Španělé prvními semifinalisty, Bryanové USA postup nezajistili

12. 4. 2008, 23:11
Aktuality 1
Prvními semifinalisty letošního ročníku Davisova poháru se stali tenisté Španělska. Dnes vyhráli deblový maraton a v září budou buď hostit obhájce titulu Američany nebo zavítají na půdu Francie. Tým USA totiž dnes postupový bod získat nedokázal - bratři Bryanové podlehli dvojici Clemént/Llodra.
Feliciano López a Fernando Verdasco vyhráli pětisetový maraton a poslali Španělsko do semifinále

Prvními semifinalisty Davisova poháru se stali španělští tenisté, kteří získali potřebný třetí bod v dramatické čtyřhře. Fernando Verdasco a Feliciano López zvítězili v Brémách nad dvojicí Philippů Kohlschreiberem a Petzschnerem v pěti setech po čtyřech hodinách a 45 minutách. Poslední sadu vyhrál hostující pár 12:10. Zítra tak mohou kapitáni dát šanci jiným hráčům, než nahlásili - Španěl Emilio Sanchez však zřejmě nechá opět hrát Nadala a Ferrera, domácí Patrik Kuhnen nejspíše na kurt pošle Michaela Berrera, který si v této soutěži zahrál dosud pouze jedinkrát - s Korejcem Woong-Sun Junem prohrál 1-2.

Španělé se v zářijovém semifinále utkají s vítězem duelu mezi USA a Francií, v němž američtí obhájci titulu vedou po druhém dnu už jen 2-1. V dnešní čtyřhře zaváhali nejlepší deblisté světa Bob a Mike Bryanové, proti kterým se vytáhli Michael Llodra s Arnaudem Clémentem a vyhráli ve čtyřech setech. Pro americká dvojčata to byla teprve druhá deblová prohra z 16 daviscupových utkání. Proti dvojici Clemént/Llodra se jim však nedaří - z šesti utkání s nimi bratři Bryanové vyhráli jen dvakrát.

Blízko do semifinále mají Argentinci, kteří vedou 2-1. David Nalbandian a Guillermo Caňas zdolali ve čtyřhře v Buenos Aires zkušeného Jonase Björkmana a Roberta Lindstedta 7-5 6-4 6-4. Rozhodující třetí bod pro domácí tým může zítra získat David Nalbandian, měl by však narazit na Söderlinga, který v pátek smetl Acasusa a dnes pouze odpočíval.

V Moskvě se do vedení dostali domácí tenisté, když pár Andrejev/Davyděnko porazil český debl Štěpánek/Vízner 3-1 na sety.

DAVIS CUP - Světová skupina, čtvrtfinále:

Rusko - Česko 2-1 ... po čtyřhře
páteční dvouhry:
Safin (Rus) - Berdych (ČR) 6-7 4-6 6-3 6-2 6-4
Andrejev (Rus) - Štěpánek (ČR) 3-6 2-6 4-6
sobotní čtyřhra:
Andrejev/Davyděnko (Rus) - Štěpánek/Vízner (ČR) 3-6 6-3 7-5 6-4

Německo - Španělsko ... 0-3 po čtyřhře
páteční dvouhry:
Kiefer (Něm) - Nadal (Špa) 6-7 0-6 3-6
Kohlschreiber (Něm) - Ferrer (Špa) 7-6 3-6 4-6 2-6
sobotní čtyřhra:
Kohlschreiber/Petzschner - Verdasco/F. López 7-6(3) 6-7(1) 4-6 6-2 10-12

Argentina - Švédsko ... 2-1 po čtyřhře
páteční dvouhry:
Nalbandian (Arg) - T. Johansson (Švé) 6-2 5-7 6-4 6-2
Acasuso (Arg) - Söderling (Švé) 0-6 4-6 1-6
sobotní čtyřhra:
Nalbandian/Caňas (Arg) - Björkman/Lindstedt 7-5 6-4 6-4

USA - Francie ... 2-1 po čtyřhře
páteční dvouhry:
Roddick (USA) - Llodra (Fra) 6-4 7-6 7-6
Blake (USA) - Mathieu (Fra) 7-6 6-7 6-3 3-6 7-5
sobotní čtyřhra:
Bryan/Bryan (USA) - Clement/Llodra (Fra) 7-6 5-7 3-6 4-6

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist