Španěly v Davis Cupu povede Bruguera

8. 10. 2017, 20:55
Aktuality 0
Novým kapitánem španělských tenistů v Davisově poháru bude bývalý dvojnásobný vítěz Roland Garros Sergi Bruguera. Šestačtyřicetiletý stříbrný medailista z olympijských her v Atlantě ve funkci nahradí odvolanou Conchitu Martínezovou. V týmu pro Fed Cup vystřídá Martínezovou v roli kapitánky Anabel Medinaová. Oznámili to zástupci španělské tenisové federace.
Profily hráčů
Sergi Bruguera

Ani jeden z nových kapitánů nebyl pro funkcionáře první volbou. Favorizovaný Juan Carlos Ferrero je ale minimálně do listopadu dohodnutý na spolupráci s Němcem Alexandrem Zverevem, nabídku vést fedcupový tým odmítla Virginia Ruanová.

Bruguera si kapitánský debut odbude v únoru v prvním kole Světové skupiny proti Velké Británii. Medinaovou, dvojnásobnou vítězku čtyřhry na Roland Garros, jež letos na French Open pomohla k titulu Lotyšce Jeleně Ostapenkové, čeká se Španělkami boj o návrat mezi elitu. Po letošní prohře s českými tenistkami v 1. kole narazí v úvodu další sezony na Itálii.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist