Španělé suverénně postoupili do finále Hopman Cupu

7. 1. 2010, 10:39
Aktuality 0
Prvními finalisty letošního ročníku Hopmanova poháru jsou Španělé. Tommy Robredo s Marií Jose Martinezovou ani v dnešním závěrečném duelu skupiny A proti Austrálii neztratili set a suverénně postoupili.
Tommy Robredo

Domácí Australané měli před utkáním ještě teoretickou šanci na postup do finále, museli však zvítězit ve všech utkáních bez ztráty setu. Mizivou naději pořadatelům vzala hned v prvním duelu Maria Jose Martinezová-Sanchezová, která porazila Samanthu Stosurovou 6-4 6-1.

Třetí výhru na turnaji si Španělé zajistili v mužské dvouhře, poté co Tommy Robredo zdolal 6-2 a 6-4 zdravotně indisponovaného Lleytona Hewitta. Bývalý světový hráč číslo jedna měl potíže se zády a v prvních dvou gamech udělal pět dvojchyb. Ubezpečil však fanoušky, že není ohrožen ani jeho start na blížícím se Australian Open, ani v generálce v Sydney příští týden.

Martinezová s Robredem, kteří vyhráli ve třech setech i závěrečnou smíšenou čtyřhru, mají šanci navázat na triumfy svých krajanů z let 1990 a 2002. O jejich soupeři ve finále rozhodnou páteční zápasy skupiny B Británie - Rusko a Německo - Kazachstán.

V nic neřešícím utkání skupiny A dnes ještě Spojené státy zdolaly 3:0 Rumunsko, za které nemohl stejně jako v úterý nastoupit zraněný Victor Hanescu.

Výsledky - Hopman Cup v Perthu (tvrdý povrch, dotace 909.000 dolarů):

Skupina A:
USA - Rumunsko 3:0

Oudinová - Cirsteaová 6:2, 6:3, Isner - Hanescu bez boje, Oudinová, Isner - Cirsteaová, Hanescu bez boje.
    
Španělsko - Austrálie 3:0
Martinezová - Stosurová 6:4, 6:1, Robredo - Hewitt 6:2, 6:4, Martinezová/Robredo - Stosurová/Hewitt 6:3, 3:6, 7:6 (9:7).

Konečná tabulka:
1. Španělsko 3 3 0 9:0 3
2. USA 3 1 2 4:5 1
3. Austrálie 3 1 2 3:6 1
4. Rumunsko 3 1 2 2:7 1

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist