Španělé chtějí udržet Moyu ve funkci kapitána

21. 9. 2014, 19:07
Aktuality 6
Španělský tenisový svaz by rád udržel bývalou světovou jedničku Carlose Moyu na místě kapitána daviscupového týmu, přestože pětinásobní vítězové soutěže pod jeho vedením poprvé po 18 letech sestoupili ze Světové skupiny. Moyá sice tento týden oznámil, že hodlá ve funkci skončit, vedení svazu mu ale chce nabídnout novou dvouletou smlouvu.
Profily hráčů
Carlos Moya

"Moyá nás donutil uvědomit si, v čem tkví problémy našeho týmu, a my mu chceme dát šanci, aby naše družstvo minimálně další dva roky budoval," uvedl předseda svazu José Luis Escaňuela. "Doufám, že si své rozhodnutí ještě promyslí," dodal.

Osmatřicetiletý Moyá tento týden řekl listu El País, že nechce smlouvu, kterou měl podepsanou jen na letošní rok, prodlužovat. Vítěz Roland Garros z roku 1998 se musel v sezoně obejít bez zraněných hvězd Rafaela Nadala a Davida Ferrera a další hráči nebyli podle něho schopni nebo ochotni převzít odpovědnost.

"Ze všech ostatních hráčů z první stovky jsem kvůli zranění nebo chybějící motivaci mohl spoléhat jen na Marcela Granollerse a Roberta Bautistu," řekl Moyá.

Španělsko po porážce ve finále Davis Cupu v Praze v roce 2012 hrálo dvakrát o záchranu. Letos tým duel v Brazílii nezvládl a baráž prohrál 1:3.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
babolat.cz
a proč ne? Navrátil by s "C" ani nenastoupil. NAvrátil by trenéra Španělska dělal jenom tehdy, kdyby hrál Rafa s Davidem a v deblu Granollers-Lopez.
Reagovat
smazaný uživatel
má právo na to odejít, vyhrál 2 tituly a piplat se znovu s mladejma...
Reagovat
smazaný uživatel
Mě by spíš zajímalo, až skončí Jarda, kdo bude poněm kapitánem :)
Reagovat
smazaný uživatel
nejspíš nějakej náš bývalej tenista. Nebo nedejbože tenistka :) ale to snad ani nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
s akymi mladymi?,ved v spicke je Nadal asi druhy najmladsi po Bautistovi Agutovi,aby nedopadli ako Svedi
Reagovat
smazaný uživatel
Mluvím o Navrátilovi.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist