Španělé Verdasco a Medinaová zdolali Srby a vyhráli Hopman Cup

5. 1. 2013, 20:47
Aktuality 6
HOPMAN CUP - 25. ročník Hopmanova poháru vyhráli tenisté Španělska, kteří ve finále zdolali favorizované Srbsko. O celkově 4. triumfu Španělska v soutěži smíšených dvojic se postaral tandem Fernando Verdasco a Anabel Medinaová Garriguesová, kteří o svém vítězství rozhodli v závěrečné čtyřhře. Oba dnešní úspěch řadí mezi ty největší v jejich kariérách.
Fernando Verdasco a Anabel Medinaová

Španělé i Srbové postoupili ze skupiny do finále neporaženi. Zatímco u Srbska se postup očekával, Španělsko postoupilo na úkor favorizovaného výběru Spojených států, které ze hry o finále vyřadilo zranění Johna Isnera. 

Do utkání o titul vstoupili lépe Srbové, které po výhře 6-3 7-5 nad Fernandem Verdaskem poslal do vedení první hráč světa Novak Djokovič. Pak se ale o vyrovnání postarala Anabel Medinaová Garriguesová, která zdolala ve třech setech Anu Ivanovičovou.

"Celý život jsem snila o tom, že porazím skvělou hráčku na obrovském stadionu, teď je mi třicet a konečně se mi to povedlo," radovala se Medinaová. "Publikum tady je jako na grandslamu a hrozně moc mě hnalo kupředu, protože diváci chtěli vidět smíšenou čtyřhru," dodala dojatá Španělka, až 50. hráčka žebříčku WTA, která nečekaně zdolala světovou třináctku.

Rozhodnutí tak přinesl až závěrečný debl, ve kterém uspěla dvojice ze Španělska. 

"Je to jedno z mých největších vítězství," rozplývala se Medinaová," kterou v průběhu turnaje trápily bolesti zad. "Dobře, vyhrála jsem už čtyřhru na Roland Garros, což bylo také velmi vzrušující, ale tady jsem nečekala, že bysme mohli být ve finále, natož vyhrát, takže jsem teď moc šťastná," radovala se třicetiletá Španělka, jež v Perthu ze čtyř dvouher prohrála jen s Venus Williamsovou.

"Myslím, že byla významnou součástí tohoto Hopman Cupu. Vyhrála tu tři dvouhry - neuvěřitelně důležité - a velmi dobře hrála v mixu," vyzdvihl výkony své partnerky Verdasco, který prohrál tři dvouhry a Medinaová pak musela Španělsko vždy vracet do hry svým bodem. Společně pak uspěli ve všech čtyřech čtyřhrách.

"Byl to neuvěřitelný týden. Hrou s Anabel jsem se úžasně bavil a tohle je pro mě jeden největších momentů mé kariéry," zářil spokojený Verdasco.

"Jsem strašně moc šťastná, že jsem s Fernandem vyhrála. Bez něj by tyto debly byly nemožné," řekla Medinaová. "Myslím, že Anabel vyhrála oba míčky," žertoval Verdasco v narážce na stříbrné míčky posazené diamanty, které šampioni za vítězství obrdželi. "Ona tu letos vyhrála téměř všechny zápasy ve dvouhře a úplně všechny ve čtyřhře. Ty jsi vítěz, já nevím, co tu dělám," chválil devětadvacetiletý Španěl krajanku.

Španělé získali celkově čtvrtý titul z Hopmanova poháru a lepší jsou v historii turnaje už pouze Američané s šesti triumfy. Naopak Srbové se ani na druhý pokus ve finále úspěchu nedočkali - v roce 2008 Djokovič s Jelenou Jankovičovou nestačili na Serenu Williamsovou a Mardyho Fishe z USA. Djokovič hrál v Perthu s Ivanovičovou ještě v letech 2006 a 2011 a také předloni se spolu dostali do finále, tehdy však do něj kvůli zranění Ivanovičové nenastoupili.

- HOPMAN CUP -
(Austrálie - Perth, tv. povrch)
sobotní výsledky (05. 01. 2013)
Finále:
Španělsko - Srbsko 2-1
Verdasco - Djokovič 3-6 5-7
Medinaová - Ivanovičová 6-4 6-7(3) 6-2
Verdasco/Medinaová - Djokovič/Ivanovičová 6-4 7-5

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
a.magerova
A teda opravdu Fernando by potřeboval stejného sponzora jako má Roger :-))
http://www.youtube.com/watch?v=j6OT3rKtGn0
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsem k tomu hodně napsal u předchozích článků... Jsem smutný z toho, že to Aně a Novakovi nevyšlo. Asi jsem to zakřiknul. :( Taky mě mrzí, že Anička má v těchto týmových soutěžích smůlu. Ve Fed Cupu prohra ve finále, v Hopman Cupu prohra ve finále. Přál bych jí, aby pro Srbsko něco vyhrála... Novak má taky smůlu. Počtvrté na Hopman Cupu a počtvrté to nevyšlo... Nedá se nic dělat. Snad se aspoň můžu utěšovat tím, že Ana a Novak sice nevyhráli, ale byli letos jasně nejkrásnějším a nejsympatičtějším párem Hopman Cupu. :) Španělsku gratuluji k vítězství, hlavně Anabel.

První týden v tenisovém roce 2013 z mého pohledu nedopadl úplně šťastně. Nezbývá než věřit, že je to předzvěst velmi úspěšného Australian Open. :)
Reagovat
smazaný uživatel
článek je tu docela pozdě, všechno už se stačilo probrat pod jinými...:-)
Ale ještě jednou gratuluji Španělům k výhře:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Super Fernando, gratulácia :) Hoci si porazil len Kokkinakisa za celý turnaj, snáď si sa aspoň dobre rozohral.

Teraz má Fever v 1.kole v Sydney voľno, uvidíme či dokáže pretaviť super prípravu v zime s Gilom Reyesom. Ak by sa chytil herne, cieľ v Austrálii s dobrým žrebom : 4.kolo. Ale od toho je momentálne ešte herne ďaleko ...
Reagovat
smazaný uživatel
Je sice pravda, že porazil jen Kokkinakise, ale s Tsongou hrál vyrovnaný zápas, bohužel nedokázal využít ani jeden ze tří setballu. Proti Djokovicovi hrál dobře ale bylo tam dost zbytečných nevynucených chyb.

Mimochodem doufám že ho tento úspěch pořádně nakopne! Vamos FeVer!
Reagovat
tito
oběma. Anabel odehrála životní turnaj. Mimochodem - ani jsem si neuvědomil, že Fernandovi je již 29...Přál bych mu i GS za to, co v blížícím se AO předváděl, ale on by to finále pravděpodobně nezvládl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist