Španělé se budou soudit. Kvůli narážkám o dopingu

8. 2. 2012, 18:13
Aktuality 30
Španělská tenisová federace (RFET) hodlá zažalovat francouzskou televizní stanici Canal+. Důvodem je humoristický skeč, který naznačuje, že španělští sportovci dopují. Televize ho odvysílala několik hodin poté, co španělský cyklista Alberto Contador dostal dvouletý trest za užití zakázaných látek na Tour de France 2010.
Profily hráčů
Gumový Rafael Nadal

Satirická scénka se objevila v populárním pořadu Les Guignols a jejím hlavním hrdinou je gumák představující světovou dvojku Rafaela Nadala. "Nadal" si ve skeči naplní nádrž auta vlastní močí a z benzínové stanice vyjede obrovskou rychlostí, takže ho zadrží policisté.

Na obrazovce se objeví nápis "Španělští sportovci, ti nevyhrávají náhodou" obklopený logem RFET a dalších španělských sportovních svazů, včetně fotbalového a cyklistického.

V dnešním tiskovém prohlášení RFET uvedla, že hodlá zažalovat Canal+ France za to, že "zveřejnil video, v němž kromě toho, že obsahuje neakceptovatelné a poškozující narážky, jsou použity logo a zkratka federace". Tenisový svaz požaduje, aby televize video stáhla a zaplatila za nedovolené užití znaku.

Naopak nic si ze skeče nedělal Toni Nadal, strýc a trenér slavného tenisty. "Rafa tomu nepřikládá žádnou důležitost. Je to komediální pořad, Rafa tím není nijak zasažený," uvedl.

Skeč na Canal+ připomněla listopadový výrok bývalého francouzského tenisty Yannicka Noaha, jenž na téma španělských sportovců řekl, že zřejmě mají nějaký "kouzelný nápoj".

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

30
Přidat komentář
Teo
Panebože, to se tomu video nedokáže nikdo zasmát?! Samé maloměšťácké moralizování o tom, co se může a co ne. Jděte s tím do háje, protože gumový Rafa čůrající do nádrže vysokooktanovou tekutinu vtipný rozhodně je:o)))
Reagovat
W.G.M.
Klid :), proste tu zatim nejsou lide, kterym by to pripadalo vtipne. A co je spatneho na tom, ze nekdo ma pri sledovani videa na pameti i nejaky vlastni eticky kodex? Ja myslim,ze je to naopak dobre, ze lide jsou jeste schopni si uvedomovat, co je "vkusne", a co uz je za hranici slusnosti. Ze houfne bez rozmyslu netleskaji vsemu, co se jim predklada jako vtip/kvalita/umeni/apod.
Reagovat
Teo
Jenže to video je myšleno jako vtip, a vy se tu bavíte, jako kdyby měla vypuknout třetí světová válka. Absurdní. Smysl humoru spočívá právě v tom, že věci přehání, což nemá s "vlastním etickým kodexem co dělat". Chtělo by se to trochu víc povznést nad své ego.
Reagovat
gigin
to přijde jako hrozná kravinka, ale nějaké závěry z toho teda nedělám :-) A pokud tomu Rafa nepřikládá důležitost, tak co... Koneckonců, co taky můžeme od frantíků čekat :-)
Reagovat
W.G.M.
Ja si o sobe myslim, ze jsem schopna se prenest pres ledacos a jak souvisi muj prispevek s mym vlastnim egem, nejak nedokazu urcit. Jen jsem se snazila upozornit, ze mozna zatim zde neni skupina lidi, kterym by to pripadalo vtipne (jak vime, ne vsem pripadaji legracni stejne veci), ale ze se muze objevit klidne odpoledne. A take, ze proste na vsechno nahlizime i na zaklade nasich vlastnich mravnich a etickych postoju. Tudiz nekdo se treba nedokaze zasmat tomu, ze se Tom a Jerry mydli a sekaji na kousky, protoze jim to pripada krute, i kdyz jini se popadaji za bricho, protoze na tu krutost tam nekoukaji (jsou otrlejsi, dokazou se od toho oprostit...) a vidi tam jen legracni skece.
Reagovat
Teo
Ego souvisí s tím, že je-li na něj člověk příliš soustředěn, a tedy vše hodnotí pouze podle sebe a svých "mravních postojů", pak snáze něco odsoudí jako špatné, nevkusné, nevtipné, zkrátka negativní, aniž by přitom viděl svůj vlastní stín (= negaci). S nevkusností Toma a Jerryho bez výhrad souhlasím, s názorm na gumového Nadala nikoli:o)
Reagovat
W.G.M.
Aha, OK, beru :-).
Reagovat
a.magerova
Hele berme to tak, že my dvě si takto nádrž auta naplnit neumíme :-))
Reagovat
VlS
Teo, a souhlasíš s vtípkem jakéhosi moderátpora, který označil manželku Krampola za zlodějku v samoobsluze, jen tak, aby si zvedl sledovanost? Jestli s tím nesouhlasíš a považuješ to stejně jako já (a asi i WGM) za nemravnost a maloměšťáckou vych..., tak mi vysvětli, v čem se tenhle klip liší? Já rozdíl nevidím.
Reagovat
VlS
Ale to je jen o výběru auta. Nádrž v Trabantovi by takhle mohly drobné dámy plnit s přehledem :-D
Reagovat
a.magerova
Aha tak v to je zakopaný pes :-))
Je důležité si dobře vybrat nejen podle barvy, ale i podle posazení nádrže :-))
Reagovat
Teo
Vtip na Krampolovu manželku není stejný případ, protože tohle video je zjevná parodie. Je to tak přehnané, že to nikdo nemůže brát vážně. Chápe to i Rafa i Toni. Proč ne vy?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že by spor by mohla španielska federácia kľudne aj vyhrať...Minimálne, čo sa týka používania oficiálnych národnych emblémov federácie, ktoré sa bez súhlasu majiteľa nemôžu používať na komerčné účely..
Reagovat
smazaný uživatel
skec usel, nevidel bych v nem nic tak extra urazliveho, sam Rafa to bere s humorem tak proc to hrotit
Reagovat
VlS
Fandím Španělům, aby spor vyhráli. Obviňovat někoho bez důkazů je bezohledné. Myslím, že Frantíci rychle zapomínají. Neměl náhodou problémy s koxem Ríša Gasquet?
Reagovat
Fandina
to ale nikdy nedokázali ...... nehledě na to, že po kokainu se těžko může někdo postavit na kurt. Ale jinak souhlas. Na druhou stranu bych být Španěli nechala být. Přece jenom je to jenom gumák, komedie a trochu nadsázka, připomenutí že Nadal fakt umí........ něco jiného by skutečně bylo přímé obvinění ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Noooo..v podstatě je kokain podobný stimulant jako třeba kofein..většinou navozuje hyperaktivitu, takže na kurt se po něm na chvíli postavit dá :-))). Ale samozřejmě..Richard si nešňupnul kvůli zlepšení sportovního výkonu :-).
Reagovat
VlS
Mě teda moc do smíchu není, když si představím, že mě někdo bude spojovat třeba s okrádáním stařečků, trápením zvířátek nebo čehokoliv, jen proto, že jemu to připadá jako sranda. Myslím, že spojovat někoho bezdůvodně s něčím nelegálním není sranda ani ze srandy, Proč nepoužili Contadora? Na to bych neřekl ani Ň.
Reagovat
Fandina
je to nadsázka ........ není to žádné přímé obvinění skeč teď zviditelní oba .... televizi i svaz ...... nemá to nic společného s okrádáním dědečků a pod......... úsměv
Reagovat
VlS
Myslím, že hodně často se asi více méně shodujeme, v tomhle ne, ale bez toho by byla debata zbytečná, takže je to vlastně dobře. Taky úsměv.
Reagovat
Fandina
třeba se shodujeme i nyní, jen o to nevíme ..... úsměv třikrát
Reagovat
smazaný uživatel
to je tak směšné nj hold závist...
Reagovat
Padme
Nechápu, proč do cyklistiky tahají tenis. Tak je potřeba i jiný um. Ať zkusí otestovat Djokoviče :))
Reagovat
gigin
francouzi rýpou do španělů a ty bys hned testoval Djoka !!
Reagovat
Padme
:D To byl fór ;)
Reagovat
smazaný uživatel
a preco djokovica?? zraneny je dost casto a vyhrava vdaka psychike
Reagovat
gigin
v klidu :-)
Reagovat
Padme
Škoda jen, že to nejde pustit:D
Reagovat
gigin
to jde.. předtím to nešlo a teď jo :-o
Reagovat
Padme
To ani není vtipné... :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist