Španělský den na French Open korunovali v deblu Lópezové

4. 6. 2016, 20:43
Aktuality 6
Španělský den na French Open korunovali Feliciano a Marc Lópezové. Tenisoví jmenovci navázali na triumf krajanky Garbiňe Muguruzaové v ženské dvouhře ziskem prvního grandslamového titulu v mužském deblu. Španělé ve finále na Roland Garros porazili 6-4 6-7 6-3 americké bratry Boba a Mikea Bryanovy.
Feliciano a Marc Lópezové

Lópezové se stali první vítěznou španělskou dvojicí v Paříži od roku 1990, kdy triumfovali Sergio Casal a Emilio Sánchez. Turnaj pro ně málem skončil už ve čtvrtfinále, kdy odvrátili šest mečbolů proti předloňským šampionům Julienu Benneteauovi a Edouardu Rogeru-Vasselinovi.

Třiatřicetiletý Marc López se dočkal premiérové grandslamové trofeje na třetí pokus. Před dvěma lety prohrál ve finále Roland Garros a US Open ve dvojici Marcelem Granollersem. O rok starší Feliciano López byl ve finále grandslamu naposledy v juniorech v roce 1998.

Bryanovi nedosáhli na 17. grandslamový titul, čímž by se americká dvojčata dotáhla v historické tabulce na Australana Johna Newcombea. Osmatřicetiletí Američani triumfovali na turnaji "velké čtyřky" naposledy na US Open 2014.

Výsledky - French Open - muži (antuka):
Čtyřhra - finále:
F. López, M. López (15-Šp.) - M. Bryan, B. Bryan (5-USA) 6:4, 6:7 (6:8), 6:3
ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
peggy
Moc blahopreji,ze Spanelsko ma dva tituly i kdyz tam nebyl Rafa.
Reagovat
spaniel
Karma tě hezky fackuje, filozofe.
Reagovat
a.magerova
Udělali jste mi radost, kluci.

Mám ráda i Bryany, ale jak je proti nim Feliciáááno s "bráchou", tak to prostě jinak nešlo....
Reagovat
horska.kraslice
Navíc ta čtyřhra měla úžasnou úroveň, fakt zážitek. Jak se dva tak rozdílní Lopézové doplňovali, to bylo neskutečné, Bryani hráli svoji typickou hru, takže ve výsledku klobouček dolů přede všemi.
Reagovat
Kozoroh
Výhra španělského páru Lópezu ve finále RG zajistila Nicolasi Mahutovi post světové jedničky v deblu, které se ujme v ponděli. Stane se 49. hráčem v historii ATP žebříčku, který povede deblové pořadí. Na RG sice Mahut vypadl v 3. kole, ale obhájil všechny body z předchozího ročníku, naproti tomu dosavadní lídr Melo neobhájil triumf, skončil v semifinále. Jamie Murray, třetí muž pořadí další body nezískal, Rojer s Tecauem body tratili a poražení finalisté bratři Bryanové měli šanci se na 1. místo vrátit, ale dnešní prohra jim v tom zabránila.
Reagovat
skott
v mužském deblu je to teď na špici hodně vyrovnané. Nejen že se střídají nové jedničky žebříčku, ale zároveň od posledního grandslamového triumfu Bryanů na US Open 2014, brali titul vždy hráči, kteří ho předtím nikdy nezískali. Jsem zvědavý, jestli se Bob s Mikem ještě než skončí na vrchol vrátí.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist