Španělé ani Argentinci první mečbol neproměnili

20. 9. 2008, 19:22
Aktuality 1
Američtí tenisté udrželi naději na postup do finále Davisova poháru. Obhájci titulu snížili stav semifinále se Španělskem na 1-2, když dnes na madridské antuce vyhráli čtyřhru. O prvním finalistovi se dnes nerozhodlo ani v Buenos Aires - ruští deblisté Kunitsyn s Tursunovem vyhráli pětisetovou bitvu nad Nalbandianem a Caňasem.
Mike Bryan a Mardy Fish

O finalistech letošního ročníku Davis Cupu se mohlo rozhodnout už dnes, ale Španělé ani Argentinci ve čtyřhře domácího prostředí nevyužili.

Při absenci zraněného Boba Bryana nastoupil za Američany po bok jeho dvojčete Mikea Mardy Fish a společně v pěti setech udolali Feliciana Lopeze s Fernandem Verdaskem.

Po výhře hostující dvojice 4-6 6-4 6-3 4-6 6-4 může Španělům rozhodující třetí bod v neděli zajistit světová jednička Rafael Nadal, kterou čeká utkání s Andym Roddickem. Antukový specialista na svém oblíbeném povrchu z posledních 116 utkání prohrál pouze dvakrát. Roddick však v pátek dokázal potrápit Davida Ferrera a proti Nadalovi, který ve svém duelu proti Querreymu ztratil set, rozhodně bez šancí není.

Pokud by nejlepší antukář posledních let neuspěl, rozhodovalo by se v zápase mezi Davidem Ferrerem a Samem Querreym.

Vítězové se ve finále utkají buď na půdě Argentiny nebo Ruska. Ani v Buenos Aires ale domácí tenisté první mečbol neproměnili.

Naději ruskému týmu udržela v pětisetové bitvě trvající tři hodiny a 36 minut dvojice Igor Kunicyn a Dmitrij Tursunov. Na antuce v Buenos Aires si poradili s Davidem Nalbandianem a Guillermem Caňasem, které porazili 6-2 6-1 6-7 3-6 8-6. Nalbandian tak v Davis Cupu na domácí půdě  poprvé po sedmnácti zápasech prohrál.

Svůj tým ale může poslat do finále v zítřejším zápase proti Davyděnkovi. Favoritem utkání bude domácí tenista, protože ruského soupeře v osmi vzájemných duelech pětkrát porazil. Argentina navíc v posledních 12 domácích daviscupových kláních ani jednou neprohrála.

Pokud Davyděnko zvítězí, bude rozhodovat zápas mezi Juanem Martinem del Potrem a Igorem Andrejevem.

Davis Cup - semifinálové výsledky:

Španělsko - USA 2-1 ... po sobotní čtyřhře
Nadal - Querrey 6:7 (5:7), 6:4, 6:3, 6:4
Ferrer - Roddick 7:6 (7:5), 1:6, 2:6, 6:4, 8:6
Lopez/Verdasco - M. Bryan/Fish 6:4, 4:6, 3:6, 6:4, 4:6

Argentina - Rusko 2-1 ... po sobotní čtyřhře
Nalbandian - Andrejev 7:6 (7:5), 6:2, 6:4
Del Potro - Davyděnko 6:1, 6:4, 6:2
Nalbandian/Caňas - Kunicyn/Tursunov 2:6, 1:6, 7:6 (11:9), 6:3, 6:8

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Safinka vyhrála a k NUMERO DUE chybí jenom 100 bodů !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist