Španěly povede k obhajobě Costa

18. 12. 2008, 14:21
Aktuality 1
Krátce po Argentincích si nového kapitána daviscupového týmu zvolili i Španělé, kteří budou v příští sezoně obhajovat vítězství v týmové soutěži. Jihoevropany povede do dalších bojů Albert Costa, vítěz French Open z roku 2002.
Profily hráčů
Albert Costa v době své aktivní kariéry

Nového kapitána si Španělsko muselo hledat poté, co Emilio Sanchez těsně po letošním triumfu nad Argentinou oznámil, že u týmu končí. Volba padla na Alberta Costu, vítěze dvanácti turnajových titulů, včetně toho na French Open před šesti lety. Costa, který aktivní kariéru ukončil v dubnu 2006, pomohl Španělsku jako hráč získat už v roce 2000.

"Začínám pracovat s týmem, v němž jsou skvělí hráči, a doufám, že v této roli obstojím. Jsem tím nadšený. Jako hráč jsem si splnil hodně snů, vyhrál jsem na Roland Garros, a teď se mi splnil další," prohlásil třiatřicetiletý Costa, který zároveň chválil svého předchůdce. "Nechal za sebou neuvěřitelný kus práce a já mám tak těžký úkol. Je skoro nemožné dosáhnout toho, co se podařilo jemu."

Prvním soupeřem jeho svěřenců bude na začátku března tým Srbska, vedený světovou trojkou Novakem Djokovičem. "Bude to velmi těžký první zápas. Mají několik hodně dobrých hráčů, například Novaka Djokoviče. Stejně jako každý rok se ale budeme soustředit jen na ten další krok a na to, abychom prošli do dalšího kola," dodal nový kapitán Španělů.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
No podle toho jak mluví tak to vypadá na dobrou volbu.Pokud nebude Nadal zraněn a Ferer se dá dohromady,nebo Fernando s Felicianem budou hrát tak jako ve finále tak by Španělové NEMĚLI prohrát.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist