Španělům rychlý povrch nesedí. Jsme outsideři, shodují se

13. 11. 2012, 20:05
Aktuality 27
Španělští tenisté přijeli do Prahy obhajovat titul v Davisově poháru a před finále s českým výběrem se staví do role outsiderů. "Favority jsou Češi," zopakoval na tiskové konferenci kapitán Alex Corretja.
Nicolás Almagro a David Ferrer

Španělé hrají celý rok bez Rafaela Nadala a tým do finále dotáhli singlisté David Ferrer, Nicolás Almagro a dvojice Marcel Granollers a Mark López. "Španělský tenis má takový potenciál, že musí každý rok aspirovat v Davis Cupu hodně vysoko a je jedno, kdo je v týmu," napsal Corretja v blogu pro španělská média. 

V Praze ale Corretja favorizoval výběr okolo Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka. "Jsme tady pokusit se znovu vyhrát a bylo by skvělé při stém výročí soutěže vidět Španělsko znovu napsané na trofeji, ale soupeři jsou silní," řekl hostující kapitán. 

Nedoufal, že se na domácích podepíše porážka z finále z roku 2009, kdy Španělé rozdrtili Česko v Barceloně jasně 5-0. "Rád bych, aby tomu tak bylo, ale bohužel, scénář bude jiný, podmínky a týmy jsou rozdílné, takže to žádný vliv mít nebude," řekl Corretja. 

Čeští tenisté díky výhodě domácího prostředí zvolili co nejrychlejší povrch a pravdou je, že všichni Španělé si jen pomalu zvykají na nízké odskoky. "Máme s tím problémy," připustil Ferrer. "Je to opravdu rychlé, ale jsme připraveni bojovat. Je to možná nejdůležitější týden roku a necháme na kurtu všechno," řekl Almagro.

Místo Almagra López?
Jako pátý hráč španělského týmu trénuje v O2 areně i levou rukou hrající Feliciano López, která má aktivní bilanci s Berdychem a umí hrát na rychlém povrchu. "Myslíte, že řeknu, kdo bude hrát?" odvětil Corretja na dotaz, zda plánuje změnit nominaci a zařadí Feliciana Lópeze. "Neřeknu. Nominovaná je čtveřice a on je pátý." 

Pro deník Marca Corretja napsal, že sice López hraje na rychlém povrchu dobře, ale Ferrer s Almagrem letos ukázali svoji sílu a zaujetí pro Davis Cup. "Zaslouží si to o něco více," uvedl Corretja. Faktem ale je, že López trénuje v Praze naplno a hodně a není třeba ani vyloučené, že si s Almagrem zahraje o post dvojky zápas. 

Jistotou je, že do české metropole nedorazí Nadal. Letošní vítěz Roland Garros už od začátku roku Davis Cup nehrál, ale před finále se o jeho účasti spekulovalo. Bývalý první hráč světa od Wimbledonu léčí zraněné koleno a jeho účast ani nebyla možná. "Jsme v kontaktu, vždycky nás podporoval jako ostatní hráči," řekl Corretja.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Česko : Španělsko 2:3
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodom, tesne po nominácii som sa čudoval, že sa nominujú len 4 hráči...Tak predsa len to nie je pravda a Lopez si svoje miesto našiel..
Reagovat
darek.vrana
Jeden z dvojice Almagro - lopez se do nominace asi nevejde. Ale nominace se hlásí až zítra. Takže jsou stále 2 možnosti.
Reagovat
tommr
Španělé mají o něco silnější tým, ale my máme zase výhodu v domácím prostředí a volbě povrchu. Rozhodující bude nejspíš zápas Tomáše s Ferrerem ... :)
V nominaci Feliciana Lopeze moc nevěřím i když bych si jí moc přál. Na Tomáše sice umí, ale momentálně je jasně slabší než Almagro a pro Tomáše by to byla určitě dobrá zpráva. Těžko uvěřit, že by si to španělskej kapitán taky neuvědomoval ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Almagro na nejrychlejším podkladu lepší jak Lopez? to je velice diskutabilní. Navíc almagro na Berdycha zahrát neumí na mnohem pomalejších površíchh než bude ten v Práglu, zato Lopez, loni v Šhanghaji ho vypráskal, že se Berda ani zapotit nestačil ;)
Reagovat
smazaný uživatel
pro mě logická rovnice, neporazil-li Almagro berdycha na betonové antuce v Austrálii, neporazí ho v DC
Reagovat
tommr
na ten lonskej zápas Tomáše s F.Lopezem si taky pamatuju, ale je třeba vzít v úvahu, že tenkrát byl Tomáš unavenej po zisku titulu v Pekingu a dalo se tak trochu čekat, že v Šanghaji brzo vypadne. Navíc se od lonska hodně změnilo - u F.Lopeze k horšímu a u Tomáše k lepšímu ... :)
V každým případě věřím, že Tomáš si ve finále dokáže poradit jak s Almagrem tak s F.Lopezem ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas..Po piatku sa aj tak ráta so stavom 1:1. Ťah s Felicianom by sa javil ako rozumné riziko, v prípade, že by nevyšlo..Do posledného zápasu by som nasadil Almagra..
Reagovat
darek.vrana
V nominaci budou jen 4, takže nelze nasadit v pátek Lopeze a v neděli Almagra.
Reagovat
tommr
jj Corretja si bude muset vybrat bud Almagra nebo F.Lopeze, protože Ferrer je jasnej a debla určitě trhat nebude ... :)
Reagovat
Bob
ha ha ha :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vubec to neni o nejaky forme Lopeze nebo Berdycha, ta nehraje v Davis Cupu takovou roli. Faktem je, ze Almagrovi sance porazit Berdycha na tomhle superrychlym povrchu jsou minimalni. Druhym faktem je, ze Lopez v poslednich dvou vzajemnejch zapasech na hardu Berdycha porazil a umi na nej. Berdychovi jeho hra nesedi, to uz sam rikal. Lopez ho dokazal porazit i na pro nej slabsi antuce. Ja bych nominoval Lopeze i pres jeho horsi formu na poslednich turnajich.
Reagovat
darek.vrana
Jenže druhá věc je, že zase Štěpánek by možná měl radši Lopeze.
Reagovat
tommr
nechápu tohle neustálý podcenování Almagra. Almagro je momentálně 10.nejlepší hráč na světě a umí zahrát i na tvrdým povrchu - třeba letos v Indian Wells Tomáše zpráskal jako psa (ve druhým setu mu dokonce nadělil kanára). Lopezovi se naopak letos relativně nedaří a už dávno není tak dobrej jako Almagro bez ohledu na povrch ...
Reagovat
smazaný uživatel
Nechapes? A co konkretne na tom nechapes? Vsechny Almagrovy tituly jsou z antuky. Pocet turnajovejch titulu z jinejch povrchu je 0. Almagro je a vzdycky bude antukar, at chces nebo ne. Tam kde je, je diky vysledkum z antuky. To, ze dokaze obcas zahrat slusne i na betonu je taky fakt, ale to na cem se ted bude hrat neni beton. Je to podstatne rychlejsi, s nizsima odskokama. Almagro v rychly hale na Berdycha nema sanci, viz Almagrovy vysledky na indooru behem cely jeho kariery...
Reagovat
Fandina
Ať počítám jak počítám, podle žebříčku jsou favority Španělsko. A počítat umí každý, tak nač toto ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
Nesmíš všechno vnímat negativně. Já se snažím v nejasných situacích hledat to pozitivní, proto v tom vyjádření vidím prostě zdvořilost a respekt k síle soupeře... úsměv
Reagovat
Fandina
Stan_Borowitz a víš, že tu zdvořilost jsem tam vnímala také, ale jinak máš pod článkem s Rogerem taky jednu mou reakci na to, že jsi zase vnímal v další situaci negativně ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
To byla jiná situace a teď je zase jiná situace. Ty jsi to možná jako negativní vnímala, ale to je tvůj názor a někdo další má zase třeba názor úplně jiný. Já jsem to ale jako negativní nevnímal a to je realita. Úsměv...
Reagovat
Fandina
Stan_Borowitz ... argument že lid má rád lži je absolutní negativismus a s pozitivním pohledem na svět to má málo společného ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
To je ale jen odraz tvého negativistického pohledu, s pozitivním pohledem na svět to má málo společného. Že si někdo myslí to, co si myslí, je jeho věc a já s tím nic neudělám, ani nikoho nebudu přesvědčovat. Já mám tento názor jiný má jiný názor a tak to ve světě chodí. Napsal jsem, co jsem napsal, za tím si stojím a tím to pro mě končí. Že ty to vidíš jinak, je normální ... úsměv
Reagovat
Fandina
Stan_Borowitz a víš co je nejlepší. Že je to úplně jedno, jestli máš negativistický nebo pozitivní pohled na svět, ne?
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak hlavně je jedno, co ty si o tom myslíš... neboli tvůj názor je jen tvůj názor a někdo jiný ma zase jiný názor... a dál to už znáš... úsměv.
Reagovat
Fandina
Stan_Borowitz tak nějak ... úsměv
Reagovat
rib
Ale ale Alexi, tomu co říkáš ani sám nevěříš, máš takové rádoby psychokličky zapotřebí?
Reagovat
smazaný uživatel
Outsideri?...

Hahaha..Psychologická hra začína..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist