špičce," řekl šestatřicetiletý López.

Aktuálně 36. hráč žebříčku López hraje grandslamy nepřetržitě od Roland Garros v roce 2002. "Nikdy jsem nebyl vážně zraněný. Je to i o technice úderů. Hraju jednoduše, žádné dlouhé výměny, což je důležité, a pořád mě to baví," uvedl.

Na otázku, jestli má speciální jídelníček, odpověděl, že ne. Spořádá všechno, jí hodně a zdravě. "Nepiju kolu, mléko a chleba jen občas, jinak všechno," řekl López a konstatoval: "A pořádně se starám o tělo, což se před dvaceti lety tolik nedělalo."

V prvním kole v All England Clubu navíc potvrdil, že patří mezi kvalitní hráče na trávě, a Argentince Federica Delbonise porazil ve třech setech 6-3 6-4 6-2. Ve druhém už to bude mít s jeho pátým nasazeným krajanem Juanem Martínem del Potrem těžší.

Český tenista Tomáš Berdych odehrál od US Open 2003 do Wimbledonu 2016 dvaapadesát grandslamových turnajů v řadě a v tabulce je sedmý. Letos ale bývalý finalista Wimbledonu v Londýně kvůli zranění zad chybí.

Komentáře

11
Přidat komentář
ttopi
Tak ať si to užije no.

Jeho problém je v tom, že jeho výsledky nedosahují ani 10% výsledků Federera. Pokud by v turnajích chodil daleko, tak jako po celé roky Roger, určitě by jeho tělo bylo unavenější a možná by i něco vynechal.

Tohle jsou teda rekordy...
Reagovat
Stan_Borowitz
Náhodou jednou Rogera málem porazil. A Rafu vypráskal dokonce čtyřikrát.
Reagovat
ttopi
To je hezký (dík za pozitivní statistiku pro Federera v zápasech vůči Lopezovi, vůči Nadalovi :D). Já proti němu nic nemám, jen mi to nepřijde vhodná statistika k porovnání s RF :-)
Reagovat
com
tak tak, nemusi byt Federer vsude prvni
Reagovat
Herbert_Hoover
Až na malý detail..Feli, už nejsi ve špičce..ale pořád jsi schopen elitu přivést do nesnází, obzvlášť na travisku. :) A za ten rekord respekt. :)
Reagovat
Krisboy
On myslel "širší" špičku. V té úplné, skutečné, nebyl nikdy :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak aktuálně je oficiálně na 70. příčce žebříčku..to já už nepovažuju ani za šírší špičku. :) pro mě je špička zhruba top 20, samozřejmě ta desítka je taková magická, ale Feli byl nejlépe na 12. pozici a to už nemusí být takový rozdíl. :) Takže můžu říct, že v určitý moment dosahoval kvality úplné špičky. Samozřejmě tráva mu otevírá vrata dokořán, uvidíme, jestli je stále schopna jeho výkony odpálit do jiné galaxie. Dvakrát Kyrgios, to je pech na los, ale stejně jsem od něj minimálně ve Stuttgartu čekal víc.
Reagovat
Krisboy
"Nikdy jsem nebyl vážně zraněný. Je to i o technice úderů. Hraju jednoduše, žádné dlouhé výměny, což je důležité, a pořád mě to baví"

To je ono, technika úderů, jednoduchost, přirozenost.

Každopádně gratuluju, to je výkon nevídaný.
Reagovat
a.magerova
Tohle překonání tohohle klučíka mi nevadí... ;-)
Reagovat
Lasicka
Co to meleš za hovna, proč by Ti to mělo vadit?
Reagovat
a.magerova
Moje věc.... :-P
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist