Španělská policie zatkla kvůli ovlivňování zápasů šest tenistů

1. 12. 2016, 14:00
Aktuality 1
Další aféru uzavřených sázek na tenisové zápasy odhalili tentokrát ve Španělsku a Portugalsku. Španělské úřady zatkly přes třicet osob včetně šesti tenistů, kteří se na ovlivňování zápasů podíleli a vydělali si sázením přes 12 milionu korun. Jména tenistů nebyla zatím zveřejněna.
Sázení na tenis

Španělské úřady zatkly 34 osob včetně šesti tenistů, kteří jsou podezřelí z účasti na ovlivňování zápasů. Síť podvodníků si podle vyšetřovatelů vydělala na sázení na turnaje nižších kategorií ve Španělsku a Portugalsku více než půl milionu dolarů (12,7 milionu korun).

Podle prohlášení policie vyšetřovatelé prověřovali turnaje sérií Challenger a Futures na Iberském poloostrově několik měsíců. Odhalili důkazy o snahách ovlivnit zápasy na 17 turnajích v pěti městech včetně Madridu, Sevilly a Porta.

Jména zadržených tenistů úřady nezveřejnily, prozradily jen, že ve světovém pořadí ATP se pohybovali mezi 800. a 1200. místem. Ve španělském žebříčku byli mezi 30. a 300. příčkou.

ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

1
Přidat komentář
Fandina
12,7 milionu korun děleno 34 lidí to je 373 tisíc na jednoho za několik měsíců, tak to není zas úplně málo, ale jak je vidět, tak byli prozrazeni.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist