Španělé Medinaová a Verdasco otočili zápas proti Austrálii

1. 1. 2012, 22:24
Aktuality 1
HOPMAN CUP - Také druhý duel na 24. ročníku Hopmanova poháru musela rozhodnout až závěrečná čtyřhra. Z výhry a prvního bodu v boji o finále se nakonec radovali Španělé Medinaová a Verdasco, kteří porazili domácí Austrálii.
Fernando Verdasco a Anabel Medinaová

Souboj domácí Austrálie se Španělskem začal až v pokročilých odpoledních hodinách, a jelikož tenisté svedli tři třísetové bitvy, hrálo se takřka až do půlnoci.

V úvodním zápase dvouhry žen uspěla reprezentantka Austrálie Jarmila Gajdošová, která po setech 6-3 3-6 6-3 zdolala Anabel Medinaovou a vyhrála už čtvrtý vzájemný duel v řadě. Španěly vrátil do hry Fernando Verdasco, který v premiérovém zápase na Hopman Cupu porazil v prvním vzájemném měření sil bývalou světovou jedničku Lleytona Hewitta. Verdasco sice v rozhodujícím setu ztratil vedení 4-1, zápas ale ukončil brejkem a zvítězil 6-3 3-6 7-5.

Rozhodnout tak musela až čtyřhra, před kterou následovala téměř hodinová pauza. Zápas byl vyrovnaný a vyvrcholil super tie-breakem. Austrálie v něm měla mečbol, Verdasco ho však odvrátil a Španělsko nakonec vyhrálo 6-3 3-6 11-9.

"Hráli jsme 2 hodiny mého singlu, 2 hodinu jeho (Verdaskova) singlu a pak ještě smíšená čtyřhra. Bylo to opravdu moc těžké," komentovala vydřený bod Medinaová, jež si na Hopamn Cupu zahrála už v roce 2007. Tehdy byla s Tommym Robredem ve finále.

"Fernando dnes zahrál skvělý úder, byl to myslím míček zápasu. Jsme teď velmi šťastní. Omlouváme se fanouškům, ale jsme rádi, že tu můžeme vyhrát," dodala zkušená Španělka.

"Smíšenou čtyřhru jsem hrál dosud jen dvakrát a pokaždé jsem prohrál. Takže dnes je to pro mě první výhra v mixu," chlubil se Verdasco. "Jsem rád, že jsem zpátky Austrálii, po semifinále na Australian Open 2009 je to pro mě speciální místo. Zítra ráno musím zase trénovat, nemohu si vzít den volna. Ale na kurty půjdu brzy ráno a pak půjdeme slavit na pláž," prozradil osmadvacetiletý Španěl, který je v Perthu poprvé a tak se těší také na prohlídku místních památek. 

"I přes prohru se teď cítím dobře. Zítra máme den volna, což je především pro tělo příjemné. V úterý večer hrajeme proti Francii, takže se už moc těším" řekl Hewitt. "Je těžko prohrát takový zápas, měli jsme dnes i trochu smůlu. Ale na mečbol zahrál Fernando skvělý servis," dodal Hewitt.

Zítra jsou na programu úvodní zápasy ve skupině A. České tenisty Petru Kvitovou a Tomáše Berdycha čekají Bulhaři Pironkovová a Dimitrov, ve druhém utkání hrají Američané s Dány.

Boje ve skupině B budou pokračovat v úterý; nejprve se Španělsko utká s Čínou, večer pak Austrálie s Francií.

- HOPMAN CUP v PERTHU -
(Austrálie, tv. povrch)
nedělní výsledky (01. 01. 2012)

Skupina B:
Austrálie - Španělsko 1-2
Gajdošová - Medinaová 6-3 3-6 6-3
Hewitt - Verdasco 3-6 6-3 5-7
Gajdošová/Hewitt - Medinaová/Verdasco 6-3 3-6 9-11

Tabulka:
1. Francie 1 1 0 2:1 1
1. Španělsko 1 1 0 2:1 1
3. Austrálie 1 0 1 1:2 0
3. Čína 1 0 1 1:2 0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Spíš byla smůla, že Hewitt takhle podělal singla. Ve 3. setu prohrával 1-4, 0-30 na vlastním servisu, srov nal na 4-4, byl i lepším hráčem a za stavu 5-6 a 40-30 udělá 2 dvojchyby a jednu chybu ve výměně.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist