Španělka Parraová si v Mexiku zahraje o premiérový titul

26. 2. 2011, 11:48
Aktuality 0
WTA ACAPULCO - Arantxa Parraová si v Acapulku zahraje ve druhém finále o premiérový titul z turnaje WTA. V semifinále smetla Švédsku Larssonovou a chystá se na souboj s nasazenou Giselou Dulkovou, jež stejně snadno zabránila španělskému finále. Pouhé dva gamy dovolila uhrát Medinaové.
Arantxa Parraová

Johanna Larssonová měla v nohách tři třísetové zápasy a na výkonu v jejím druhém semifinále na okruhu WTA to bylo znát. Dvaadvacetiletá Švédka si sice v první sadě vypracovala devět brejkbolů, žádný z nich ale nevyužila a Arantxe Parraové podlehla za 73 minut 2-6 0-6.

"Dnes jsem hrála neuvěřitelně. Nedělala jsem téměř žádné chyby a zápas jsem si užila. Doufám, že výkon dokážu zopakovat i v sobotu ve finále," řekla osmadvacetiletá Parraová, jež ve svém dosud jediném finále loni v Estorilu nestačila na Lotyšku Sevastovovou.

Druhou šanci na zisk premiérového titulu z turnaje WTA si vybojovala v Acapulku, kde vyzve Giselu Dulkovou. Čtvrtá nasazená Argentinka se v semifinále také příliš nezdržela, vítězstvím 6-0 6-2 nad Anabel Medinaovou zabránila španělskému finále.

"Je to skvělé být znovu ve finále. Oblášť tady v Acapulku, kde cítím velkou podporu. Mám pocit, jak když hraju dom, vždy jsem tenhle turnaj milovala," řekla deblová jednička Dulková, jež si zahraje o celkově čtvrtý titul ze dvouhry.

Parraová s Dulkovou jediný vzájemný souboj vyhrála, na antcue v Estorilu se však utkaly již před osmi lety. "Bude to těžké, Arantxa tu hraje velmi dobře a tvrdě. Je to komplexní hráčka," dodala Dulková.

- WTA INTERNATIONAL ACAPULCO (Mexiko, antuka, 220.000 dolarů) -
páteční výsledky (25. 02. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Dulková (4-Arg.) - Medinaová (Šp.) 6-0 6-2
Parraová (6-Šp.) - Larssonová (Švéd.) 6-2 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist